Obavijesti

Lifestyle

Komentari 77

Najčešći razlozi zašto muškarci ne žele zaprositi svoju djevojku

Najčešći razlozi zašto muškarci ne žele zaprositi svoju djevojku

Nekim muškarcima se ideja braka ne sviđa zbog načina na koji gledaju na brak vlastitih roditelja, ili su možda i sami bili jednom u braku i to nije dobro završilo

VIDEO

Puno ljudi misli da su ljubav i brak sinonimi, ali u biti to je daleko od istine. Ima ljudi, poput Goldie Hawn i Kurta Russella, koji su zajedno veći dio života - ali nisu u braku. Na drugu stranu, kod muškaraca (koji nisu zaprosili ili to uopće ne žele) postoji pet najčešćih razloga zašto nisu postavili to sudbonosno pitanje. 

POGLEDAJTE VIDEO: Organizirala lažno vjenčanje - zbog bivšeg

Pokretanje videa...

Fake vjenčanje VIDEO

Zašto me moj dečko ne zaprosi?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mnogo je razloga zašto vas dečko neće zaprositi (ili jednostavno još nije zaprosio) koji nemaju nikakve veze s vama ili s tim što on osjeća prema vama.

Nažalost, neki razlozi imaju veze s vama i time kakvi su njegovi osjećaji prema vama. Jedini način da shvatite u koji tabor spadate je da iskreno pogledate što brak znači za vas, a zatim otkrijete znači li to isto vašem partneru.

Zaprosio djevojku na sprovodu njezina oca kako bi ju utješio
Zaprosio djevojku na sprovodu njezina oca kako bi ju utješio

Stručnjak za veze Manj Weerasekera smatra da 'umjesto da zaronite izravno u popis mogućih razloga zašto on neće zaprositi, vrijedi odvojiti trenutak da shvatite zašto vi to želite. Što će vam brak dati što inače predana, dugotrajna veza neće?'.

1. Muškarac neće zaprositi jer nije spreman za brak

Obično se žene prije osjećaju spremnima za brak od muškaraca.

- U povijesti su muškarci bili spremni za brak kad su se financijski osigurali, a žene su se željele udati kad su počele razmišljati o djeci - kaže biološka antropologinja dr. Helen Fisher.

To ne znači da muškarci ne razmišljaju o braku. Razmišljaju, ali imaju svoju perspektivu i to je nešto o čemu treba razgovarati. 

- Prvo mora imati osjećaj da zna što radi i koji je njegov put u životu - objašnjava John Gray, savjetnik za ljubavne odnose i autor knjige Muškarci su s Marsa, žene su s Venere i dodaje 'žene su zabrinutije za to s kim idu kroz život'. 

Baš kao što žene imaju različite ciljeve koje žele ostvariti prije braka, isto vrijedi i za muškarce. Možda ćete se osjećati kao da ste postigli sve što ste namjeravali, ali za muškarce tu je bitno ostvarivanje uvjeta za financijski teret bračnog života.

2. Neki dečki neće zaprositi jer niste 'Ona prava'

Najgora stvar na svijetu nije čuti muškarca kako govori 'Nisi ti problem, ja sam', nego čuti ga kako kaže ' Nisam ja problem, već ti'. 

Ponekad je muškarcima lijepo u vezi, ali nisu sigurni jeste li vi osoba s kojom žele provesti svoj život, hoćete li im biti pravi partner i podrška. 

Iskreno, on nema pojma želi li se oženiti s vama ili ne, i učinit će sve kako bi se pobrinuo da stvari ostanu točno takve kakve jesu koliko god dugo mu to odgovara. Ili dok ne dođe žena koju je stvarno čekao.

Zvuči poznato? Čestitamo, dobili ste 'odbijanac'. I to stvarno boli, ali bolje tako, nego provesti život s nekim kome niste prvi. 

To što vam je dovoljno ugodno s biti nekim u vezi nije razlog za prosidbu.

6 najčešćih razloga zbog kojih će žene odbiti ponudu za brak
6 najčešćih razloga zbog kojih će žene odbiti ponudu za brak

Biti dovoljno sretan s nekim nije razlog za prosidbu.

Biti zajedno dovoljno dugo nije razlog za prosidbu.

Brak je ozbiljan pothvat. To je doživotna, pravna obveza. A ako vas dvoje niste sad spremni raditi na sebi, svojoj vezi ili rješavati probleme na koje nailazite, onda vjerojatno niste spremni za dugotrajnu predanost partneru ili jedno za drugo.

Ponekad, unatoč našim najboljim namjerama i najvatrenijim snovima, stvari jednostavno nisu takve kakve bi trebale biti da se zaplovi u bračne vode. 

3. Neki momci neće zaprositi jer ne vjeruju u ideju ili instituciju braka

Za neke muškarce brak nije nužnost. Ako su odrasli u vjerskom kućanstvu ili su i sami religiozni, brak bi im mogao puno značiti, ali postoji i vrlo realna vjerojatnost da brak s njim jednostavno nije nešto što mu je toliko važno kao stvaranje dugoročne veze. 

Nekim muškarcima se ne sviđa ideja braka zbog načina na koji gledaju na brak vlastitih roditelja, ili su možda prije bili u braku koji nije dobro završio. 

Baš kao što vi imate pravo na vlastite osjećaje o braku, tako ih ima i on.

Ako vam je brak dovoljno važan da zbog nedostatka istog prekinete vezu, to trebate reći partneru na vrijeme. Nitko od vas ne bi trebao raditi kompromise kad je riječ o nečemu tako iznimno važnom.

4. Neki muškarci neće zaprositi jer se osjećaju preplavljeni vašim očekivanjima

Od njega očekujete previše ili on nije dovoljno zreo da se nosi s obvezama zajedničkog života. U svakom slučaju, niste vi krivi.

Na drugu stranu, društveni mediji prikazuju brak, vjenčanja i prosidbe grandioznima, pa postoji velika šansa i da se osjeća nedoraslo tim situacijama jer je bombardiran nerealnim i, često, fotošopiranim objavama. 

To je faktor straha. Ne želi vas razočarati. Osjeća da ima 'previše na tanjuru', a ne želi zabrljati kad dođe do prosidbe. Stoga, ako sam ne krene u akciju prosidbe, vjerojatno misli da iz nekog razloga to ne može.

Vjenčani prsten: Na kojoj se ruci nosi gdje u Europi - ali i zašto
Vjenčani prsten: Na kojoj se ruci nosi gdje u Europi - ali i zašto

Možda na to utječu i njegova obitelj i prijatelji. Oni također mogu imati dodatna očekivanja od njega i neke svoje ideje kako bi vas trebao zaprositi, gdje i kada piše Your Tango.

Najbolje što možete učiniti je da razgovarate o tome i date mu do znanja da kakva god prosidba bila - da će za vas biti savršena. 

5. Muškarac vas nije zaprosio jer još niste o tome razgovarali

Ako ne zna da se želite udati, muškarac neće o tome ni razmišljati. Ne očekujte da vaš partner čita misli. U konačnici, ako želite znati zašto vaš partner još nije kleknuo na jedno koljeno možda je vrijeme da porazgovarate o braku. 

Također, brak je životna odluka i o tome treba otvoreno razgovarati kako biste razumjeli što svatko od vas želi i očekuje od braka i partnera.

Ako ste toliko sigurni da želite provesti ostatak svog života s tim muškarcem, onda se morate naviknuti razgovarati s njim o stvarima koje vas plaše i zbog kojih vam je neugodno.

Brak i ljubav nisu uvijek sinonimi, različitim ljudima znače različite stvari i dok ne razgovarate sa svojim partnerom teško da ćete znati što on o tome misli. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam