Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Najslađa pita od bijele čokolade i krokanta za desert iz snova

Pita od bijele čokolade, hrskavog krokanta, lješnjaka i cimeta je predivni način kako "podmazati" hladno tijelo i nahraniti dušu. Brza i jednostavna priprema obećava često ponavljanje...

5 komentara

Sastojci:

  • 125 g brašna
  • sol
  • žličica gorkog kakaa
  • žlica šećera u prahu
  • 60 g maslaca, žumanjak
  • 4 dl vrhnja
  • 180 g bijele čokolade

 

Krokant:

  • 30 g blanširanih lješnjaka
  • 50 g oraha
  • 220 g šećera
  • žličica cimeta

Foto: Dreamstime

Priprema:

Lješnjake i orahe krupno nasjeckajte i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite oko 10 minuta na 180°C, dok ne dobiju zlatnu boju.

Obložite drugi lim papirom za pečenje. U posudu s debljim dnom stavite šećer i zagrijavajte dok se šećer ne rastopi i poprimi zlatnobakrenu boju. Dodajte orašaste plodove i cimet. Izlijte u pripremljeni lim u tankom sloju.

Kad se stisne, izlomite i stavite sa strane.

Izmiješajte brašno, prstohvat soli, kakao i šećer u prahu. Dodajte listiće maslaca i izmrvite u grudastu smjesu, dodajte žumanjak i toliko vode da tijesto postane glatko.

Oblikujte ga u kuglu, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Razvaljano tijesto prenesite u kalup i pecite oko 15 minuta.

Ugrijte vrhnje do vrenja i maknite s vatre. Izlijte ga po kockama bijele čokolade i miješajte dok se rastopi.

Nadjev izlijte po tijestu, posložite krokant i pecite još koju minutu dok se ne otopi. Ohladite i stavite u hladnjak na dva sata da se dobro stisne.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message