Lifestyle

Komentari 3

Najsmješniji trik da ne plačete dok režete luk, ali funkcionira

Najsmješniji trik da ne plačete dok režete luk, ali funkcionira

Britanski televizijski voditelj Phillip Schofield je vidio na internetu kako postoji način na koji možete rezati luk, a da vam ne suze oči, no kako nije bio siguran je li funkcionira izazvao je kolegicu i kuhara na akciju

Britanski televizijski voditelj Phillip Schofield pokazao je neobičan trik za zaustavljanje suznih očiju dok sjeckate luk. Schofield je u emisiji demonstrirao kako ovo funkcionira.

POGLEDAJTE VIDEO:

Stavio je krišku kruha u usta i krenuo sjeckati luk kako bi pokazao da možete spriječiti suze dok režete ovu svakodnevnu namirnicu.

Voditelj je kolegicu Holly Willoughby i irsku kuharicu Clodagh McKenna uvjerio da ako stavite krišku kruha u usta dok sjeckate luk, spriječit ćete suzenje očiju. Otkrio je da je ovaj trik vidio na društvenim mrežama i želio ga podijeliti s njima.

- Ranije sam spomenuo da sam vidio na TikToku da postoji način na koji možete rezati luk, a da vam ne suze oči - kaže Schofield.

Voditelj nije još bio siguran je li novo otkriće funkcionira i tako je izazvao ekipu na akciju.

Phillip je posegnuo za cijelom kriškom kruha, rekavši da vam treba 'prava kriška kruha', a ne samo komadić. Gurnuvši kruh u usta, počeo je rezati luk, dok je Holly bila pomalo sumnjičava.

Međutim, i Holly i Clodagh odlučili su pokušati. Sva tri para očiju ostala su suha.

- Zapravo mislim da ovo prilično dobro funkcionira - Holly je uzviknula. Clodagh je bila posebno impresionirana i nastavila je komentirati kako je trik 'briljantan'.

- Kuharica sam više od 20 godina i grozim se posla s lukom. Nikad nisam čula za ovo - rekla je.

Trik je više puta podijeljen na društvenim mrežama, a korisnici su ga hvalili opisujući ga kao 'genijalnu' ideju te dodaju da će žvakanje komada kruha pomoći u uklanjanju suza dok režete luk. Nagađalo se da je to zato što kruh apsorbira sumporne spojeve prije nego što stignu do vaših očiju.

- Kada sjeckate luk nakon što ste skinuli vanjski dio i izrezali korijen, odnosno vrh, samo prerežite luk na pola i stavite ga u hladnu vodu na 10 sekundi, a zatim ga možete nasjeckati kako želite i otkloniti suze - podijelili su još neke savjete.

- Pomaže čajna žličica u ustima. Koristim to svaki put - dodali su.

POGLEDAJTE 'SPOJ NA SLIJEPO': ‘NE VOLIM I NE ŽELIM DJECU’

Najčitaniji članci