Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Napravili su repliku masline stare 1500 godina: Od polimera rade stijene, špilje i pravo drvo

Napravili su repliku masline stare 1500 godina: Od polimera rade stijene, špilje i pravo drvo
20

Stena Projects najčešće uređuje prostorije u stanovima ili kućama, u spavaćim i dnevnim sobama, prostore kafića i restorana, wellnessa... Zidove uz unutarnje i vanjske bazene pretvaraju u stijene

VIDEO

Uređenje doma može biti poseban izazov, pogotovo ako niste vješti u kombiniranju materijala i boja. Čak i kada mislite da ste sve uredili kako treba, uvijek se nađe prazan zid koji uz malo truda i mašte može postati zvijezda prostorije.

Dobra vijest je da danas imamo pregršt izbora i načina kako možete 'podići' prostor i razbiti bjelinu. Tu su tapete i zid u boji, ali ako vam je cilj da vaš prostor odiše prirodnošću, zidne obloge koje podsjećaju na stijene, koru drveta i kamen pun su pogodak. Domaća tvrtka Stena Projects bavi se upravo izradom takvih zidnih obloga, a njihovi radovi dovode prirodu u interijer i eksterijer.

POGEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Par transformirao školski bus u dom 01:57

- Stena Projects nastao je kao partnerski projekt s vlasnicima tvrtke Poli-el koji su na tržištu već 25 godina. Kroz naše partnerstvo ujedinili smo naše znanje i iskustvo, u zajedničkom cilju razvijanja i kreiranja proizvoda po mjeri čovjeka, njegovog životnog prostora i današnjeg načina života. Mi smo tim inovatora, istraživača, dizajnera i majstora koji stvaramo priču kreirajući interijere za ljepši život. Inovacija, odgovorna estetika i dizajn s naglaskom na očuvanje okoliša naše su temeljne vrijednosti - kaže nam Sanja Tot, dizajnerica i suvlasnica tvrtke.

Iz stijene ide voda

Svojim klijentima i projektima uvijek pristupaju individualno. Zidne obloge su posebno dizajnirane od kvalitetnog materijala polimera koji su razvili prema vlastitoj recepturi nastaloj kao rezultat dugogodišnjeg ispitivanja i testiranja čvrstoće, kvalitete i izdržljivosti.

storyeditor/2024-03-28/bazen_1.jpg

Repliku krške špilje i repliku masline stare 1500 godina izradili su za Centar za posjetitelje Skrivena Dalmacija u Dugopolju. Riječ je o multimedijalnom, interpretacijskom i edukativnom centru s dodatkom poučnih staza i školama u prirodi.

Svakako je dojmljiv zid jedne privatne kuće gdje se uz bazen nalazi ogroman zid s oblogama koje podsjećaju na stijenu, iz koje izlazi voda stvarajući ugođaj kao kod kupanja na rijeci pod slapovima.

storyeditor/2024-03-28/dugopolje.jpg storyeditor/2024-03-28/maslina_velika_4_-_Dugopolje.jpg
Hrvatski stručnjaci o tehnikama luksuznog uređenja zidova: Do teksture uz fini mramorni prah
Hrvatski stručnjaci o tehnikama luksuznog uređenja zidova: Do teksture uz fini mramorni prah

Za drugog klijenta bazen ispod razine zemlje postao je čarobna špilja.

storyeditor/2024-04-02/photo-by-studio-sarson-img-0224_9ZerV1C.jpg

- Uz zidne obloge kamen i stijene, dekorativni kamen za vanjske i unutarnje prostore, dekorativni kamen za akvarije, zidne obloge drvo i kora drveta te dekorativne stupove izgleda kamena izrađujemo i umjetna drva, špilje... - kaže Sanja te dodaje da veći dio proizvoda izrađuju u radionici u blizini Čakovca. Na lokaciji samog objekta, završnim tehnikama modeliranja i bojenja, daju onaj poseban završni izgled.

Najčešće uređuju prostorije u stanovima ili kućama, u spavaćim i dnevnim sobama, prostore kafića i restorana, wellnessa... Zidove uz unutarnje i vanjske bazene pretvaraju u stijene. Sve je spoj modernog dizajna i prirode, a prostor istodobno izgleda luksuzno i prirodno.

storyeditor/2024-04-02/434572081_932014681912749_5531685980789321256_nfull.jpg storyeditor/2024-04-02/SPAVACA-SOBA-min-1.jpg

Autentične boje

- Svakom projektu pristupamo individualno i trudimo se svakom prostoru dati poseban karakter. Svaki novi projekt za nas je poseban izazov. Lijepo je kad naša ideja i kreacija uljepšavaju interijer. No ono što nam je uvijek pravi, novi izazov jesu projekti po narudžbi. Izrada umjetnog drva: masline, breze, hrasta, ili izrada špilja, poseban su gušt i kroz njih vjerno prenosimo ljepotu prirodnih nesavršenosti, udubina, izbočina, izloženost raznim vremenskim uvjetima te ljepotu autentičnih boja iz prirode. Takvim projektima omogućujemo arhitektima, projektantima i dizajnerima slobodu kreativnog uključivanja elemenata iz prirode u svoje projekte - kaže dizajnerica.

storyeditor/2024-03-28/akvarij_dubrovnik_3.jpg

Cijene obloga kreću se od 250 €/m2 na više, ovisno o podlozi na koju ih montiraju, o zahtjevnosti projekta i lokaciji objekta. Što se tiče izrade drva, špilje ili nekog sličnog projekta, cijena ovisi o zahtjevnosti projekta. 

Elegancija u domu: Štukature su i za stol, kupaonicu, stropove...
Elegancija u domu: Štukature su i za stol, kupaonicu, stropove...

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje