Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Napravite fine knedle sa sirom i pršutom ili sočnim smokvama'

'Napravite fine knedle sa sirom i pršutom ili sočnim smokvama'

U splitskom knedla baru ručno pripremaju knedle od krumpira iz Sinja. Savjetuju da krumpir ne smije biti vodenast, a dali su nam i super recepte koje vrijedi isprobati

VIDEO

Knedle su starinsko jelo koje se najčešće pravi od brašna, krumpira, palente i staroga kruha, a čiju izvornost svojataju mnogi narodi. Najstariji poznati nalazi na europskom tlu nalaze se na freski "Knödelesserin" (žderač knedli) iz 12. stoljeća u kapelici dvorca Hocheppan u Južnom Tirolu što ovo jelo svrstava u alpsku gastronomsku tradiciju. Tako su knedle s mesom, a posebice one nadjevene slaninom, postale tirolski gastronomski brend koji se slavi i festivalima, a tradicionalno poslužuje u juhama, kao prilog varivima i mesnim jelima te salatama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom