Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Naučite ljubavni jezik svojeg djeteta: Mališani ne znaju pretočiti svoje emocije u riječi

Naučite ljubavni jezik svojeg djeteta: Mališani ne znaju pretočiti svoje emocije u riječi

Ako vas dijete traži da učinite nešto za njega što i sam zna napraviti, njegov ljubavni jezik je djelo služenja. Ako želi da mu se pridružite u njihovim aktivnostima, onda je to kvalitetno vrijeme

VIDEO

Ponekad roditelji i njihova djeca jednostavno nisu povezani. Naime, nisu svi dobri s riječima i ne mogu svi izraziti svoje osjećaje. Djeca možda čak ni ne razumiju u potpunosti kakvi su njihovi osjećaji, pa je na roditeljima da malo istraže dječju psihologiju i saznaju kako doći do srca svog mališana.

POGLEDAJTE VIDEO: Kristina (23) iz Gruzije ima 21 dijete i 16 dadilja

Pokretanje videa...

21 DIJETE 01:43

Jedna korisna stvar koju roditelji mogu naučiti je ljubavni jezik svoje djece. Naime, Marcela Collier tvrdi da joj je želja da nauči govoriti ljubavni jezik svoje djece promijenila život.

Marcela ima blizance i certificirana je trenerica pozitivne discipline. Ona pomaže ljudima koji imaju djecu mlađu od 5 godina da shvate ponašanje i potrebe svoje djece.

Pomogla je tisućama roditelja kroz edukativne satove za roditelje, radionice i program 'The Parenting With Understanding', kao i milijunima ljudi na TikTok-u gdje dijeli puno savjeta vezanih za roditeljstvo. Na TikToku ima 465.000 pratitelja, a video koji je nedavno objavljen ističe se jer ga je pogledalo više od 3,1 milijuna ljudi.

Svakodnevno govorenje ljubavnog jezika njezinih blizanaca promijenilo joj je život

Taj je video spojen s videom drugog korisnika TikToka, koji je pitao: 'Koja je to navika ili radnja koju si započeo i koja ti je potpuno promijenila život?'. Marcelin odgovor je bio stvaranje navike govorenja ljubavnog jezika svoje djece.

Pojam ljubavnog jezika prvi je put predstavio Gary Chapman 1992. godine u knjizi 'Pet ljubavnih jezika: Kako izraziti iskrenu predanost svom prijatelju'. To je prilično popularna teorija koja je učinila čuda za Marcelu.

Marcela je to sama saznala kada je, tijekom pružanja terapije djeci s traumom, tražila resurse koji bi joj pomogli shvatiti koje su dječje emocionalne potrebe. Tada je pronašla istraživanje doktora Williama Glassera koje objašnjava da je svako ponašanje komunikacija jedne od naših pet osnovnih ljudskih potreba. Nakon ovoga naučila je o sve ljubavnim jezicima iz gore spomenute Chapmanove knjige.

U viralnom videu Marcela kaže da treba razmotriti ljubavni jezik svoje djece na način da promotrite na koji način oni traže ljubav, ali to nikad ne izgovaraju, pogotovo ako su mali. Marcela tvrdi da ne možete očekivati ​​da će dijete cijeniti sve što radite za njega ako njegov ljubavni jezik nije djelo služenja.

Njezino zapažanje je da kad roditelji ne znaju ljubavni jezik svoje djece, događa se potpuno nerazumijevanje. Djeca komuniciraju svoje potrebe ponašanjem više nego riječima, a ako roditelji ne znaju da je svako ponašanje komunikacija potrebe, onda to ponašanje tumače kao osobni napad ili test.

Ona također daje primjer kako se može izraziti potreba za određenim ljubavnim jezikom. Upitala je svog sina Santija kako zna da ga mama voli, a njegov odgovor je bio zato što su zajedno. To znači da je njegov ljubavni jezik kvalitetno vrijeme.

Jedete navečer prije spavanja? Provjerite što to znači za vas
Jedete navečer prije spavanja? Provjerite što to znači za vas

Marcelin savjet za roditelje je: 'Vaše dijete se neće osjećati sigurno u postizanju neovisnosti dok god se ne osjeća povezano s vama. Često govorite djetetov ljubavni jezik i vidjet ćete da vam vaše dijete neće biti toliko priklonjeno jer je njegova potreba za pripadnošću zadovoljena. Isto je i s drugim ponašanjima (prkos, agresija, laganje...)'.

Kako djeca traže ljubav?

Svako će dijete tražiti ljubav na različite načine i većinu vremena to će biti svojim ponašanjem jer ne mogu svoje emocije pretočiti u riječi

Kasnije je Marcela objavila još jedan video u kojem objašnjava što je pet ljubavnih jezika i koji su to znakovi koje treba tražiti u dječjem ponašanju kako bi se otkrilo koji je njihov.

Dakle, ako dijete od vas zatraži da učinite nešto za njega što doista i sami znaju učiniti, može biti da je njegov ljubavni jezik onaj koji je prethodno spomenut, djelo služenja. Ako vas pitaju da im se pridružite u njihovim aktivnostima, moguće je da je kvalitetno vrijeme njihov ljubavni jezik.

Ako vam djeca napadaju osobni prostor ili vam vole sjediti na nogama, to može značiti da žude za fizičkim dodirom. Ako primijetite da vam dijete često pokazuje što može ili kako obavlja svoje poslove, možda je njihov ljubavni jezik riječ potvrde.

Posljednji ljubavni jezik su darivanje, a vi možete utvrditi je li to jezik vašeg djeteta ako vaše dijete jako čvrsto drži stvari do te mjere da ide spavati s njima ili voli razgovarati o božićnim poklonima.

5 osvježavajućih jela s grejpom koje svakako morate probati!
5 osvježavajućih jela s grejpom koje svakako morate probati!

Dobar način da saznate koji je ljubavni jezik vašeg djeteta je promatranje kako izražavaju ljubav drugima. To bi moglo biti darivanje sitnica, grljenje ili kuhanje čaja, jer ne može svatko opisati što osjeća ili kada se osjeća dobro.

Naravno, ljubavni su jezici korisni u svim vrstama veza i zaista ih mogu poboljšati kad znate što morate učiniti da bi se druga osoba osjećala voljeno, piše Bored Panda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku