Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Ne mogu nigdje ići, ali uzela sam godišnji. Evo zbog čega'

'Ne mogu nigdje ići, ali uzela sam godišnji. Evo zbog čega'
1

Prošli mjesec, prije nego što je nastala službena pandemija, moj cilj je bio 'stisnuti' zube, pričekati da sve prođe pa otići na dugi odmor. No, kako se teško nazire kraj, predomislila sam se

VIDEO

Reporterka Huffington Posta, Monica Torres radi i za vrijeme pandemije korona virusa. Radi od kuće, ali je ipak pod stresom. Objasnila je da, iako ne radi u redakciji, planira uzeti godišnji odmor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Ovo je njezina priča o uzimanju godišnjeg:

Ako imate privilegiju da i dalje radite, dok su milijuni preko noći postali nezaposleni zbog pandemije koronavirusa, možda ćete poželjeti odmor.

Prošli mjesec, prije nego što je nastala službena pandemija, moj cilj je bio 'stisnuti' zube, pričekati da sve prođe pa otići na dugi odmor. No, kako se teško nazire kraj, predomislila sam se. Donijela sam odluku da ipak odvojim malo vremena. Isprva sam se odupirala ideji da će mi možda trebati predah. Imala sam slobodne večeri i vikende. Gdje bih uopće išla? No kako su mi se radni dani i vikendi pomiješali i stvorili zbrku, odlučila sam da mi treba odmor.

Morate na posao? Najsigurniji je način onda vožnja biciklom
Morate na posao? Najsigurniji je način onda vožnja biciklom

Možda ga trebate i vi. Ljudi u SAD-u očito su 'loši u odmorima'. Dvoje od tri zaposlenika kažu da rade dok su na godišnjem, a samo 23 posto odgovara da koristi svo svoje slobodno vrijeme, pokazalo je istraživanje tvrtke Glassdoor u 2017. godini.

Tijelo će vam možda dati do znanja da vam treba slobodno vrijeme prije nego što je um spreman to priznati. Obratite pažnju na znakove.

Cynthia Pong, trenerica koja pomaže ženama s njihovom tranzicijom u karijeri, tvrdi da su znakovi za uzbunu stalan umor, bolovi u tijelu i zadaci koji vam oduzimaju duže vremena nego inače.

- Ako znate koji su vaši normalni rasponi i da znate da ste iscrpljeni, ja bih ... uzela slobodan dan. Pogledajte pomaže li ili ne - rekla je Pong. 

Nice morning.

Ako ste u mogućnosti to učiniti, važno je resetirati način na koji pristupate svom poslu. Nemojte uvijek biti zaposleni.

Za one koji osjećaju krivnju zbog odmora, socijalna radnica Melody Wilding daje koristan savjet: 'Na odmor gledajte kao na oporavak'.

- Oporavak je puno aktivnija riječ i bolje odražava ono što se događa - rekla je. Ulažete u svoje buduće ja, investirate u svoju energiju. Potrebno vam je vrijeme za oporavak da biste ponovo napunili baterije.

Ako radite od doma, nemojte posao obavljati iz svog kreveta
Ako radite od doma, nemojte posao obavljati iz svog kreveta

Da biste odmorili od posla, pokušajte ne čitati e-mailove. Pong predlaže uklanjanje e-mail aplikacije s telefona prije početka godišnjeg odmora.

Odmor ne mora biti dug. Studije pokazuju da čak i mali odmori od posla mogu značajno utjecati na vašu energiju i vitalnost.

Jednom kada ste na odmoru, u redu je da mirujete. Nemojte se prisiljavati da budete produktivni na odmoru. Pokušajte raditi što želite.

Gledajte na odmor kao oporavak za put koji je pred vama. Što se mene tiče, idem odmarati da zaboravim na alarme, sjedim na kauču, čitam nešto što nije povezano s koronavirusom, pečem tortu i vidim gdje me dan vodi. Moj dnevni cilj je da ne postižem ciljeve.

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku