Ne možete odbaciti prošlost i oporaviti se? Uz ovih 6 savjeta bit će vam lakše krenuti dalje | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 34

Ne možete odbaciti prošlost i oporaviti se? Uz ovih 6 savjeta bit će vam lakše krenuti dalje

Ne možete odbaciti prošlost i oporaviti se? Uz ovih 6 savjeta bit će vam lakše krenuti dalje

Prihvatite ono što je bilo u prošlosti i nemojte kriviti sebe. Ne možete vratiti vrijeme, ali možete to prihvatiti i živjeti u sadašnjosti. Budite spremni na oproste i nemojte dopustiti da vas preplavi negativnost

VIDEO

Životna iskustva utječu na ljude na različite načine. Neki nakon teškog životnog iskustva ipak skupe snage za nastaviti dalje, dok se neki bore s tim što na kraju dovodi do problema s mentalnim zdravljem. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Činjenice o suzama 00:47

Otpuštanje prošlosti za nekoga može biti izazov, ali ne i nemoguć. Bilo koji značajan događaj iz prošlosti, posebno ako je bio traumatičan, uzrokuje teške psihološke rane i može utjecati na to kako gledate na život. Žaljenje, krivnja, sram, ogorčenost, ljutnja, povrijeđenost, sve su to teške negativne emocije, koje se, ako ih ne pustimo, nagomilavaju kao 'teška emocionalna prtljaga', nešto s čim se teško možemo nositi.

Trenerica emocionalne dobrobiti Urvashi Upadhyay podijelila je nekoliko korisnih savjeta koje treba imati na umu prilikom ptpuštanja iskustava iz prošlosti.

1. Osnažite svoje emocije 

Sjećanja na prošle događaje mogu potaknuti emocije. Ono što je vrlo bitno u cijelom tom procesu prisjećanja je da sami sebi dopustite te emocije i da se ne borite s njima. Prigrlite ih, nemojte ih pokušavati popraviti ili tugovati radi njih.

Dogodilo se ono što se dogodilo i prihvatite to. Možda će vam biti teško prihvatiti ih, ali probajte se otvoriti bliskom članu obitelji, najboljem prijatelju ili terapeutu.

Otvorene veze nisu za mene, vratila sam se monogamiji od koje sam bježala i nije me sram
Otvorene veze nisu za mene, vratila sam se monogamiji od koje sam bježala i nije me sram

2. Preuzmite odgovornost

Preuzmite punu odgovornost nad svim svojim osjećajima i vidjet ćete koliko ćete se snažno osjećati. Nemojte kriviti sebe ni za što, već jednostavno sami sebi priznajte što se dogodilo i preuzmite odgovornost nad radnjama iz prošlosti.

3. Sadašnjost

Ilustracija sreće

Budite pažljivi u sadašnjosti, ne zadržavajući se u prošlosti ili brinući se o budućnosti. Odradite što češće možete vježbe disanja kako biste se fokusirali na sadašnjost ili se opustite uz meditaciju. Samo 10 minuta dnevno može zaustaviti negativna razmišljanja i vratiti vaš um u sadašnji trenutak bez negativnosti. 

4. Duboko disanje

Pronađite mirno mjesto i zatvorite oči nekoliko puta duboko udahnuvši. Usredotočite se na udisanje i izdah. Kad se pojave misli o prošlosti, pustite ih da uđu na trenutak prije nego što fokus vratite na disanje. Neka ovo bude svakodnevna praksa zajedno s meditacijom.

Fotolia

5. Vježbajte samopoštovanje i prihvatite samoga sebe

Razumijevanje samoga sebe uključuje ophođenje prema sebi s istom ljubaznošću, pažnjom i opraštanjem koje tako slobodno dajete drugima. Prihvaćanje je puko prihvaćanje bez presude. Budite svjesni sebe i prihvatite se takvi kakvi jeste.

Ilustracija sretne žene

6. Budite otvoreni za opraštanje

Netko tko je doživio izdaju ili zlostavljanje u prošlosti muči se s povjerenjem i s opraštanjem. Opraštanje ne znači odobravanje štetnih djela ili prihvaćanje njihovih isprika. Umjesto toga, oprost je izbor.

To jednostavno znači prerezati vezu s tim bolnim događajem i krenuti dalje. To može uključivati ​​obradu emocionalne boli i razumijevanje što ju je uzrokovalo. Oprostiti znači osloboditi se.

Kako prebroditi nečiju izdaju i krenuti dalje sa svojim životom
Kako prebroditi nečiju izdaju i krenuti dalje sa svojim životom

Važno je zapamtiti da vi niste vaša prošlost, niste vaše pogreške i niste ono što ste prošli. Oslobodite se ropstva držanja svega u sebi. Razgovarajte o onome što vas iznutra muči. Izrazite osjećaje koje osjećate nekome kome možete vjerovati i jednostavno otpustite sve od sebe, piše Pink Villa.

OTKRIJTE TAJNE AUTOSTOPA U NOVOJ EPIZODI SERIJALA PUT POD NOGE:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Očistite klima uređaj! Iz njega prijeti smrtonosna legionela
ULAZI U PLUĆA

Očistite klima uređaj! Iz njega prijeti smrtonosna legionela

Ova opasna bakterija u ljudsko tijelo ulazi udisanjem i u nekim slučajevima je smrtonosna. Pronaći se može i na mjestima gdje ima ustajale vode

Mladoženja pustio eksplicitan video prevare na vjenčanju: Biste li učinili isto u toj situaciji?
ISPUNITE ANKETU

Mladoženja pustio eksplicitan video prevare na vjenčanju: Biste li učinili isto u toj situaciji?

Sporna scena bila je šokantna za mladenku i njezinog šogora, što je izazvalo ogromne uzdaha diljem dvorane. 'Zar ste mislili da nisam znao za ovo?', čulo se kako mladoženja viče
Dnevni horoskop za utorak 18. lipnja: Lava će privlačiti netko zauzet, Vaga planira odmor...
ISKORISTITE DAN!

Dnevni horoskop za utorak 18. lipnja: Lava će privlačiti netko zauzet, Vaga planira odmor...

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 18. lipnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje