Lifestyle

Komentari 0

Ne treba vam teretana: Rolama i biciklom dođite do top forme

Ne treba vam teretana: Rolama i biciklom dođite do top forme

Za čvršće tijelo i definirane mišiće donjeg dijela tijela odaberite rolanje, a pritom ne zaboravite zaštititi zglobove ekstremiteta kako ne biste stradali pri padu

Iako se još možda ne čini tako, ljeto je gotovo iza ugla, osobito ako ste naumili skinuti koji kilogram viška i niste osobiti ljubitelj teretane. Stoga se možete posvetiti sportovima na otvorenom. Uz trčanje i aktivnost koju nudi badminton, povećavate aerobnu izdržljivost.

POGLEDAJTE VIDEO: Trenira i po osam sati dnevno

Za čvršće tijelo i definirane mišiće donjeg dijela tijela odaberite rolanje, a pritom ne zaboravite zaštititi zglobove ekstremiteta kako ne biste stradali pri padu.

A young woman rides a bicycle on a rice field in Ubud, Bali. Bali Travel Concept

Toplo vrijeme i sunce mogli bi vas inspirirati i na vožnju biciklom, što je idealna vježba za one koji žele snažnije kvadricepse, mišiće stražnjice, stražnje lože i listove.

Bicikliranje također poboljšava rad kardiovaskularnog sustava, a ujedno je manji rizik od ozljeda zglobova nego trčanje.

Znalci ističu da trčanje također pomaže u prevenciji bolesti srca i mozga, snižava krvni tlak i osnažuje imunitet, a pozitivne učinke osjeća cijelo tijelo.

I na kraju, joga u prirodi je izvrstan odabir za one koji žele poboljšati srčani ritam, a stručnjaci kažu i da određene poze mogu ublažiti tegobe izazvane astmom te potaknuti lakše usnivanje i san.

Najčitaniji članci