Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Nesigurni ste? To itekako može utjecati na vašu vezu i partnera

Nesigurni ste? To itekako može utjecati na vašu vezu i partnera

Nesigurnost može biti povezana s našim odrastanjem i nemati puno veze s osobom s kojom smo u vezi. No važno je poraditi na sebi i riješiti se nesigurnosti kako bi mogli uživati u zdravoj vezi

VIDEO

Razumljivo je biti prestrašen ili čak tjeskoban na početku nove veze. Možda smo prije imali nekoliko veza koje su započele obećavajuće, ali su se s vremenom pogoršale, ili su nas bivši partneri okrivili za prekid. Naša prošla iskustva (ili čak nedostatak iskustva) mogu nas učiniti nesigurnima zbog vlastite vrijednosti i ljubavi.

POGLEDAJTE VIDEO: Položaj spavanja puno govori o vašoj vezi

Pokretanje videa...

00:59

Također, naša nesigurnost može biti povezana s našim odrastanjem i nemati puno veze s osobom s kojom smo trenutno u vezi. Nesigurni osjećaji mogu nastati duboko u nama i trebaju našu suosjećajnost. Naša nesigurnost itekako može povrijediti odnose koje pokušavamo stvoriti s drugima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Top 20 ideja kako organizirati igračke - da kuća bude uredna
Top 20 ideja kako organizirati igračke - da kuća bude uredna

Ako se ne pobrinemo za svoju nesigurnost, ona često može potaknuti strah od neadekvatnosti i napuštanja, što može iscrpiti obje osobe u vezi. Iz tog razloga moramo postati svjesni kako se naša nesigurnost odražava na druge i naučiti kako je obuzdati. Nekoliko ponašanja na koja treba pripaziti uključuju:

1. Stalno tražite znakove odbijanja

Zbog naše nesigurnosti često mislimo da bi nas partner mogao napustiti u bilo kojem trenutku. Kao rezultat toga, možemo budno gledati i osluškivati ​​bilo koji znak da je naš odnos s našim partnerom gotov. Ova stalna kontrola, uobičajena je za one s tjeskobnim stilom privrženosti, iscrpljujuća je za obje strane i može nas navesti da redovito tražimo potvrde ljubavi i privrženosti od svog partnera.

Teenager couple breaking up

Ako nam druga osoba pruži sigurnost, trebamo prihvatiti njezinu riječ i suzdržati se od ponovnog traženja. Sljedeći put kad osjetimo kako se ponovno pojavljuju naše nesigurnosti, možemo se podsjetiti na naš prethodni razgovor. Možemo i primijetiti sve stvari koje ukazuju na to da nas neće odbiti: ljubazne riječi partnera, njihovi postupci i zabavni trenuci koje provodimo zajedno.

Treba napraviti korak dalje i usredotočiti se na vlastite aspekte u kojima druga osoba uživa. Možda je naš partner izrazio divljenje našem smislu za humor, pronicljivim zapažanjima ili jedinstvenom osjećaju za stil. Sljedeći put kad nam se manifestiraju nesigurnosti, bitno je prisjetiti se ovih zapažanja koja potvrđuju našu dopadljivost partneru.

Tko je od vas alkoholičar? Riješi test i saznaj koliko doista piješ
Tko je od vas alkoholičar? Riješi test i saznaj koliko doista piješ

2. Redovito prilagođavanje

Kad se uvijek slažemo s prijedlozima ili stajalištima druge osobe, poričemo sami sebe. Ponekad ne kažemo partneru da ne volimo istu glazbu koja i njega zanima jer se brinemo da ćemo izgubiti značajan zajednički interes. Ili možda ne osporavamo njezin izbor restorana jer ne želimo izgledati nezadovoljno. Nesigurnost obuzima našu volju da progovorimo jer se bojimo da se našem partneru neće svidjeti ono što zapravo jesmo.

Ako primijetimo da prigušujemo svoj glas kako bismo partnera učinili sretnim, moramo se podsjetiti da time stvaramo odnos temeljen na iluziji. Zdrava veza događa se kad su ljudi iskreni jedno prema drugome. U ovoj vrsti zajednice svaki partner mora znati što drugi osjeća, misli i želi. Ali ako uskratimo svog partnera od ove iskrenosti, sprečavamo produbljivanje i sazrijevanje veze.

Ako se i dalje želimo prilagođavati, a ne i progovoriti, trebali bismo se zapitati: 'Što zapravo želim?' ili 'Što je istina za mene?'. Kada kažemo ono što mislimo, osjećamo i vjerujemo, dopuštamo si da se na pravi način povežemo s partnerom ili shvatimo zaključak da ta veza nema svjetlu budućnost. Oba scenarija vode ka boljem ishodu za obje strane.

3. Pretjerano ste osjetljivi

Kad smo nesigurni, lako je pogrešno protumačiti što naš partner govori ili radi. I dok većina nas povremeno može uzeti nešto k srcu, često to može postati i problem. Ako ponašanje druge osobe vidimo kroz našu leću očekivanog odbijanja, vjerojatno ćemo ih pogrešno protumačiti. Možda mislimo da nas više ne želi vidjeti ako otkaže večeru s nama (a zapravo je samo imao neočekivani sastanak), ili ako inzistira na vlastitom automobilu, pa pretpostavljamo da mu se ne sviđa način na koji vozimo.

Dreamstime

Ako otkrijemo da prenaglo donosimo zaključke ili smo pretjerano osjetljivi, moramo zastati, udahnuti i slušati što druga osoba govori. Ako ponašanje našeg partnera nije u potpunoj suprotnosti s njihovim riječima, dobro je vjerovati im i omogućiti da njihove dobre namjere riješe našu nesigurnost i sumnju.

'Briga o biljkama pomaže mi preživjeti ova teška vremena'
'Briga o biljkama pomaže mi preživjeti ova teška vremena'

Zaključak

Dok unosimo svoju nesigurnost u naše romantične veze, donosimo napor jer sve što govorimo, govorimo s dozom sumnje, što često rezultira iscrpljujućim razgovorima i nepotrebnim raspravama. Ali sve je to popravljivo. Zdrava je ljudska želja da se želimo osjećati sigurno, a taj osjećaj dobrobiti možemo dobiti rješavanjem vlastitih nesigurnosti u vezi i naučiti smirivati ​​sebe i svoje strahove. Kada odbijemo da nas ponese nesigurnost, osnažujemo se i tako ostvarujemo zdravu vezu za kojom svi čeznemo, piše Mind Body Green.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Razbijeni mitovi u koje mnogi vjeruju: Evo kako prati ručnike da što dulje ostanu mekani
JESTE LI ZNALI?

Razbijeni mitovi u koje mnogi vjeruju: Evo kako prati ručnike da što dulje ostanu mekani

Čak i svježe očišćeni ručnici mogu sadržavati 190.000 bakterija, a brojka se penje na čak 17 milijuna nakon samo jednog dana korištenja, ističe stručnjak