Lifestyle

Komentari 26

Nije misionarska jedina poza... Proširite seksualne horizonte u 10 jednostavnih koraka

Nije misionarska jedina poza... Proširite seksualne horizonte u 10 jednostavnih koraka

Isprobavanje novih stvari može pomoći da seksualni život bude zanimljiv, živahan i zabavan te da se bolje osjećate u vezi sebe i bolje upoznate svojeg partnera

Nema ničeg lošeg u 'klasičnom' ili onome što se smatra konvencionalnim seksom. Ali ako se osjećate spremnima početi seksualno istraživati ​​kako biste svoje aktivnosti u spavaćoj sobi podigli na novu razinu, postoji mnogo načina da to započnete. 

POGLEDAJTE VIDEO: Koliko traje idealan seks?

Bez obzira jeste li u dugoj vezi, idete na spojeve ili ste solo igrač, isprobavanje novih stvari može vam pomoći da vaš seksualni život ostane zanimljiv. 

Evo deset stvari koje trebate isprobati ako se osjećate spremni izaći iz svoje zone udobnosti i započeti svoje putovanje prema novim seksualnim horizontima. 

1. Koristite maštu i masturbaciju kako biste se povezali sa svojim željama

Isprobavanje novih stvari u početku može biti zastrašujuće - pogotovo ako niste potpuno sigurni što vam se sviđa. Ali solo seks može vam pomoći da saznate što vas uzbuđuje, bez obzira jeste li slobodni ili u vezi. 

Spisateljica i seksologinja dr. Carol Queen preporučuje korištenje masturbacije i fantazija kao sigurnog načina za istraživanje stvari koje vas zanimaju. 

- Kad masturbirate, maštajte na temelju stvari koje ste istražili. Tako ćete najlakše saznati što vam je uzbudljivo i na što vaše tijelo reagira, a što vam nije 'napeto' - kaže.

2. Koristite svoje riječi

Kada imate seks s partnerom, komunikacija je neophodna za uspostavljanje pristanka, određivanje granica i izgradnju povjerenja. Seksualna terapeutkinja dr. Janet Brito kaže da je: 'pristanak ključan. Ako ste zainteresirani isprobati nešto novo, svakako razgovarajte o tome s partnerom, izvan spavaće sobe.'

Razgovor prije, tijekom i nakon seksualnog istraživanja može pomoći vama i vašem partneru da naučite sve o međusobnim preferencijama i granicama - i može vam pomoći da otkrijete svoje vlastite. 

Prljavi razgovor može biti izvrstan način komunikacije tijekom seksa, kao i pristup istraživanju fantazija.

3. Istražujte što vas zanima

Postoji mnogo sjajnih izvora za seksualno znatiželjne. Imate seksualno avanturističkog prijatelja ili nekoga tko je jako otvoren s temom seksa? Idete već kod terapeuta? Razgovor s nekim kome vjerujete može biti izvrstan način da učite od drugih i istražite vlastite interese. 

Dr. Queen podsjeća da je pristanak neophodan, čak i kada se samo govori o seksu: 'pazite na svoje granice na radnom mjestu i s ljudima koji bi mogli osjećati da je teško reći da ne žele razgovarati o tim stvarima.'

4. Uključite se u erotiku‍

Čitanje ili slušanje erotike može biti izvrstan način da produbite svoje istraživanje onoga što vas uzbuđuje. Seksualna terapeutkinja i edukatorica dr. Juliana Hauser kaže da 'postoji mnogo audio knjiga, podcastova, blogova i knjiga koje će vam pomoći da istražite seksualne priče i putovanja kroz književnost. 

- Pronađite dobar podcast, stavite slušalice, zatvorite oči i slušajte seksi riječi nekog drugog. Razmislite o tome da napišete vlastitu erotičnu priču i vidite kako će se priča odvijati za vas i kamo će vas odvesti - savjetuje.

5. Krenite na tečaj

Osobno ili online, postoji mnogo uvodnih tečajeva i edukativnih događaja za parove i samce koji bi željeli naučiti više o seksualnoj komunikaciji, tehnikama, odnosima i još mnogo toga.

6. Isprobajte igru ​​osjetila

Stimulacija svih vaših osjetila i buđenje cijelog tijela - ne samo onoga što mislite da su vaši seksi dijelovi - sjajno je mjesto za početak kada istražujete što vas uzbuđuje. 

Isprobajte igru ​​osjeta eksperimentiranjem s različitim vrstama dodira, mijenjanjem temperature i pritiska te eksperimentiranjem sa zvukovima, prizorima, pa čak i okusima. 

- Nemojte podcjenjivati ​​snagu svojih osjetila kada širite svoje seksualne horizonte. Istražite uključivanja i isključivanja unutar svakog osjetila. Istražite što volite primati i što volite davati unutar svoje senzualnosti - savjetuje Dr. Hauser za O.school.

Dr. Queen preporučuje uparivanje poveza za oči i masažne svijeće kao sjajnog uvoda u isprobavanje raznih osjeta i dubljeg dodira sa svojim tijelom.

7. Isprobajte lagano vezivanje

Vezivanje obuhvaća cijeli spektar nastranih igrica i može biti jednostavno poput čvrstog držanja partnerovih zglobova, kaže dr Queen.

- Igrajte se s laganim vezanjem tako da držite partnerovu ruku iznad glave tijekom seksa ili ga zamolite da to učini umjesto vas - dr. Queen predlaže.

- Ako želite eksperimentirati s dodacima, dr. Queen kaže da su 'prilagodljive, široke manšete mnogo sigurnije i udobnije' od metalnih lisica ili užeta, koji oboje mogu uzrokovati ozljede ako se krivo koriste - objašnjava.

8. Uključite igranje uloga i razmjenu moći

Razmjena moći - vrsta igre u kojoj jedan partner preuzima kontrolu kao dominantan - element je mnogih kink scenarija i može biti zabavan način za istraživanje s partnerom. Igranje uloga uključuje preuzimanje različitih uloga tijekom seksa. 

- Igrajte se oko toga tko kontrolira što radite i kada. Izmjenjujte se s tim tko donosi odluke, tko kontrolira brzinu stvari, tko govori, tko usmjerava - preporučuje dr. Hauser.

9. Igra udaraca

'Igra udarca' znači sporazumno udaranje dlanom ili alatom poput špatule. 

- Ovo je početna razina ovakve igre. Poigrajte se s udaranjem rukom, s čvrstoćom udaranja, postavljanjem mjesta gdje udarci padaju na tijelo i korištenjem drugih predmeta za udaranje - savjetuje dr. Hauser.

10. Eksperimentirajte s igračkama

Bilo da se igrate sami ili s partnerom, uključivanje raznih seksualnih igračaka može biti zabavan način da uvedete promjenu u seks. Igračke nisu samo za penise i vulve: vibratori se mogu koristiti na različitim dijelovima tijela (bradavice, stražnjica, čak i stopala!). 

Dr. Queen preporučuje onima koji su zainteresirani za istraživanje igračaka: 'Čitajte o igri s igračkama, primijetite kada se igračke pojavljuju u vašem čitanju i gledanju i (osim ako imate vrlo specifičnu sklonost prema nečemu i točno znate što želite učiniti s tim ) odaberite seksualnu igračku koja ima mnogo potencijalnih načina na koje možete uživati. Zatim istražite! - kaže.

Zaključak

Istraživanje novih načina da budete seksualni može pomoći vašem seksualnom životu da dugoročno ostane živ i uzbudljiv. Ako imate partnera, proširenje vaših seksualnih horizonata također može pomoći u jačanju vaše veze. 

Počnite polako, često provjeravajte s partnerom što mu se sviđa, a što ne i tražite ono što vas zanima piše O.school.

- Kakve god bile vaše seksualne sklonosti, vježbajte neosuđivanje. Prihvatite sebe kao cjelovito biće, izražavajući svoju seksualnost! - savjetuje dr. Brito.

Najčitaniji članci