Obavijesti

Lifestyle

Komentari 26

Nije misionarska jedina poza... Proširite seksualne horizonte u 10 jednostavnih koraka

Nije misionarska jedina poza... Proširite seksualne horizonte u 10 jednostavnih koraka

Isprobavanje novih stvari može pomoći da seksualni život bude zanimljiv, živahan i zabavan te da se bolje osjećate u vezi sebe i bolje upoznate svojeg partnera

VIDEO

Nema ničeg lošeg u 'klasičnom' ili onome što se smatra konvencionalnim seksom. Ali ako se osjećate spremnima početi seksualno istraživati ​​kako biste svoje aktivnosti u spavaćoj sobi podigli na novu razinu, postoji mnogo načina da to započnete. 

POGLEDAJTE VIDEO: Koliko traje idealan seks?

Pokretanje videa...

Koliko bi trebao trajati idealan seks? 01:27

Bez obzira jeste li u dugoj vezi, idete na spojeve ili ste solo igrač, isprobavanje novih stvari može vam pomoći da vaš seksualni život ostane zanimljiv. 

Evo deset stvari koje trebate isprobati ako se osjećate spremni izaći iz svoje zone udobnosti i započeti svoje putovanje prema novim seksualnim horizontima. 

1. Koristite maštu i masturbaciju kako biste se povezali sa svojim željama

Isprobavanje novih stvari u početku može biti zastrašujuće - pogotovo ako niste potpuno sigurni što vam se sviđa. Ali solo seks može vam pomoći da saznate što vas uzbuđuje, bez obzira jeste li slobodni ili u vezi. 

Amerikanka od svoje 13. godine lice brije dva puta dnevno: 'Najseksi sam s punom bradom'
Amerikanka od svoje 13. godine lice brije dva puta dnevno: 'Najseksi sam s punom bradom'

Spisateljica i seksologinja dr. Carol Queen preporučuje korištenje masturbacije i fantazija kao sigurnog načina za istraživanje stvari koje vas zanimaju. 

- Kad masturbirate, maštajte na temelju stvari koje ste istražili. Tako ćete najlakše saznati što vam je uzbudljivo i na što vaše tijelo reagira, a što vam nije 'napeto' - kaže.

2. Koristite svoje riječi

Kada imate seks s partnerom, komunikacija je neophodna za uspostavljanje pristanka, određivanje granica i izgradnju povjerenja. Seksualna terapeutkinja dr. Janet Brito kaže da je: 'pristanak ključan. Ako ste zainteresirani isprobati nešto novo, svakako razgovarajte o tome s partnerom, izvan spavaće sobe.'

Razgovor prije, tijekom i nakon seksualnog istraživanja može pomoći vama i vašem partneru da naučite sve o međusobnim preferencijama i granicama - i može vam pomoći da otkrijete svoje vlastite. 

Prljavi razgovor može biti izvrstan način komunikacije tijekom seksa, kao i pristup istraživanju fantazija.

3. Istražujte što vas zanima

Postoji mnogo sjajnih izvora za seksualno znatiželjne. Imate seksualno avanturističkog prijatelja ili nekoga tko je jako otvoren s temom seksa? Idete već kod terapeuta? Razgovor s nekim kome vjerujete može biti izvrstan način da učite od drugih i istražite vlastite interese. 

Dr. Queen podsjeća da je pristanak neophodan, čak i kada se samo govori o seksu: 'pazite na svoje granice na radnom mjestu i s ljudima koji bi mogli osjećati da je teško reći da ne žele razgovarati o tim stvarima.'

4. Uključite se u erotiku‍

Čitanje ili slušanje erotike može biti izvrstan način da produbite svoje istraživanje onoga što vas uzbuđuje. Seksualna terapeutkinja i edukatorica dr. Juliana Hauser kaže da 'postoji mnogo audio knjiga, podcastova, blogova i knjiga koje će vam pomoći da istražite seksualne priče i putovanja kroz književnost. 

Najbizarnija vjenčanja: Pustio snimku seksa, svi šmrkali bijeli prah, ples u krilu pred obitelji...
Najbizarnija vjenčanja: Pustio snimku seksa, svi šmrkali bijeli prah, ples u krilu pred obitelji...

- Pronađite dobar podcast, stavite slušalice, zatvorite oči i slušajte seksi riječi nekog drugog. Razmislite o tome da napišete vlastitu erotičnu priču i vidite kako će se priča odvijati za vas i kamo će vas odvesti - savjetuje.

5. Krenite na tečaj

Osobno ili online, postoji mnogo uvodnih tečajeva i edukativnih događaja za parove i samce koji bi željeli naučiti više o seksualnoj komunikaciji, tehnikama, odnosima i još mnogo toga.

6. Isprobajte igru ​​osjetila

Stimulacija svih vaših osjetila i buđenje cijelog tijela - ne samo onoga što mislite da su vaši seksi dijelovi - sjajno je mjesto za početak kada istražujete što vas uzbuđuje. 

Isprobajte igru ​​osjeta eksperimentiranjem s različitim vrstama dodira, mijenjanjem temperature i pritiska te eksperimentiranjem sa zvukovima, prizorima, pa čak i okusima. 

- Nemojte podcjenjivati ​​snagu svojih osjetila kada širite svoje seksualne horizonte. Istražite uključivanja i isključivanja unutar svakog osjetila. Istražite što volite primati i što volite davati unutar svoje senzualnosti - savjetuje Dr. Hauser za O.school.

Dr. Queen preporučuje uparivanje poveza za oči i masažne svijeće kao sjajnog uvoda u isprobavanje raznih osjeta i dubljeg dodira sa svojim tijelom.

7. Isprobajte lagano vezivanje

Vezivanje obuhvaća cijeli spektar nastranih igrica i može biti jednostavno poput čvrstog držanja partnerovih zglobova, kaže dr Queen.

- Igrajte se s laganim vezanjem tako da držite partnerovu ruku iznad glave tijekom seksa ili ga zamolite da to učini umjesto vas - dr. Queen predlaže.

- Ako želite eksperimentirati s dodacima, dr. Queen kaže da su 'prilagodljive, široke manšete mnogo sigurnije i udobnije' od metalnih lisica ili užeta, koji oboje mogu uzrokovati ozljede ako se krivo koriste - objašnjava.

Stručnjakinja otkrila koliko bi seks trebao trajati, a odgovor bi mnoge mogao iznenaditi
Stručnjakinja otkrila koliko bi seks trebao trajati, a odgovor bi mnoge mogao iznenaditi

8. Uključite igranje uloga i razmjenu moći

Razmjena moći - vrsta igre u kojoj jedan partner preuzima kontrolu kao dominantan - element je mnogih kink scenarija i može biti zabavan način za istraživanje s partnerom. Igranje uloga uključuje preuzimanje različitih uloga tijekom seksa. 

- Igrajte se oko toga tko kontrolira što radite i kada. Izmjenjujte se s tim tko donosi odluke, tko kontrolira brzinu stvari, tko govori, tko usmjerava - preporučuje dr. Hauser.

9. Igra udaraca

'Igra udarca' znači sporazumno udaranje dlanom ili alatom poput špatule. 

- Ovo je početna razina ovakve igre. Poigrajte se s udaranjem rukom, s čvrstoćom udaranja, postavljanjem mjesta gdje udarci padaju na tijelo i korištenjem drugih predmeta za udaranje - savjetuje dr. Hauser.

10. Eksperimentirajte s igračkama

Bilo da se igrate sami ili s partnerom, uključivanje raznih seksualnih igračaka može biti zabavan način da uvedete promjenu u seks. Igračke nisu samo za penise i vulve: vibratori se mogu koristiti na različitim dijelovima tijela (bradavice, stražnjica, čak i stopala!). 

Dr. Queen preporučuje onima koji su zainteresirani za istraživanje igračaka: 'Čitajte o igri s igračkama, primijetite kada se igračke pojavljuju u vašem čitanju i gledanju i (osim ako imate vrlo specifičnu sklonost prema nečemu i točno znate što želite učiniti s tim ) odaberite seksualnu igračku koja ima mnogo potencijalnih načina na koje možete uživati. Zatim istražite! - kaže.

Naučite kako 'prljavo' pričati u seksu, a da ne zvučite glupo
Naučite kako 'prljavo' pričati u seksu, a da ne zvučite glupo

Zaključak

Istraživanje novih načina da budete seksualni može pomoći vašem seksualnom životu da dugoročno ostane živ i uzbudljiv. Ako imate partnera, proširenje vaših seksualnih horizonata također može pomoći u jačanju vaše veze. 

Počnite polako, često provjeravajte s partnerom što mu se sviđa, a što ne i tražite ono što vas zanima piše O.school.

- Kakve god bile vaše seksualne sklonosti, vježbajte neosuđivanje. Prihvatite sebe kao cjelovito biće, izražavajući svoju seksualnost! - savjetuje dr. Brito.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'