Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Njezin sin ostavio djevojku kada je zatrudnjela, a evo što mu je majka napravila: 'Pretjerala je'

Njezin sin ostavio djevojku kada je zatrudnjela, a evo što mu je majka napravila: 'Pretjerala je'
3

Sin je zaprepašten i tvrdi kako ne razumije zašto ona, kao njegova majka, nije na njegovoj strani, no ona mu uzvraća da svojom odlukom ne zaslužuje imati nikoga

VIDEO

Mama će djevojci svog sina tinejdžera dati njegov fond za fakultet i mjesto za život nakon što ju je ostavio jer je trudna. Tvrdi da ju je razljutilo sinovo odbijanje da preuzme odgovornost, no drugi su istaknuli da je možda postupila prestrogo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mama 00:49

Mama se pita je li donijela dobru odluku nakon što je saznala da je djevojka njenog sina trudna. Na društvenim mrežama je 44-godišnja samohrana majka 18-godišnjeg sina podijelila da je nedavno otkrila da će on postati otac, ali je bila razočarana njegovom reakcijom.

Mama brani baki i djedu da djetetu mijenjaju pelene kako bi zaštitila bebinu privatnost
Mama brani baki i djedu da djetetu mijenjaju pelene kako bi zaštitila bebinu privatnost

U objavi na Redditu objasnila je kako je posljednjih nekoliko godina štedjela kako bi njezin sin mogao ići na fakultet, kako od posla, tako i od novca koji je ostao iza njezinog pokojnog supruga. Njezin sin mislio je da će dobiti fond za fakultet kad god završi srednju školu.

Nažalost, to više nije slučaj.

Prisjetila se kako je njezin sin prije tri mjeseca doveo kući svoju 17-godišnju djevojku Lisu kako bi se upoznali. Njih dvije su se odmah sprijateljile, a Lisa se otvorila i ispričala o svom teškom obiteljskom životu i smatrala je da je mama njezina dečka jedna od rijetkih odraslih osoba kojoj može vjerovati u svom životu.

- Jučer me nazvala uplakana, bila je gotovo histerična pa sam je zamolila da dođe odmah, da će sve biti u redu. Pitala je je li mi sin kod kuće, a ja sam rekla da nije. Prišla je i pokušala sam je utješiti, a ona je rekla da je trudna i da je roditelji izbacuju iz kuće - priča mama.

Kako Lisa nema kamo otići, obećala joj je da će uvijek biti dobrodošla u njihovoj kući. Tada je Lisa istaknula kako to vjerojatno nije dobra ideja jer je njezin sin prekinuo s njom nakon što je saznao za trudnoću.

Kada je čula tu vijest, majka je bila bijesna i odmah ga je nazvala dok je bio vani s prijateljima. Izgrdila ga je preko telefona, tvrdeći da ne može vjerovati da je nekoga odgojila tako sebičnim, tko odbija preuzeti odgovornost i za djevojku i za njihovo nerođeno dijete.

- Poručila sam mu da čak i ako on ne želi preuzeti odgovornost za ovo, Lisa i njezino dijete bit će dio naše obitelji i ona će živjeti s nama. Rekla sam mu da ću joj dati njegov fond za fakultet da joj pomogne da započne život za sebe i bebu - nastavila je.

Njezin sin je zaprepašten i tvrdi kako ne razumije zašto ona, kao njegova majka, nije na njegovoj strani, no ona mu je uzvratila da svojom odlukom ne zaslužuje imati nikoga.

Imam 52 godine, a kad izađem s djecom, svi pitaju 'tko je mama'
Imam 52 godine, a kad izađem s djecom, svi pitaju 'tko je mama'

- Ovo je tako zbrkana situacija, samo želim čuti nečije mišljenje. Jesam li ja ovdje u krivu? Jesam li bila prestroga, postoji li nešto što sam mogla propustiti? - zatražila je savjet.

Mnogi su se složili da nije pogriješila što je ukorila sina, ali da se možda ponašala previše drastično dajući njegov fond za koledž.

- Ne mislim da je loše što joj želiš pružiti podršku i što želiš da tvoj sin bude uključen u sve - komentirali su.

- Definitivno je potreban iskreni razgovor samo s vašim sinom. Potpuno razumijem da su emocije uzletjele kad se sve ovo dogodilo, ali ne želite izgubiti sina u procesu svega ovoga - smatraju.

- Mislim da je sjajno što se želiš brinuti za Lisu. Ako joj dopustiš da se useli, potpuno imaš pravo, ali pripremi se na neugodan trenutak. Lisa i tvoj sin moraju smisliti kako biti roditelji zajedno, čak i ako su bivši - savjetuju.  

Međutim, istaknuli su da davanje njegovog fonda za koledž možda nije najbolja odluka i savjetovali su joj da bi mogla jednostavno odvojiti jedan dio i dati ga Lisi, umjesto cijele svote. Situacija je nevjerojatno složena i važno je zapamtiti da je, unatoč tome što ima 18 godina, njezin sin još dijete. Saznanje da imaju dijete dok su još tinejdžeri moglo bi biti iznimno zastrašujuće za njih.

Na kraju krajeva, smatraju mnogi, da je njezinom sinu vjerojatno više od svega potrebna podrška majke, a ona mu može zamjeriti što ne želi uzdržavati svoju djevojku, no kazniti ga i oduzeti mu budućnost moglo bi biti problem između njih na duge staze. Kao što su drugi komentatori sugerirali, najbolje rješenje bilo bi razgovarati sa sinom, a zatim s njim i Lisom, jer ovo vrijeme nije vrijeme za podjele, pogotovo s nečim što može promijeniti život kao što je trudnoća, piše YourTango.

'Test je bio negativan, imala sam mjesečnicu i onda sam pod tušem iznenada rodila sinčića'
'Test je bio negativan, imala sam mjesečnicu i onda sam  pod tušem iznenada rodila sinčića'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije