Obavijesti

Lifestyle

Komentari 69

O vibratorima trebate znati ove stvari, naročito ako vam je prvi

O vibratorima trebate znati ove stvari, naročito ako vam je prvi

Svaka nova igračka daje vam mogućnost da dodatno istražite senzacije koje vam pašu. 'Šarajte' vibratorom po tijelu, možda otkrijete i neku svoju novu erogenu zonu

VIDEO

Ovisno o tome kakav vibrator koristite, tehnike će biti drugačije, kaže seksualna terapeutkinja, dr. Megan Fleming. Neki vibratori su samo za korištenje na klitorisu. U tom slučaju, držite ga na klitorisu i radite kretnje koje vam odgovaraju, jer svakome paše nešto drugo.

POGLEDAJTE VIDEO: Testira seksualne igračke

Pokretanje videa...

Orgazmična 01:16

U slučaju da imate vibrator poput rabbita ili onog koji stimulira i G-točku, tada ga umetnete u vaginu i, opet, radite pokrete koji vama najviše odgovaraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ukoliko se radi o vašem prvom susretu s vibratorom, Fleming savjetuje da legnete na leđa s raširenim nogama te se počnete stimulirati rukom, kako bi shvatili koje kretnje i na kojem mjestu vam najviše odgovaraju. Može pomoći i ako se gledate u ogledalu kako bi mogli točno odrediti koja mjesta vam pružaju najveći užitak.

Isprobajte igranje seksi uloga i iskusite čari drugačijeg seksa
Isprobajte igranje seksi uloga i iskusite čari drugačijeg seksa

Kada ste shvatili gdje je 'akcija' tada u igru uključite i vibrator, a onda možete i mijenjati poze, ovisno o vašim preferencijama.

Ako kupujete svoj prvi vibrator, Fleming savjetuje da počnete s jeftinijima, kako bi shvatili je li vam se uopće isplati ulagati u nešto skuplje.

- Neki mogu biti jako skupi i dok niste sigurni kakav vama najbolje odgovara, bolje se odlučiti za neke jeftinije opcije - objasnila je.

Vrste vibratora i kako se koriste:

Bullet vibratori

Ova vrsta idealna je za početnike. Mali su, diskretni i nisu zastrašujući, što ih čini izvrsnima za eksperimentiranje. Primarno se koriste za stimulaciju klitorisa, ali seksualna pedagoginja Marla Renee Stewart, dodaje da takav vibrator možete koristiti i oko drugih dijelova tijela kako biste se počeli navikavati na senzaciju.

Stewart primjećuje da je ponekad veličina klitorisa pokazatelj kakve vrste vibratora možda volite. 

- Ako imate manji klitoris, možda ćete više uživati ​​u bullet vibratorima, a ako imate veći, možete isprobati one koji usisavaju ili vibriraju zračnim pulsevima. Naravno, svakako možete isprobati i jedno i drugo. Opet, budući da su bullet vibratori lijepi i mali, možete ih uključiti u sve, od samostalne igre do snošaja, eksperimentirajući s različitim postavkama i brzinama - kaže Stewart.

Možete vi to! Ovo su najbolje poze za postizanje višestrukih orgazama - krenite isprobavati
Možete vi to! Ovo su najbolje poze za postizanje višestrukih orgazama - krenite isprobavati

Kako se koristi: 

Kad ste već dovoljno uzbuđeni, nanesite malo lubrikanta na klitoris i na vibrator. Igrajte se s različitim postavkama, po mogućnosti krenite polako i pritišćite klitoris. Tada eksperimentirajte s različitim pokretima, a isprobajte ga i na drugim mjestima na tijelu kako bi možda otkrili neke skrivene centre užitka.

Vibratori za stimulaciju G-točke

Namijenjeni su onima koji žele istražiti senzaciju stimuliranja G-točke. Napravljeni su pod kutem, kako bi mogli doseći G-točku, koja se nalazi na unutarnjem gornjem zidu vagine. Mogu biti napravljeni od raznih materijala, a neke možete i puniti, dok drugi rade samo na baterije.

Kako se koristi:

G-točka se povećava što ste više uzbuđeni pa poradite na tome prvo. Može pomoći i ako prvo prstima pronađete točno mjesto kako ne bi lutali s vibratorom. Dodajte malo lubrikanta i počinite sa zabavom. Vibrator okrenite tako da dio pod kutem pritišće upravo G-točku.

Rabbit vibratori

Ova vrsta nudi istovremenu stimulaciju klitorisa i G-točke i odlični su za ono što se naziva 'dvostrukim orgazmom'.

- Ako uživate u penetraciji istovremeno sa stimulacijom klitorisa, logično je da nabavite igračku koja to može - kaže Stewart.

Kako se koristi:

Odlični su jer pružaju mogućnost samo penetracije ili samo stimuliranja klitorisa, a mogu raditi i oboje u isto vrijeme. Umetnite ga i namjestite tako da vam je dio za stimulaciju klitorisa na pravom mjestu te isprobavajte dok ne shvatite kakve kretnje vam najbolje odgovaraju.

Štapni vibratori

Ono što je nekad bilo namijenjeno masažama, ubrzo se pretvorilo seksi igračku kada su žene diljem svijeta shvatile kakvu moć štapni vibratori imaju.

Ovo je izvrsna opcija za istraživanje cijelog tijela, kao i erogenih zona, kod oba partnera.

Kako se koristi:

Oni su odlična opcija za stimulaciju klitorisa i 'vanjsku' upotrebu, iako neki modeli dolaze i s nastavcima koje možete umetnuti u vaginu. No većina se koristi na klitorisu i vjerojatno ćete ga htjeti pomicati, kako senzacija ne bi bila preintenzivna.

Vibratori za parove

Na tržištu danas postoji mnogo opcija za parove, od vibratora koje možete kontrolirati preko Bluetootha do razlitih prstena za penis koji vibriraju. Fleming kaže kako su prstenovi odlična opcija za one muškarce koji imaju problema s održavanjem erekcije, jer ograničavaju protok krvi. Svi dolaze s uputama za korištenje pa ih svakako proučite prije upotrebe.

Savjeti i trikovi

1. Otvaranje nove igračke

Svakako prije korištenja nove igračke pročitajte upute za korištenje i čišćenje.

2. Sjetite se napuniti baterije

Nema ništa gore nego kada vibrator prestane raditi baš prije vrhunca pa se osigurajte da se to ne dogodi.

3. Pripremite ugođaj

Stvaranje ugođaja jednako je bitno prije masturbacije, kao i prije seksa. 

4. Uzbudite se

Ženama treba nešto dulje vremena da se uzbude pa si uzmite vremena kako bi se doveli u pravo raspoloženje, a tek onda u igru uključite i igračku. Iskustvo će biti puno ugodnije.

5. Nemojte žuriti

Pogotovo ako koristite novi vibrator, dajte si vremena. 

- Nemojte se žuriti i iskušajte kakav je osjećaj vibracija na drugim dijelovima tijela prije nego krenete u pravu 'akciju' - savjetuje Fleming.

6. Istražite svoje tijelo

Svaka nova igračka daje vam mogućnost da dodatno istražite senzacije koje vam pašu. 'Šarajte' vibratorom po tijelu, možda otkrijete i neku svoju novu erogenu zonu.

Ovo je top 10 seks-fantazija o kojima mašta svaki muškarac
Ovo je top 10 seks-fantazija o kojima mašta svaki muškarac

7. Eksperimentirajte s podešavanjima

Mnogi vibratori imaju nekoliko brzina, a istraživanje koja vama najbolje odgovara može biti jako zabavno.

- Ako ste početnik, mislim da je jako važno početi s najslabijom brzinom, jer su neki od današnjih vibratora uistinu moćni. Ukoliko vam je i najslabija brzina preintenzivna, pokušajte s nekom barijerom, poput donjeg rublja ili ručnika, kako bi ublažili osjet - savjetuje Fleming.

8. Koristite lubrikant

U svakom slučaju, užitak će biti veći ako ima dovoljno vlage, a pravilo je da sa silikonskim igračkama koristite lubrikante na bazi vode, jer oni silikonski mogu razgraditi materijal na silikonskim vibratorima.

Kako bi spriječili neugodna zatezanja kože, primijenite lubrikant i na igračku i na vaginu.

9. Igrajte se

Ne zovu se seksualne igračke, igračke za bez veze. Eksperimentiranje je najzabavniji dio korištenja vibratora i stoga se nemojte prestati igrati s njima.

Marko Lukunić/Pixsell

10. Uključite vibrator u seks s partnerom

Iako su izvrsni za solo igrice, vibratori mogu podići i seks parova na jednu sasvim novu razinu. Osim što će u seks dodati i element zabave, pomoći će vam i da iskusite senzacije koje prije niste mogli.

Također, žene uz vibrator mogu svojim partnerima zornije pokazati što im točno odgovara.

Čišćenje i pohrana

Nemojte zaboraviti očistiti svoju igračku i spremiti ju na mjesto gdje se neće zaprljati, nakon svake upotrebe. Nije loše ni oprati seksualne igračke prije korištenja, samo kako bi bili sigurni da su savršeno čiste.

Neki proizvođači nude i čistače za seksualne igračke pa možete iskoristiti i njih.

U svakom slučaju, uvijek dobro pročitajte upute za čišćenje, koje dolaze sa svakim vibratorom, piše mbg.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru