Lifestyle

Komentari 1

Obične žarulje zamijenite LED štedljivima i uštedite na struji

Obične žarulje zamijenite LED štedljivima i uštedite na struji

Jačina LED žarulja mjeri se u lumenima, a 600 lumena štedne žarulje daje svjetlost kao žarulja od otprilike 48 vati. Tako da je dobro da prvo na to obratite pažnju pri kupnji

LED štedne žarulje troše 80 posto manje električne energije od klasičnih žarulja i traju deset puta dulje. Manjom potrošnjom električne energije smanjuju se i emisije ugljičnog dioksida. Kroz četiri godine rada ostvarit će uštedu od gotovo 500 kuna. LED štedne žarulje su najmanje štetne žarulje jer nemaju živu.

POGLEDAJTE VIDEO: Eko slamke i žličice

Jačina LED žarulja mjeri se u lumenima, a 600 lumena štedne žarulje daje svjetlost kao žarulja od otprilike 48 vati. Tako da je dobro da prvo na to obratite pažnju pri kupnji.

Što se tiče boje svjetlosti, topla bijela, odnosno bijela boja sa žućkastim odsjajem idealan je odabir za prostorije u kojima duže boravite. Ona je jednaka svjetlosti kao kod klasičnih žarulja te je time ugodnija za oči od hladne bijele i najbolja je za korištenje u dnevnom boravku i spavaćoj sobi.

Neki ljudi se žale na bijelo svijetlo koje im najviše smeta kad su u pitanju LED žarulje. Hladna bijela je boja LED žarulje s plavičastim odsjajem zbog čega se prostorije u kojima su ovakve žarulje prisutne doimaju hladnijim i zato su prikladne za kupaonicu, hodnik, ured i vanjsku rasvjetu. Takva boja ima i otprilike 10 posto jaču svjetlinu te zbog svoje temperature ne privlači kukce.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU 'DOMA IZ BAJKE':

 

Najčitaniji članci