Lifestyle

Komentari 0

Ne bacajte upaljače u prirodu - razgrađuju se čak 100 godina

Ne bacajte upaljače u prirodu - razgrađuju se čak 100 godina

Ako ste pušač, koristite one upaljače koji se mogu napuniti tako da ne stvarate previše otpada. One jednokratne što više izbjegavajte. I šibice su isto tako zahvalnije i više ekološko rješenje

Svake godine u prirodi završava oko 350 milijuna upaljača, a razgrađuju se 100 godina. Ne bacajte upaljače, ali znajte da se oni ne smiju odlagati ni u reciklažne spremnike za plastiku.

Ako ste pušač, koristite one upaljače koji se mogu napuniti tako da ne stvarate previše otpada. One jednokratne što više izbjegavajte. I šibice su isto tako zahvalnije i više ekološko rješenje. Koristite li upaljače najviše zbog cigareta, prestanite pušiti. Time ćete, osim prirodi pomoći svom cjelokupnom zdravlju, ali i izgledu.

Naime, svaki pušač duhana veliki je onečistač okoliša, iz jednostavna razloga što u svoja pluća udiše manju količinu duhanskog dima upaljene cigarete, dok se veći dio slobodno širi i lebdi u njegovu okolišu. Taj dim zagađuje atmosferu, opušci često izazivaju šumske požare i stvaraju otpad koji se teško razgrađuje. 

 

Najčitaniji članci