Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Obitelj živi u vlastitom malom selu - i djeca imaju svoje kuće

U početku je suprug želio da smo svi zajedno u jednoj kućici, ali ja sam se u ime djece prepirala s njime jer sam znala da će im trebati privatnosti, ispričala je Keli Brinks

2 komentara

Keli i Ryan Brinks žive u vlastitom minijaturnom selu u Kentuckyju u SAD-u sa svoje dvoje djece, kćeri Lennox (18) i sinom Brodeyem (16). Pažnju javnosti privukli su time što su izgradili vlastito minijaturno selo za promicanje održivog načina života u kojemu njihova djeca posjeduju vlastite kućice, svaka ima oko 50 četvornih metara.

POGLEDAJTE VIDEO o našoj obitelji koja je štagalj preuredila u dom iz snova:

U njihovom selu je ukupno šest malih kuća. U prvoj žive supružnici i ta je najveća u selu, ima 85 četvornih metara.

Prije su živjeli u kući od 670 'kvadrata'

Odlučili su posve promijeniti svoje živote prije pet godina. Prodali su veliku kuću od 670 četvornih metara u Michiganu, u kojoj su živjeli i kupili dobar komad zemlje na selu. Smatraju da manje kuće troše manje grijanja i mogu biti ekološki prihvatljivije. Primjerice, u svojem selu tjedno proizvedu samo jednu vreću smeća. Trude se sve reciklirati i iskoristiti, prenamijeniti i slično. U trgovinu odlaze s platnenim torbama, kompostiraju...

Objavljuje Luci ValentiniSrijeda, 12. veljače 2020.

- U početku je suprug želio da smo svi zajedno u jednoj kućici, ali ja sam se u ime djece prepirala s njime jer sam znala da će im trebati privatnosti - ispričala je Keli i dodala da su na kraju odlučili kupiti šest manjih kućica na koje su potrošili ukupno 20.000 dolara (oko 137.000 kuna). Zemlju od gotovo 85.000 četvornih metara su platili 57.000 dolara (oko 400.000 kuna).

Objavljuje Luci ValentiniSrijeda, 12. veljače 2020.

Kuća u kojoj žive njih dvoje bila je najskuplja, stajala je 9000 dolara (oko 61.000 kuna), jer su tražili neke dodatne preinake.

To the left, there's a kitchen with stainless steel appliances. Next to the refrigerator, there's a ladder that leads to the couple's lofted bedroom.

Objavljuje Emmerson OngUtorak, 11. veljače 2020.

- Zatražili smo neke izmjene i dopune, uključujući dodatne prozore, otvor na stražnjoj strani kuće u koji se mogu montirati još jedna vrata i više krovnih prozora kako bismo imali više prirodnog svjetla u kući - kaže Keli.

Next door, there is a tiny house that is made up of two bathrooms for each of the couple's two children. Lennox and...

Objavljuje Emmerson OngUtorak, 11. veljače 2020.

U kućicama u kojima djeca žive nema kupaonice niti zahoda pa se tuširaju i obavljaju nuždu u zasebnoj kućici u kojoj su dvije posebne kupaonice, za svakoga po jedna. Ne smatraju to nečim lošim.

- Stvarno nije tako loše. Čini se puno lošije nego što zaista je. Samo navučem kaput ako je hladno ili pada kiša i otrčim tamo - rekla je kćer Lennox.

Jednu od kućica od 50 četvornih metara su namijenili druženju i igranju raznih igara. Uz nju su sagradili bazen.

Five years ago, the Brinks family wanted to move from their 2,200-square-foot home in Michigan and live more...

Objavljuje Emmerson OngUtorak, 11. veljače 2020.

Djeca su modele kućica za sebe sama birala i sama su dekorirala, svatko svoju. Brodey je odabrao model sa većim trijemom i cijeli donji dio je namijenio druženju s prijateljima dok se u potkrovlju nalazi krevet za spavanje.

Objavljuje Luci ValentiniSrijeda, 12. veljače 2020.

On je svoju kućicu iznutra uredio ovako:

Inside Brodey's house, the ground floor has a couch, a TV, and a dresser, while the loft space upstairs can fit a king-size bed. "He wanted room downstairs for friends and guests," Lennox said.

Objavljuje Emmerson OngUtorak, 11. veljače 2020.

Lennox je odabrala model koji je zapravo mala štala pa su samo izbacila velika vrata i dodali klasična.

Objavljuje Luci ValentiniSrijeda, 12. veljače 2020.

Iznutra ju je uredila ovako:

On the ground floor, Lennox has a couch, a dresser, and a TV. Meanwhile, the loft houses her full-size bed. At the...

Objavljuje Emmerson OngUtorak, 11. veljače 2020.

Ljudi se obično čude kada čuju prvi put da svatko od obitelji živi u drugoj kući. Također, jedna od kućica u selu je pretvorena u ured kako bi ponekad mogli raditi od kuće.

U selu se nalazi i štala, kokošinjac i prostor gdje borave koze.

Objavljuje Lennox BrinksNedjelja, 6. prosinca 2015.

- Naučili smo djecu da cijene Zemlju i daju svoj doprinos u njezinom očuvanju. Tu smo kao obitelj zajedno na svježem zraku, vježbamo na otvorenom, sami proizvodimo hranu i dobro se brinemo za životinje kako bi se one dobro pobrinule za nas - ispričala je Keli, a Lennox dodala kako ne može zamisliti da živi bilo gdje drugdje, prenosi Insider.

Keli said she hopes this unique living situation will teach her children what it means to live sustainably. "We have...

Objavljuje Emmerson OngUtorak, 11. veljače 2020.
NOVO RUHO Zapuštenu kuću u Gorskom Kotaru pretvorili u crni luksuz

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message