Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Očistite automobil vazelinom, votkom, ali i zubnom pastom...

Očistite automobil vazelinom, votkom, ali i zubnom pastom...
1

Jeste li znali da obična drvena kvačica može biti vaš novi saveznik u borbi protiv neugodnih mirisa u vozilu, ili da dlake od ljubimaca možete očistiti lako pomagalom za pranje prozora?

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ljekoviti maslačak: Čisti jetru, snižava šećer, poboljšava vid ...

1. Kontrolnu ploču očistite vazelinom

Želite li da vam kontrolna ploča u automobilu ponovno bude sjajna kao nova, tada posegnite za vazelinom. Stavite ga malo na krpicu i protrljajte površinu. Ubrzo će se pojaviti sjaj.

2. Očistite svjetla pastom za zube

Prednje farove možete dobro očistiti pastom za zube. Premažite ih, protrljate krpicom pa ostavite da djeluje 15 minuta, a potom obrišite čistom krpom i isperite vodom. Odmah ćete vidjeti koliko su bolja nego prije.

3. Uklonite mrlje sodom bikarbonom

Ukoliko ste prolili piće na presvlaku u automobilu, uzmite malo sode bikarbone i octa. U malu zdjelu stavite tri žličice sode bikarbone i dodajte žličicu bijelog vinskog octa. Pomiješajte to tako da dobijete gustu pastu pa u to umočite staru četkicu za zube i istrljajte po mrlji. Ostavite da se osuši pa uklonite usisavačem.

4. Napravite tekućinu za pranje sami

Sredstvo za pranje automobila jednostavno ćete napraviti sami od 400 ml vode u koju ste stavili 50 ml deterdženta i 50 g soda bikarbone. Potom operite automobil kao što to radite s kupovnim sredstvima i na kraju ga isperite.

Izgrebana kuhinjska daska će izgledati kao nova uz ovaj trik
Izgrebana kuhinjska daska će izgledati kao nova uz ovaj trik

5. Očistite dlake od ljubimaca lako

Vozite li psa ili mačku u automobilu, neminovno je da se na sjedalima nagomilaju dlake. Tu će vam pomoći pomagalo za pranje prozora. Najprije u bocu sa raspršivačem ulijte vodu i malo omekšivača pa posprejajte po sjedalima.

Potom uzmite pomagalo za pranje prozora i vucite po površini tkanine. Dlake ćete brzo sakupiti i očistiti automobil. Na isti način možete očistiti tepih, kauč...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jess 🖐 (@home_at_the_generals) on

6. Osvježite vozilo pomoću kvačice

Za ovo će vam trebati kvačica napravljena od drveta. Na nju stavite nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja pa ju zakvačite na otvor za ventilaciju. Kako će zrak izlaziti kroz taj otvor, tako će se automobilom širiti ugodan miris.

Trik kako očistiti glavu tuša od kamenca, a pločice od plijesni
Trik kako očistiti glavu tuša od kamenca, a pločice od plijesni

7. Prozore operite votkom

Savršeno čiste prozore na automobilu ćete imati ako ih operete sa čašom votke u koju ste stavili nekoliko kapi sapuna. Vrijedi probati.

8. Insekte uklonite maramicom

Tijekom vožnje, posebno autoputom, na prednjem se dijelu vozila zalijepi podosta insekata koji su se našli na putu pa ostali zgnječeni. Iako se čini da je mukotrpan posao sve to čistiti, zapravo nije. Uzmite nekoliko običnih maramica, namočite ih vodom i prebrišite, prenosi tips-and-tricks.co.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Začini u vrtu: Kako ih posaditi, održavati i koristiti u jelima...

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Pokretanje videa...

00:47
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu