Lifestyle

Komentari 21

Od nekoliko partnera tjedno do celibata: 'Otkrila sam neke jako iznenađujuće prednosti'

Od nekoliko partnera tjedno do celibata: 'Otkrila sam neke jako iznenađujuće prednosti'

Počela sam puniti svoj raspored aktivnostima, a ne razmišljati o spojevima. To je bio oblik samoterapije. Nastavila sam vježbati i počela se povezivati s drugim ženama koje su radile istu stvar, rekla je

Brenda Osorno (30) imala je redovite seksualne partnere, no seksa se odrekla tijekom cijele 2022. kako bi se usredotočila na vlastitu dobrobit. Otkrila je neke iznenađujuće prednosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osim gustog rasporeda izlazaka, Brenda je ranije imala rotaciju od dva ili tri takozvana 'posebna prijatelja' s kojima bi spavala jednom tjedno. Ali nakon razočaravajućeg prekida, odlučila je iskušati celibat i ispunila svoje vrijeme novim aktivnostima kao što su boks i ples na šipci.

Kad je prošlo 30 dana, osjećala se tako dobro da je nastavila s tim.

Iako je ponekad bilo teško, i čak je dovelo do nekoliko neprospavanih noći, naposljetku je vidjela kako joj osjećaj samopouzdanja raste te je odlučila ostati suzdržana.

- Umorila sam se od kulture povezivanja koja postoji među mnogima u 20-ima - rekla je Brenda, reklamna producentica iz Miamija na Floridi.

Nekada je spojeve stalno nalazila na internetu. Radila je mnogo, pa su joj izlasci bili 'ispušni ventil'. Ali izvan posla i izlazaka, zapravo nije imala osjećaj svog identiteta.

Kad se dečko s kojim se viđala otprilike tri do četiri mjeseca nije htio vezati, prekinula je s njim i odlučila potpuno prestati izlaziti. 

- U početku sam bila toliko zaluđena tim tipom da sam se pretvarala da mi je u redu da naša veza ostane ležerna. Ali došla je nova godina i pomislila sam da napravim korak unatrag i riješim što stvarno želim - rekla je.

Tijekom odmora u Meksiku, Brenda je počela sagledavati što želi u svom životu.

- U to vrijeme sam puno pila, nisam se osjećala potpuno sigurno u vlastitom tijelu i općenito nisam vodila zdrav stil života - rekla je.

Kad se vratila s odmora u travnju 2022., bila je u celibatu tri mjeseca.

- Bilo je još mjesec dana do mog 30. rođendana, pa sam se odlučila posvetiti isprobavanju nečeg novog svaki dan i vidjeti što postoji izvan izlazaka - dodaje.

Brenda je išla na vožnje biciklom, počela boksati, isprobala ples na šipci, išla na satove pilatesa, pa čak se okušala i u stand-up komediji.

- Nakon mog rođendana osjećala sam se odlično, pa sam samo nastavila. Počela sam puniti svoj raspored aktivnostima, a ne razmišljati o spojevima, to je bio oblik samoterapije. Nastavila sam vježbati i počela se povezivati s drugim ženama koje su radile istu stvar, a vrijeme je počelo letjeti - priznaje.

Brenda je rekla da joj je apstinencija podigla samopouzdanje i pomogla da pronađe sebe.

- Celibat mi je dao samopouzdanje da isprobam nove stvari, a novi hobiji koje sam otkrila dali su mi obnovljeni osjećaj identiteta - kaže.

Brinući se o sebi i ostajući u celibatu, počela je smišljati što želi raditi sa svojim životom. Shvatila je da je išla na spojeve kako bi potvrdila svoju vrijednost, donosi The Sun.

- Kad sam u vezi, imam tendenciju prepustiti se i potpuno se zaokupiti drugom osobom. Ali zbog celibata osjećala sam se kao da me nitko ne može zadržati. Sada ne moram odgovarati nikome osim sebi i mami - dodaje Brenda.

U siječnju je proslavila godinu dana celibata. No unatoč svim pozitivnim stranama koje joj je donio, Brenda je rekla da je bilo i nezgodnih trenutaka.

- Ponekad je bilo jako teško jer nisam mogla, a da ne maštam o posljednjoj osobi s kojom sam bila intimna. Bilo je nekoliko noći kada ga jednostavno nisam mogla izbaciti iz glave - ističe.

Također su je prijateljice pokušavale spojiti s muškarcima, koje je ona tada izbjegavala.

- Bila sam na zabavi prošli vikend i dvije prijateljice su mi smjestile dečka - rekla je i priznala da je napustila zabavu.

Međutim, ispunjenje koje je stekla ostajući u celibatu puno joj je vrednije od nasumične osobe za kratki trenutak zadovoljstva, kaže.

Iako nije imala seks, Brenda se nije odrekla svih fizičkih kontakta i poljubila je tri tipa tijekom godine.

- Tijekom mog celibata, poljubila sam tri tipa u različitim razdobljima u godini. Ali pokušala sam se podsjetiti da nije važno želi li me ta osoba, nego želim li ja nju - istaknula je.

Iako je prešla granicu od godinu dana, Brenda je rekla da za sada planira nastaviti svoj niz suzdržavanja - dok se ne pojavi pravi muškarac.

- Ako upoznam nekoga i ako je atmosfera dobra, razmislila bih o tome - rekla je.

Brenda samo želi pokušati pričekati dok ne nađe nekog posebnog.

Za nju je ovo iznimno pozitivno iskustvo i toplo ga preporučuje drugima.

- Mislim da bi više vas trebalo probati celibat. Ne morate cijelu godinu, ali je lijepo pokušati se ograničiti - rekla je dodajući kako joj je celibat omogućio da se bavi drugim interesima osim izlazaka i da se za promjenu usredotočila na sebe.

Najčitaniji članci