Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Cilj je skinuti kile i čvrsta guza no pridržavajte se ovih savjeta

Cilj je skinuti kile i čvrsta guza no pridržavajte se ovih savjeta
1

Jednostavno i učinkovito trčanje idealan je sport za sve koji žele u što kraćem roku postići rezultate. Poboljšat će vam raspoloženje i omogućiti zavidnu liniju

VIDEO

Jednostavno i učinkovito trčanje idealan je sport za sve koji žele u što kraćem roku postići rezultate od kojih zastaje dah. Poboljšat će vam raspoloženje i omogućiti da se ovoga proljeća prošećete sa zavidnom linijom i u odličnoj formi. Pokušajte! Trčanje učvršćuje mišiće, poboljšava raspoloženje i koncentraciju te jača noge i leđa i to su tri najbolja razloga zašto početi trčati. Evo nekoliko savjeta za pravilno trčanje koji će vam pomoći da se manje umarate i da duže izdržite:

1. Nemojte pomicati ruke ispred prsa već uz bokove. Pomičite ih u smjeru naprijed-natrag kako biste si dali bolji ritam i olakšali trčanje. 

2. Pazite i na to da ne grčite prsni koš jer si na taj način onemogućavate pravilno disanje. 

3. Kako biste izbjegli ozljede, pazite da pri svakom koraku prvo petama dotaknete tlo, a tek onda prstima: na taj način nećete opteretiti metatarzalne kosti (kosti u donjem dijelu nožnih prstiju) i izbjeći ćete bolove u donjem dijelu noge i stopalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

4. Umjeren ritam trčanja pomoći će vam da brže gubite kilograme. No, ono na što morate paziti kako ne biste ugrozili zdravlje jest da nikada ne smijete prijeći svoj maksimalni ritam rada srca (koji možete izračunati na sljedeći način: od broja 220 oduzmite broj svojih godina). 

Bilo bi idealno kad biste nabavili kardiometar te pazili da ritam rada srca održavate između 55 (za maratone) i 80 (za sprintove) posto od dobivenog broja. Za duge i sporije ture trčanja organizam troši energiju iz masnih naslaga, dok za sprintove "napada" šećere prisutne u mišićima i jetrima. 

Kvalitetne tenisice i prikladna trkačka oprema najvažniji su za dobro trčanje. Klikni i pronađi idealne tenisice za sebe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'