Lifestyle

Komentari 0

Održavajte temperaturu na 20 stupnjeva i uštedite energiju

Održavajte temperaturu na 20 stupnjeva i uštedite energiju

Propuh i ulazak zraka izvana mogu itekako utjecati na toplinu u stanu. Postavljanje zaštite na prozore i kraće provjetravanje prostora umjesto prozora na kip pomoći će vam održati prostor toplijim

Propuh može biti veliki izvor gubitka topline. Energiju možete uštedjeti brtvljenjem praznina oko prozora ili postavljanjem zaštite ispod vrata i prozora. Puno energije se troši zagrijavanjem hladnog prostora pa pokušajte držati temperaturu podjednakom - tijekom dana oko 20, a noću 15 stupnjeva. 

Također, čak i tijekom zimskih dana, redovito prozračivanje prostorija nužno je kako bi se spriječilo stvaranje plijesni. Međutim, prozori ne bi dugo trebali biti otvoreni 'na kip'.

Radiator and thermostat

Takva vrsta ventilacije je neučinkovita jer propušta samo malu količinu zraka, a i vjerojatno će povećati račune za grijanje. Ako predugo prozračujete, otići će toplina. Tako se samo zidovi oko prozora hlade, a to dodatno izvlači toplinu iz prostorija. Stoga je najbolje da sobe redovito prozračite tako da prozore otvorite širom i to otprilike svaka dva sata na pet minuta.

 

Najčitaniji članci