Lifestyle

Komentari 3

Onkološki bolesnici dobit će na dar vizire da mogu na preglede

Onkološki bolesnici dobit će na dar vizire da mogu na preglede

Svake godine u Hrvatskoj od raznih vrsta raka oboli više od 22.000 ljudi, a umre njih više od 14.000 što našu zemlju svrstava visoko u Europi po stopi smrtnosti od zloćudnih bolesti

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovo bi muškarci najradije pitali partnericu, no neće iz straha

Hrvatska liga protiv raka izvijestila je u utorak kako će onkološkim bolesnicima koji moraju odlaziti na liječenje ili kontrolne preglede u povodu Svjetskog dana zdravlja darovati KoronaProtekt vizire, zaštitnu masku koja prekriva cijelo lice.

- Strah onkoloških pacijenata postao je još veći kada su saznali da pamučne maske koje su s mukom nabavili nemaju značajan zaštitni učinak na korona virus. Vjerujem da će ova donacija svakako umanjiti njihov strah jer nošenje KoronaProtekt vizira značajno poboljšava zaštitu cijelog lica od infekcije korona virusa - kaže predsjednik Lige Damir Eljuga.

- Ovom donacijom želimo pomoći pacijentima da ne odustaju od odlaska na naručene kontrolne preglede ili planirana liječenja. Ukoliko time pomognemo u spašavanju barem jednog života, naš cilj je ispunjen - kazao je je Dragan Hrvoj iz tvrtke Rein,d.o.o., koja proizvodi vizire.

Svake godine u Hrvatskoj od raznih vrsta raka oboli više od 22.000 ljudi, a umre njih više od 14.000 što našu zemlju svrstava visoko u Europi po stopi smrtnosti od zloćudnih bolesti. Pandemija korona virusa i opterećenje zdravstvenog sustava u proteklih mjesec dana uvelike su otežali otkrivanje broja novooboljelih od raka i značajno smanjili pravovremeno liječenje oboljelih.

Pacijenti koju boluju od raka u povećanom su riziku od moguće infekcije jer je većina njih već obavila agresivne oblike liječenja, kao što su kemoterapija i zračenje, pa su zbog toga u velikom strahu i najčešće se ne odazivaju na kontrolne preglede ili odbijaju predložene oblike liječenja, navode iz Hrvatske lige protiv raka. (bs)

Onkološki bolesnici članovi Lige mogu se javiti u tajništvo udruge na e-mail info@hlpr.hr.

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA - Suzana Mančić, bivša loto djevojka:

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Roditelji nastavnicima: Djeca su slomljena, dajte im odmor!

Najčitaniji članci