Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Online trikovi za čišćenje: Evo koji doista dobro funkcioniraju

Online trikovi za čišćenje: Evo koji doista dobro funkcioniraju

Sve su popularnije stranice za dijeljenje trikova za čišćenje, na svim društvenim mrežama, a jesu li ti trikovi stvarno dobri ili ne, ocijenili su stručnjaci iz tog polja i dali uvid u razloge njihovog uspjeha

VIDEO

Kažu da ne biste trebali vjerovati svemu što čitate na Internetu, ali vrlo često pronađemo dobre i konkretne informacije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Eko čišćenje

Pokretanje videa...

eko čišćenje doma 01:12

Društvene mreže su posebno bogate trikovima za jednostavnije i uspješnije čišćenje kojih teško da bi se čovjek sam sjetio. Dva stručnjaka za čišćenje je ocijenilo najčešće spominjane trikove na Internetu te procijenilo jesu li uopće vrijedni truda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Korištenje WD40 za otiske prstiju na nehrđajućem čeliku

Uređaji od nehrđajućeg čelika poznati su po tome da se na njima vidi svaka sitnica, a pogotovo otisci prstiju. U čemu je stvar? Prirodna ulja koja proizvodi ljudska koža vidno ostaju na površini i na kraju prigušuju sjaj nehrđajućem čeliku. Čini se da malo WD40 može riješiti ovu nevolju.

- Budući da WD40 sadrži otapalo, izvrstan je odmašćivač i razgrađuje nakupljena ulja. To nije samo dobro u uklanjanju otisaka prstiju s nehrđajućeg čelika, već djeluje i na sprječavanju nastajanja istih - objašnjava Leanne Stapf, glavna marketinška direktorica tvrtke 'Uprava za čišćenje' za Real Simple.

- Poprskajte površine laganim premazom WD40, a zatim ga obrišite. Upotrijebite mekanu krpu kako biste izbjegli stvaranje pruga i ostavili površinu blistavu - dodaje. 

Pet dizajnerskih izbora koji čine vaš dom puno lakšim za čišćenje
Pet dizajnerskih izbora koji čine vaš dom puno lakšim za čišćenje

'Uradi sam' spužvu po mjeri za prozorske staze

Frustrirajuće je nakon čišćenja ugledati prljavo mjesto do kojeg je izvanredno teško doći. Ali, nije li to uvijek slučaj s utorima za klizne prozore i vrata? Čini se da je ovaj problem lako rješiv, barem tako prikazuje video objavljen na TikTok-u.

- Uzmite običnu kuhinjsku spužvu, stavite je na prozorsku stazu, označite markerom gdje je svaki povišeni dio staze, izrežite proreze u spužvi sklapelom i krenite - kaže David Flax, potpredsjednik operativnog odjela u tvrtci specijaliziranoj za prozore. 

- Ako su vam utori posebno prljavi, napravite dvije spužve kako biste vlažnom, a zatim suhom spužvom, temeljito očistili ta područja - objašnjava. 

Možda niste znali: Čemu služi rupica na lokotu, otvor na vrhu ručke od tave, rupa u kuhači...
Možda niste znali: Čemu služi rupica na lokotu, otvor na vrhu ručke od tave, rupa u kuhači...

Kaže da na mokru spužvu možete dodati i razrijeđeni sapun za posuđe ili vaše omiljeno višenamjensko sredstvo za čišćenje za dodatnu snagu u borbi protiv prljavštine.

Sol, ocat i led za čišćenje kuhala za vodu

S vremenom će se u kuhalu nakupiti mineralne naslage u obliku tvrdog, bijelog i mutnog premaza. 

Tehnički je bezopasan, ali naslage minerala nisu baš lijepe za vidjet, a mogu utjecati i na okus vode. Srećom, odstranjivanje kamenca je prilično jednostavno.

Korisnica TikTok-a @ carilina.mccauley snimila je svoj trik kojim učinkovito rješava problem. Potrebna su joj tri sastojka i minimalno napora.

Jednostavno kombinirajte otprilike jednu ili dvije šalice leda s jednom šalicom octa i jušnom žlicom jodirane soli, a zatim pustite da se smjesa slegne 30 minuta.

10 najčešćih grešaka kod pranja rublja kojih nismo niti svjesni
10 najčešćih grešaka kod pranja rublja kojih nismo niti svjesni

- Ocat je jedan od najpopularnijih, ekološki prihvatljivih i svestranih proizvoda za čišćenje, stoga nije čudno da ocat djeluje i na unutrašnjost kuhala za vodu - izjavila je kaže Stapf. Uz to, blaga i abrazivna kvaliteta soli i leda pomaže u uklanjanju svih naslaga.

Dubinsko čišćenje namakanjem

Možda ste nedavno vidjeli neki od niza videa u kojima autori samozadovoljno prikazuju namakanje raznolikih tekstila u kadi punoj mutne ili prljave vode? To namakanje je 'trik' koji je proslavila korisnica TikToka @mrslaurenelms.

- U pitanju je tehnika dubokog čišćenja koja pomaže ukloniti ostatke ostataka prljavštine s odjeće, ručnika, posteljine, presvlaka, zastora i još svega i svačega - kaže Leanne Stapf.

- U biti bi se na taj način trebalo riješiti ostataka deterdženta, omekšivača, minerala iz tvrde vode i prirodnih tjelesnih ulja koja su se vremenom skupljala na tekstilu - objašnjava.

Trik kako promijeniti presvlaku na poplunu za samo 90 sekundi
Trik kako promijeniti  presvlaku na poplunu za samo 90  sekundi

Da biste u tome bili uspješni potrebno je napuniti kadu (ili sudoper ili veliku kantu) vrućom vodom. Dodajte boraks, natrijev karbonat i deterdžent za rublje u omjeru 1:1:2 i dobro promiješajte, a zatim potopite tkaninu. Pustite da se tkanine namaču dok se voda ne ohladi, miješajući otprilike jednom u sat vremena kako bi se nakupine na tkanini oslobodile.

- Ispraznite vodu, a tkanine stavite u perilicu za rublje na ciklus ispiranja. Završite laganim sušenjem u sušilici - kaže Stapf.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje