Lifestyle

Komentari 5

OPG Novosel: Ne gledamo tuđe radove, inspiracija dolazi sama

OPG Novosel: Ne gledamo tuđe radove, inspiracija dolazi sama

Cvijeće uzgajamo s puno ljubavi i svaki cvijet za sebe ima svoju ljepotu koju nije teško uskladiti u buket. Inspiracija se nalazi oko nas, u prirodi, samo je treba znati iskoristiti, ističu Novoseli

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak:  Vjeverica kao kućni ljubimac: TinTin ne napušta vlasnika

Priča o cvijeću i njegovu uzgoju započela je prije 27 godina kada su supružnici Jasna i Krešo željeli malo 'popuniti' kućni budžet. Jasnini su se roditelji bavili uzgojem cvijeća, pa su supružnici Novosel na neki način nastavili obiteljsku tradiciju. Jasna je vodila cijeli proces zajedno s njihovo troje djece - Magdalenom, Petrom i Antunom, a kasnije im se pridružio i otac, piše Zagorje.info.

Iako svatko ima svoje zaduženje u ovom malom ali složnom OPG-u, uskaču jedni drugima i pomažu si.

Njihov Facebook ili Instagram profili puni su posebnih i jedinstvenih buketa i cvjetnih aranžmana.

- Ne gledamo tuđe radove, fokusiramo se na svoje cvijeće i jednostavno inspiracija dolazi sam od sebe. Cvijeće uzgajamo s puno ljubavi i svaki cvijet za sebe ima svoju ljepotu koju nije teško uskladiti u buket. Inspiracija se nalazi oko nas, u prirodi, samo je treba znati iskoristiti - ističu Novoseli koji uzgajaju brojne vrste cvijeća. Prve sa cvatnjom kreću krajem ožujka, a posljednje cvatu čak do studenog. 

Uzgajaju božure, suncokrete, ruže, hortenzije, dalije i mnoštvo drugih cvjetnih vrsta i dodataka za bukete, a kako kažu, svake se godine trude uzgojiti neke nove vrste kako bismo bili u trendu i udovoljili zahtjevima tržišta.

U nastavku pogledajte njihove cvjetne kreacije:

2.

 

3.

4.

5.

6.

7.

8.

 

9.

 

10.

11.

12.