Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Oralni seks odgovoran za razvoj bakterijske vaginoze

Oralni seks može biti odgovoran za razvoj bakterijske vaginoze

Istraživači su otkrili da bakterija Fusobacterium nucleatum, koja se povezuje s bolesti desni i zubnim plakom, pomaže rastu drugih bakterija uključenih u bakterijske vaginoze

VIDEO

Oralni seks može stvoriti okruženje za bakterijsku vaginozu, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu PLoS Biology. Naime, istraživači su napravili eksperimente na brisevima ljudske vagine i na miševima kako bi ispitali ponašanje bakterija i čini  se da bakterija iz usta, Fusobacterium nucleatum, koja se povezuje s bolesti desni i zubnim plakom, pomaže rastu drugih bakterija uključenih u bakterijske vaginoze. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kako održati vaginu zdravom i mladolikom 

Pokretanje videa...

00:30

Istraživači, dr. Amanda Lewis sa Sveučilišta u Kaliforniji, kaže da nalazi pokazuju kako oralni seks može doprinijeti nekim slučajevima bakterijske vaginoze. 

Bakterijska vaginoza nije  seksualno prenosiva infekcija, već neravnoteža bakterija koje se uobičajeno nalaze u vagini. Žene koje imaju bakterijsku vaginozu mogu imati iscjedak sa snažnim neugodnim mirisom. To obično nije ozbiljan problem, no treba ga liječiti, jer čini žene podložnijima prema spolno prenosivim bolestima i razvoju urinarnih infekcija. Također, bakterijska vaginoza povećava rizik od preranog poroda kod trudnica. 

Znanstvenici kažu: Zadovoljstvo nije jedini razlog za oralni seks!
Znanstvenici kažu: Zadovoljstvo nije jedini razlog za oralni seks!

Stručnjaci kažu da je glavni znak iscjedak, koji ima snažan miris po ribi. Moguće je da ćete primijetiti promjenu boje i konzistencije iscjetka, odnosno može postati sivkasto-bijeli, ili vodenasti. 

Ako sumnjate na bakterijsku vaginozu, potrebno je napraviti test brisa rodnice, a liječi se antibioticima u tabletama, gelovima ili kremama.

Još uvijek nije do kraja jasno što potiče razvoj bakterijske vaginoze, no zna se da su češće kod žena koje su seksualno aktivne (iako ju mogu dobiti i one koje nisu seksualno aktivne), kao i kod žena koje mijenjaju partnere. Češće se javlja i kod žena koje koriste kontracepciju, te održavaju intimnu higijenu s proizvodima koji sadrže mirise i slične dodatke. 

Uz ovih pet poza za oralni seks brže ćete postići orgazam
Uz ovih pet poza za oralni seks brže ćete postići orgazam

Ovo je istraživanje važno za razumijevanje bakterijskih vaginoza, ističe prof. dr. Claudia Estcourt, glasnogovornica Britanskog udruženja za seksualno zdravlje i HIV, naglasivši kako oralni seks može biti glavni način prijenosa i spolno prenosivih infekcija, ali i drugih bakterija koje mogu utjecati na ukupno zdravstveno stanje, donosi BBC. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa