Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Osam trikova za dom gdje će vam biti potreban samo sapun

Osam trikova za dom gdje će vam biti potreban samo sapun
1

Škripavi zvuk vrata možete riješiti običnim tvrdim sapunom. Šarke od vrata utrljajte sapunom. Otvorite i zatvorite vrata nekoliko puta kako bi se sapun raširio po cijeloj metalnoj površini

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ne bacajte ih! Plastične boce možete iskoristiti u kućanstvu

Ispada da se sapun, pored pranja ruku, može koristiti i u druge svrhe u kućanstvu. Na primjer, može odlično poslužiti za popunjavanje rupa u zidu ili za poliranje stakla kako bi spriječili magljenje.

1. U sapun zataknite magnet kako bi ga pričvrstili za slavinu

Ako nemate stalak za sapun, ovaj trik je idealan za vas. Sapun se uz pomoć magneta pričvrstiti za bilo koju željeznu površinu u kupaonici. Budite sigurni da neće tako lako pasti. Na sredini sapuna napravite rupu promjera čepa od boce. Takav neka bude i magnet te ga dobro postavite u sapun.

2. Počistite razbijeno staklo

Slomljeno staklo lako se pokupi, no često ostanu male krhotine koje je teško pokupiti metlicom. Ti sitni komadići mogu biti opasni. U tom slučaju sapun će biti koristan tako da uzmete onaj namočeni skliski dio sapuna i s njim prelazite preko površine s krhotinama. 

3. Podmažite vrata

Škripavi zvuk vrata možete riješiti običnim tvrdim sapunom. Šarke od vrata utrljajte sapunom. Otvorite i zatvorite vrata nekoliko puta kako bi se sapun raširio po cijeloj metalnoj površini.

4. Tjera i štetočine koje uništavaju biljke

Sapun može pomoći u sprječavanju štetočina da napadaju biljke. Metoda je vrlo jednostavna. Upotrijebite sapun napravljen od organskih sastojaka kako ne biste naštetili biljkama. 
U litri vode pomiješajte 1 žlicu tekućeg sapuna i žlicu biljnog ulja. Pomiješajte i poprskajte po biljkama.

5. Ispolirajte ogledalo u kupaonici kako bi spriječili magljenje

Uzmite sapun i pažljivo ga utrljajte na ogledalo. Ne treba biti debeli sloj. Kad završite, uzmite mekanu krpu od pamuka ili mikrovlakana i polirajte ogledalo dok ponovno ne postane sjajno.

6. Sapun u ormaru za ljepši miris

Sapun u kamenu poznat je po tome da ostavlja miris u svom neposrednom okruženju. Izaberite sapun s mirisom koji vam se najviše sviđa i ostavite ga na polici. Možete ga omotati i u čistu tanku tkaninu. 

7. Ispolirajte naočale

Ako želite da vam se naočale prestanu magliti, sapun je idealno rješenje. Smočite naočale mlakom vodom. Važno je ne koristiti pretoplu vodu jer su stakla osjetljiva. Na vrhove prstiju stavite malo sapuna i nježno trljajte s obje strane stakla. Kasnije ih dobro prebrišite pamučnom krpom. 

8. Prividno maknite rupe u zidu

Rupe u zidu mogu biti vrlo iritantne, pogotovo ako ih gledate svaki dan. Čak vam ne treba poseban alat, nego samo sapun. 

Trljajte suh sapun preko rubova rupica. Na kraju prijeđite krpom po površini kako bi se riješili viška sapuna, piše Bright Side. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Top 7 dekorativnih savjeta za uređenje doma: Poigrajte se

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL NA 24SATA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'