Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Top 7 dekorativnih savjeta za uređenje doma: Poigrajte se

Top 7 dekorativnih savjeta za uređenje doma: Poigrajte se
1

Najbolje što možete učiniti je isprobavati različite položaje na zidu prije nego što stvarno montirate ogledalo. Zanimljive slike možete nalijepiti na zid, a okvir možete napraviti uz pomoć šarenih ljepljivih traka...

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: ZA INSPIRACIJU: NEKI OD LJEPŠIH DNEVNIH BORAVAKA S INSTAGRAMA

Nema ništa bolje od dijeljenja kreativnih ideja za uređenje doma tijekom pandemije koronavirusa, piše Apartment Therapy.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pet načina kako da dom učinite toplijim zimi bez povećanja računa za grijanje 00:31

Za sve ljubitelje interijera donosimo vam top sedam dekorativnih savjeta za uređenje doma.

Jako je važno gdje ćete u prostoriji postaviti ogledalo!

Ako se pažljivo ne postavi, ogledalo se može 'udvostručiti', odnosno može se reflektirati što ćete najviše zamijetiti na fotografijama. 

Najbolje što možete učiniti je isprobavati različite položaje na zidu prije nego što stvarno montirate ogledalo. Na taj način možete steći dojam kako će se zapravo ogledalo odražavati ako ga objesite na određeno mjesto. Općenito, postavljanje reflektirajućeg komada nasuprot prozora pomoći će vam da odbijete svjetlost oko svog prostora, pa to koristite kao početno mjesto. A ako želite da ogledalo doista bude funkcionalno, nemojte ga objesiti previsoko ili nisko da bi služilo svojoj svrsi.

Namještaj ukombinirajte tako da dobijete na prostoru

Visoke viseće zavjese čine prozore većim. Manji komadi namještaja također pomažu zavaravati oko misleći kako je strop viši nego što to doista jest.

Pokušajte previše otvorenog prostora u domu razdvojiti

Ako imate otvoreni koncept stambenog prostora i želite više razgraničenja između vaših prostora možete iskoristiti sklopive funkcionalne stvari.  Sklopivi način odlaganja je relativno jednostavan za spremanje i odličan je način da odvojite radni prostor od ostatka svoje dnevne sobe. Osim toga, sobi možete dodati pop boje, teksture ili uzorke. Također možete to koristiti i kao policu za knjige.

Ako imate stari sanduk koristite ga kao stolić u dnevnom boravku

Popularnost korištenja drvenih, restauriranih sanduka je sve češća. Sanduk kao stolić izgleda jako interesantno, pogotov ako je ukombiniran sa namještajem smeđe boje.

Improvizirani okvir za slike u bojama

Zanimljive slike možete nalijepiti na zid, a okvir možete napraviti uz pomoć šarenih ljepljivih traka koje ćete nalijepiti uz rub slika. Naravno, tu se možete igrati pa možete raditi različite dizajnove okvira, odnosno oblike.

Nemojte kupovati slike i fotografije za zid, napravite ih sami

Igrajte se! Crtajte ili iskoristite slike koje su nacrtali vaši nećaci, rođaci, kćeri, sinovi i slično. 

Nekada je manje bolje

Kupite fleksibilan namještaj u proporciji sa prostorijom. Ako pokušavate učiniti da vam prostor izgleda veće, ponekad je bolje da lažirate izgled s manjim kaučem i odgovarajućim otomanima. Manje komade možete pomicati po prostoru i preurediti ih za svježi izgled na više načina, što kod većeg namještaja nije uvijek slučaj!

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

KREATIVNA DJEVOJKA JE PRAZAN PROSTOR PRETVORILA U SMOČNICU

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru