Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Ostanite pozitivni za vrijeme izolacije: Pjevajte, opustite se..

Ostanite pozitivni za vrijeme izolacije: Pjevajte, opustite se..
1

U životu se često trebamo suočiti s onim što nam se događa, trebamo biti pozitivni iako nam se to nekad čini teško, ali tako ćemo izbaciti negativnost koja nekad želi ovladati našim životima

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: POGLEDAJTE URNEBESNI VIDEO: SVI UKUĆANI TATU UČE 'TIK TOK' PLES

Na vaše raspoloženje više utječu vaši odnosi s drugim ljudima nego promjene u mozgu. Zato je u ovim zahtjevnim vremenima, kada većina nas ne viđa druge ljude redovito, održavanje pozitivnog stava važnije nego ikad.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:16

U životu se često trebamo suočiti s onim što nam se događa, trebamo biti pozitivni iako nam se to nekad čini teško, ali tako ćemo izbaciti negativnost koja nekad želi ovladati našim životima, piše Daily mail.

Često se pitate kako ostati pozitivan, pogotovo za vrijeme izolacije? 

Evo nekoliko savjeta za pozitivan stav tijekom izolacije:

1. Glazba briše sve brige

Glazba nam može podići raspoloženje, ona ima veliku snagu da nas smiruje i utješi. 

Ono što vrlo često digne raspoloženje je pjevanje, a pogotovo pjevanje omiljenih pjesama ili pjesme. Nemojte se brinuti o tome imate li dobar glas ili ne. Pjevajte, dok se tuširate, kuhate ili dok obavljate kućanske poslove. Dajte sve od sebe.

Kada pjevate, dišete na drugačiji način, koristite više od vašeg ukupnog kapaciteta pluća. To zauzvrat pomaže tijelu da se opusti. Uz to, podiže vam raspoloženje i smanjuje stres.

Pa što čekate? Zagrijte se i pripremite za svoj privatni koncert.

2. Opustite um

Ako trošite vrijeme žaleći se na prošlost ili brinući se o budućnosti, to vjerojatno neće poboljšati vašu sreću i mentalno zdravlje.

Ako provodite dosta vremena na svom pametnom telefonu onda ga barem iskoristite za pametne stvari. Tako možete gledati videozapise koji pomažu kada se osjećate tjeskobni ili depresivni. Također, postoji mnogo aplikacija koje pomažu za mentalno zdravlje.

Ono što još možete isprobati, a to je popričati preko videopoziva s nekim tko vas inače smiruje i daje vam savjete kako ostati pozitivan, primjerice vaš najbolji prijatelj kojeg ne možete vidjeti zbog situacije i slično.

Ako se osjećate tjeskobni isprobajte:

Sjesti negdje gdje vam je udobno, ali na uspravnoj stolici, a ne na kauču. Koncentrirajte se na težinu svojih stopala na podu. Slušajte i pratite svoje disanje. Pogledajte i koncentrirajte se na nešto, primjerice sliku na zidu.

Usredotočite se na disanje. Recite sebi 'udahni' i 'izdahni' deset puta. Sjedite tako 5 minuta svjesni svog tijela i okoline.

Ako vas ulove depresivne misli, zamislite ih kao da su izvan vas, kao veliku reklamu. Ponovite vježbu disanja.

Još jedna vježba koja traje dvije minute može pomoći:

Pronađite najtiše mjesto koje možete. Provjerite da nema pozadinske buke i isključite mobitel. Stojte, sjednite na stolicu ili sjedite prekriženih nogu na podu ili čučite dvije minute. Morate se skoncentrirati i reagirati na najmanji zvuk, pa nemojte ležati, osim ako ne morate.

Slušajte dvije minute tišinu u kojoj se nalazite. Ispraznite svoje misli.

3. Istezanje jača mozak

Kako biste pomogli svom tijelu i svom mozgu, isprobajte pilates, tai chi ili jogu. To sve pomaže u poboljšanju gipkosti. 

U stvari, sve vrste vježbanja su dobre za um i zapravo povećavaju veličinu mozga. 

Još jedna dobra navika koja će pomoći da pozitivne misli ostanu, je da prije odlaska na spavanje izbjegavajte telefon i umjesto toga uzmite bilježnicu ili dnevnik. Osvrnite se na cijeli dan i odaberite jednu ili dvije stvari u kojima ste uživali i  zapišite ih.

4. Dobro se naspavajte

Vrlo je važno spavati kako bi se smanjio stres. Količina sna koja je ljudima potrebna varira, ali mnogi od nas trebaju više s godinama. 

Evo nekoliko jednostavnih savjeta koja će vam pomoći da se dobro naspavate:

Postavite vrijeme, na primjer, na sedam sati i pobrinite se da imate redovno vrijeme ustajanja. Nemojte ležati duže vikendom ako ne morate jer to narušava vaš tjelesni ritam i otežava vam spavanje. Danju ne spavajte ako je spavanje noću problem.

Povećajte aktivnost tijekom dana šetajući ili vježbajući. Ako ste dovoljno aktivni tijekom dana, na kraju ćete se osjećati spremnim za krevet. Pobrinite se da imate tamnu, mirnu spavaću sobu i malo hladniju.

Ne pijte kofein ili alkohol kasno u noć, a pijte manje tekućine uglavnom poslije 18 sati kako biste izbjegli noćna putovanja u kupaonu.

5. Pomognite drugima 

Razmislite o tome kako biste mogli koristiti tehnologije poput FaceTime-a i Skype-a za interakciju i pomaganje drugima.

Pomozite starijim susjedima koji su u samoizolaciji te ne mogu izaći iz kuće. Pomognite životinjama, prijateljima. Pronađite načine. Zabavite svoje dijete ako mu je dosadno stalno kod kuće, dogovorite mu videopoziv s prijateljima, upalite mu edukativni film ili video.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: EVO KAKO POBIJEDITI POTREBU ZA PREJEDANJEM ZBOG TUGE I STRESA

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku