Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Otkrijte devet beauty problema o kojima žene ne vole pričati

Otkrijte devet beauty problema o kojima žene ne vole pričati
1

Pripadnice ljepšeg spola najviše brinu dlake na neželjenim mjestima, znojenja po intimnim dijelovima, mrlje na noktima, izdužene ušne resice kao i proširene vene

VIDEO

Dlake u nosu, oko bradavica i one koje rastu iz madeža sasvim su normalna pojava. Dlake u nosi pomažu u filtraciji zraka, ako kojim slučajem vire, samo ih podrežite škaricama. Što se tiče dlaka na grudima, one su najčešće povezane s hormonalnim promjenama i povećanjem testosterona, i može ih se ukloniti pincetom. Isto tako je sigurno i čupanje dlake iz madeža, ali ne i lasersko uklanjanje koje može ukloniti i pigment i otežati pronalazak melanoma, ističe dermatologinja Meaghan O'Brien. 

Pileća koža

Blagi sapun i hidratantna krema pomažu u smirivanju pileće kože na rukama i bedrima. Tijekom zime, dok više vremena provodite u zatvorenim i grijanim prostorima, kožu namažite češće, osobito nakon tuširanja, savjetuje direktor Instituta za dermatologiju i lasersku kirurgiju New York, Howard Sobel. Osim toga, možete koristiti hidratantnu kremu na spužvici kako bi napravili piling i uklonili sve nepravilnosti. 

Nepravilan rast kose

Još u maternici dok se mozak razvija, a lubanja širi, kosa počinje rasti u različitim smjerovima i formira se tzv. gnijezdo. Kod dojenčadi specifičan smjer rasta kose može otkriti neurološke bolesti. Za žene koje se bore s nepravilnim rastom kose, najbolja je duga kosa jer stvara težinu, pa se kosa ne može ponašati kao da ima svoju volju. Taj nepravilan rast možete zakamuflirati tako da kosu sušite suprotno od rasta, objašnjava stilistica Lisa Chiccine. 

Znojenje

Zamijenite dezodorans antiperspirantom koji će spriječiti pojavu znojnih mrlja. No prije nanošenja antiperspiranta osušite kožu sušilom za kosu, ali opcijom za hlađenje, to će odgoditi znojenje, ističe dr. Loretta Ciraldo sa Sveučilišta Miami Miller. Osim klasičnih rješenja, možete posegnut i za injekcijama botoksa, koje će riješiti problem znojenja od tri do sedam mjeseci.

Prištići

Bilo gdje je ima pora ili dlaka mogu se razviti prištići, što znači da nisu ograničeni samo na lice, prsa i leđa, tvrdi O'Brien. Prištiće oko ušiju najčešće uzrokuju proizvodi za kosu, oko bikini zone depilacija, ali i rub od gaćica. Prištiće u osjetljivom području nikada nemojte stiskati jer možete samo pogoršati stvar. Umjesto toga koristite benzoilni peroksid ili salicilnu kiselinu i nanesite ih na prišt. Ako prišt traje duže od tjedan dalja ili se ozbiljnije poveća svakako posjetite doktora. 

Proširene vene

Proširene vene problem su koji muči podjednako žene i muškarce, a rješenje je skleroterapija, odnosno ubrizgavanje sklerozantnog sredstva direktno u venu, tako da se stijenke slijepe, pa vena postane nevidljiva, objašnjava dr. Tina Alster sa Sveučilišta Georgetown. Tretman traje od 10 do 30 minuta, ovisno o broju vena. 

Stopala koja nisu za javnost

Mrlje na noktima možete se riješiti svakodnevnim namakanje stopala u soku od limuna od pet do 10 minuta. Ako želite ubrzati proces pomiješajte soda bikarbonu i peroksid te namačite noge svaki drugi dan, savjetuje dermatologinja Deirdre O'Boyle Hooper. 

Znojenje po intimnim dijelovima

Križanje nogu, nošenje sintetičkog donjeg rublja i predugo sjedenja uzrokuje znojenje po intimnim dijelovima. Budući da je koža na intimnim dijelovima posebno tanka i osjetljiva, izbjegavajte koristiti antibakterijske maramice. Nakon tuširanja na kožu nanesite baby puder koji će apsorbirati vlagu tijekom cijelog dana, predlaže O'Brien. 

Uši koje vise

Godine nošenje teških naušnica mogu izdužiti ušnu resicu, no malo operacija to može riješiti. Pomlađivanje ušiju radi se tako da se rupica za naušnice reže i ponovno šije, tako da u potpunosti nestane. Osim toga, oni koji ne žele operaciju, mogu ubrizgati hijaluronsku kiselinu koje će pomladiti uši. Učinak traje do šest mjeseci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'
BURNA RASPRAVA

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'

Muškarac je izazvao burnu raspravu nakon što je priznao da je radi nedostatka intimnosti sa suprugom odlučio potražiti nešto 'sa strane'. Kaže da mu je brak 'neodrživ', ali ne želi razvod
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje