Obavijesti

Lifestyle

Komentari 58

Otkrila da je trudna 30 minuta prije rođenja djeteta: Trbuh joj je bio ravan i ništa nije slutila...

Kada se Ally Opfer probudila 21. prosinca 2016. godine, nije imala pojma da je trudna i da se sprema roditi pravo božićno čudo - a sve je započelo sa strašnim bolovima zbog kojih je završila u bolnici

VIDEO

Ally Opfer (26) iz Clevelanda u SAD-u je ispričala svoju priču o božićnom čudu, a ona glasi ovako: 'Taj je dan počeo kao i svaki drugi. Uzela sam torbu i krenula na vježbanje s navijačicama - bila sam student i rokovi su završili, ali sam trenirala i pod praznicima. U jednom trenutku sam shvatila  da mi počinje mjesečnica. Naravno, nisam smjela dopustiti da me to zaustavi! Pet sati su me navijačice bacale u zrak i bila sam oduševljena, osjećala sam se kao i obično'.

POGLEDAJTE VIDEO: Miljenko Majstorović zajedno s kćeri Nikolinom izrađuje božićne ukrase

Pokretanje videa...

Miljenko Majstrović zajedno s kćeri Nikolinom izrađuje božićne ukrase 00:50

Vraćajući se kući pet sati kasnije, Allyni grčevi postajali su sve gori. Njezina mama Theresa pronašla je podlogu za grijanje i sredstvo protiv bolova - što nije pomoglo - i Ally je otišla u krevet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bila sam iscrpljena, ali nisam mogla spavati. Bilo je čudno, nikad prije nisam patila od takvih bolova kod menstruacije. A ti su bolovi bili stvarno jaki - rekla je.

Sljedećeg dana, 22. prosinca, bol je još uvijek bila prisutna, a sada je i Ally izgubila apetit. Ipak, odlučna da sve nastavi normalno, kad je njezin tata David trebao pomoć u pomicanju kauča, ignorirala je valove agonije i uhvatila se za jedan kraj i pomagala je tati. Na kraju, 40 sati nakon što su počeli bolovi, Ally se složila s mamom i tatom da nešto stvarno nije u redu.

- Jedva sam mogla stajati, nisam mogla jesti i vidjela sam roditeljima na licima da su izuzetno zabrinuti. Nisam ni sanjala da sam trudna. Da, mjesečnice su mi bile neredovite, ali oduvijek su bile takve. Nisam se udebljala, nisam osjećala sam umor niti sam osjećala čudne pokrete u trbuhu, a trbuh mi je bio ravan. Ni na koji način nisam mogla pomisliti da nosim dijete. Ipak, jer su mi bolovi dolazili u valovima, pristala sam napraviti test na trudnoću, samo da budem sigurna. Bio je negativan, ali bol je sada bila grozna. Rekla sam si: 'Ok, sad stvarno nešto nije u redu. Čak i ako bol prestane i bude mi dobro - i dalje idemo u bolnicu! - ispričala je. 

Putovanje automobilom bilo je užasno, svaki pokret je pogoršavao kontrakcije, a Ally je odteturala u bolnicu, vrišteći od boli.

- Uzeli su mi vitalne podatke, utvrdili su da mi je krvni tlak opasno visok, a broj bijelih krvnih zrnaca povišen - što znači da sam imala infekciju. Liječnik mi je također pregledao trbuh i rekao da osjeća 'malu masu' - nastavlja Ally. Liječnici su Ally rekli da ima bubrežne kamence i odvezali je do ultrazvučne sobe kako bi saznali više.

- Na sonografu sam vidjela da nešto strahovito nije u redu. Odjednom sam se skamenila. Liječnik je rekao da imam neku masu u trbuhu. Odmah sam pomislila: 'Je li to rak? Umirem li?' - zabrinula se.

Ally se pokušavala mentalno pripremiti za najgore kad se soba iznenada napunila medicinskim osobljem. Tada ju je liječnik upitao je li ikada prije bila trudna. Čim je rekla 'ne', on je odgovorio: 'Pa, izgleda da ste trudni oko 38. tjedna. U punom ste trudu. Moramo vas odmah dovesti do sale za porođaj, rodit ćete dijete'.

- Rekli su da imam izuzetno lošu preeklampsiju (stanje u kojem trudnica ima visok krvni tlak, bjelančevine u urinu i oticanje nogu, stopala i ruku), da mi je krvni tlak toliko visok da sam na rubu moždanog udara. Da sam čekala da kasnije dođem u bolnicu, mogla sam umrijeti. Upala sam u potpuni šok. Trbuh mi je bio ravan, kako je mogla biti beba tamo? To mi se vrtjelo po mislima dok su se kontrakcije povećavala - tvrdi.

Nema boljeg vremena za započinjanje novog hobija od Božića!
Nema boljeg vremena za započinjanje novog hobija od Božića!

Bijeda lica i sva u suzama, Ally je hitno ušla u lift. Kako su se vrata zatvarala, stvarnost onoga što se događa nekako je počela sjedati na svoje mjesto.

- Nisam išla na nikakve pretrage niti sam uzimala vitamine. Samo nekoliko dana prije sam skakala ko luda na treningu. Je li to dijete u redu? - pitala se. Liječnici su je uvjeravali da je s djetetom sve u redu, no dijete je bilo smješteno naopako. Ally je hitno morala na carski rez.

- Srećom, mama je cijelo vrijeme bila uz mene. Dok su me hitno operirali, ona je nekako ostala mirna, a ja sam je mogla uhvatiti za ruku u svakom trenutku. U operacijskoj sali sam je pogledala i rekla: 'Ne znam što rade, ali nema šanse da će iz mene izvući dijete!'. Još uvijek sam poricala da mi se sve ovo događa - priča Ally. 

Nekoliko sekundi kasnije nakon neobičnog osjećaja povlačenja, Ally je začula plač.

- Tada je to postalo stvarno. Rodila sam bebu. Još je nisam mogla vidjeti - odveli su je na vaganje i provjeru. Ali postala sam mama. Sve što sam mogla pomisliti bilo je: ‘O moj Bože, jesam li ja to upravo rodila?’. Upitala sam: 'Što je?' i čula sam da sam upravo dobila dječaka. Sin. Još jedan šok. Ovo je bio prvi dječak rođen u našoj obitelji u 43 godine!' - kazala je.

Ovih 14 savjeta pomoći će vam da oživite bliskost s partnerom
Ovih 14 savjeta pomoći će vam da oživite bliskost s partnerom

Nova baka Theresa pojurila je snimati fotografije i videozapise i pokazala ih je Ally, koja nije mogla vjerovati da je ovaj širom otvorenih očiju, prekrasni dječak, uistinu njezin. Tada je napokon bio i u njenom naručju.

- Rođen je 23. prosinca, imao je tri kilograma i bilo je nevjerojatno držati ga i ljubiti po prvi put. Pogledala sam dolje i pomislila: 'Sad sam mama. Ova malena mala beba je stvarno moja!'. Inače, volim bebe i djecu i uvijek sam željela biti mama. Bila sam jako uzbuđena što ga imam - oduševljeno će Ally. 

S djetetom na prsima, Ally je kolicima vraćena u svoju sobu kako bi sina upoznala s novim djedom. Dok je Ally čvrsto držala svoju čudo-bebu, vijest se brzo proširila. Dvije Allyine starije sestre, zajedno s ostalom rodbinom, nisu imale pojma što se upravo dogodilo. Zazvonili su telefoni, a poruke su se samo nizale. 

- Jedna od mojih sestara rekla je: 'Sviđa mi se ime Oliver' i rekla sam joj: 'Čekaj, i meni!', pa sam ga počela zvati Oliver da vidim hoće li mu odgovarati i zaključila sam da je savršeno. Njegovo srednje ime je David, po mom ocu. Na Božić, dva dana nakon što se Oliver rodio, vijest je obišla društvene mreže. Moji su prijatelji mislili da je to šala. Moja najbolja prijateljica mi nije vjerovala dok joj nisam poslala slike Olivera i svoju medicinsku narukvicu - ispričala je. Obitelj je kasnije došla s božićnom večerom i darovima, a Ally je uživala u najdivnijem - i najčudnijem - božićnom danu u svom životu.

Koliko alkohola pijete za ove blagdane? Provjerite kada to postaje previše i znak ovisnosti
Koliko alkohola pijete za ove blagdane? Provjerite kada to postaje previše i znak ovisnosti

- Oliver je sada četverogodišnjak, avanturistički tip, pametan i jako zabavan. Učinio me najsretnijom mamom na svijetu, a svaki Božić je poseban baš zbog njega. Držeći ga u naručju tog Božića mi je promijenilo život. Bio je najbolji božićni poklon za koji nisam ni znala da mi treba. Oliver je zaista bio pravo božićno čudo - zaključila je, piše The Sun.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru