Lifestyle

Komentari 3

Otkrili najbolji način za brisanje kuhinjskih površina - S metoda

Otkrili najbolji način za brisanje kuhinjskih površina - S metoda

Postoji posebna metoda čišćenja koje biste se uvijek trebali pridržavati prilikom glancanja kuhinjskih ormarića, a to je metoda čišćenja u obliku slova 'S', umjesto da brišete od jedne strane do druge

Čišćenje je svakodnevni ritual i premda bi se većina Hrvata mogla pohvaliti blistavim domom, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme, ispostavilo se da smo možda cijelo vrijeme krivo brisali površine u kuhinji. Bez obzira na to imate li uobičajenu rutinu ili samo nasumično prebrišete površine, stručnjaci tvrde da biste uvijek trebali prvo obrisati čista područja, a zatim ona prljava.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje doma

Istraživanje tvrtke GAMA Healthcarea otkrilo je da bi, ako ne slijedite ovaj obrazac prilikom brisanja kuhinje, vaš dom mogao postati još prljaviji. Ako radite suprotno, na kraju ćete razmnožiti prljavštinu, klice i bakterije po cijeloj kuhinji. Također, postoji i posebna metoda čišćenja koje biste se uvijek trebali pridržavati prilikom brisanja, a to je oblik slova 'S', umjesto da brišete od jedne strane do druge.

Dr. Braverman i dr. Hanouka, bivši liječnici NHS-a (National Health Service iz Velike Britanije) te stručnjaci za kontrolu infekcije, objasnili su da ta metoda zaustavlja ponovnu kontaminaciju područja koja ste već očistili.

- Nasumično čišćenje površina, započinjanje u sredini ili dnu i brisanje prema gore ili dolje povoljno djeluje na širenje klica. Rad od vrha do dna najučinkovitiji je način brisanja, ali trenutno samo 60 posto ljudi koristi tu metodu - objasnili su.

Također su upozorili ljude da površine moraju biti potpuno suhe prije nego što vrate bilo koji aparat ili kuhinjsku opremu na mjesto jer riskirate da kuhinju ne očistite pravilno. Na primjer, omiljeno sredstvo za dezinfekciju, Zoflora, na kojem piše da klice ubija za 20 sekundi, prvo trebate ostaviti pola minute da se osuši, piše The Sun.

Najčitaniji članci