Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ova tvrtka će vam platiti 15 tisuća kuna da 24 sata izdržite bez ekrana: Biste li se odvažili?

Ova tvrtka će vam platiti 15 tisuća kuna da 24 sata izdržite bez ekrana: Biste li se odvažili?

Oni koje odaberu za izazov ne samo da će se morati odreći svojih telefona na jedan dan, već i televizije, igrica, računala, pametnih satova i pametnih kućnih uređaja, uključujući pametne zvučnike

Beskrajno skrolanje po ekranu vas opušta? Probajte odložiti telefon na sat vremena. Ili, još bolje, napravite to na 24 sata i možda uz to dobijete i 2.400 američkih dolara (ili 15.000 kuna). Reviews.org, tvrtka koja testira kućne uređaje i proizvode, pokrenula je 24-satni izazov digitalne detoksikacije. Naime, odabranim sudionicima će tvrtka platiti više od dvije tisuće dolara, ili 15 tisuća kuna, da prežive cijeli dan bez ekrana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

00:52

- Ako imate želju odbaciti sve svoje digitalne uređaje na jedan dan, ali još uvijek smatrate da trebate biti plaćeni za to, ovo je savršena prilika za vas - napisala je tvrtka na svojoj web stranici na koju se ambiciozni ljubitelji tehnologije mogu prijaviti. Ako ste po cijele dane 'zalijepljeni' za društvene mreže onda ste savršeni kandidat za natječaj. Kako bi tvrtka utvrdila koga bi trebali uzeti i tko se treba prijaviti, postavili su nekoliko pronicljivih pitanja.

Kako u doba kada nam djeca uče online ograničiti vrijeme pred ekranima da svima paše?
Kako u doba kada nam djeca uče online ograničiti vrijeme pred ekranima da svima paše?

Primjerice: 'Jeste li oduvijek željeli pobjeđivati ​​u stvarnim natjecanjima poput American Ninja Warriora, ali ste bili prezauzeti igranjem Maria Kart i Mortal Kombata?' i 'Znate li malo previše o svojim starim poznanicima s društvenih mreža?'. To su samo neka od pitanja. Prema tvrtki, idealan kandidat je netko tko se 'definitivno bavi tehnologijom' i spreman je na ovaj izazov. I iako bi se može činiti lakim biti bez Instagrama na jedan dan - izazov je ipak malo teži.

Nije tako lako kako zvuči

Oni koji će biti odabrani za izazov ne samo da će se morati odreći svojih telefona na jedan dan, već i televizije, igrica, računala, pametnih satova i pametnih kućnih uređaja (pametni zvučnici također nisu dostupni). Ali, pojašnjava tvrtka, mikrovalne su i dalje u redu i mogu se koristiti.

Sudionici će dobiti sefove u koje će pohraniti svoju elektroniku tijekom 24 sata, zajedno s poklon-karticom s Amazona koja uključuje 200 dolara za sastavljanje 'kompleta za preživljavanje' bez tehnologije. Neki prijedlozi pribora za preživljavanje  uključuju pisaću mašinu kao zamjenu za računalo, papir za pisanje koji zamjenjuje poruke te boje i kistove za slikanje umjesto fotografiranje selfija.

Također, ljudi koji će se odvažiti na ovaj izazov će morati koristiti komplet za preživljavanje i dati povratne informacije o svom iskustvu nakon što završe izazov - ali to će učiniti nakon što prođu izazov i dobiju željenu titulu '2021 Digital Detox Challenger'.

'Tamni način rada mobitela neće baš puno pomoći vašem vidu'
'Tamni način rada mobitela neće baš puno pomoći vašem vidu'

Vrijeme provedeno na zaslonu sve je veći zdravstveni rizik

Izazov ove tvrtke dolazi u trenutku kada je 'vrijeme provedeno na zaslonu' dobilo novo značenje. Pandemija je prisilila mnoge ljude na rad na daljinu, a učenike i studente na 'online' učenje, što je zaslone učinilo potrebnijima nego ikad. Prema izvještaju neprofitne organizacije Common Sense iz 2019., američki tinejdžeri provodili su u prosjeku više od sedam sati dnevno na Internetu i svojim mobitelima samo za zabavu.

Analiza sredstava za čišćenje ekrana: Mrlje na naočalama mogu biti podloga za bakterije
Analiza sredstava za čišćenje ekrana: Mrlje na naočalama mogu biti podloga za bakterije

- Imamo osjećaj da nekome treba predah - napisao je Reviews.org. Prijave su otvorene samo za američke zaposlenike do 26. ožujka, a pobjednici će biti objavljeni na YouTube stranici tvrtke 29. ožujka, piše CNN