Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Ovaj nacionalni park u Americi oduševljava svojom ljepotom

Ovaj nacionalni park u Americi oduševljava svojom ljepotom

Nacionalni park Cuyahoga Valley jedan je od 58 nacionalnih parkova na području Sjedinjenih Američkih Država. Nalazi se na sjeveroistoku američke savezne države Ohio

VIDEO

Cuyahoga Valley je bio sedmi najposjećeniji nacionalni park u 2020. godini na području Amerike. Ipak, ovo mu nije jedini uspjeh. Statistike pokazuju da se već 12 puta otkako je 2000. godine postao nacionalni park pojavljivao na top 10 listama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zdravlje i priroda 00:49

Privlačnost je nešto što ovaj park posebno ističe. Površina mu iznosi 133,33 km2. Obuhvaća ruralni krajolik uz rijeku Cuyahoga između gradova Akron i Cleveland.

Oaza za opuštanje u Dalmaciji: Kućica u masliniku s bazenom idealna je za romantičan odmor
Oaza za opuštanje  u Dalmaciji: Kućica u masliniku s bazenom idealna je za romantičan odmor

Ovo je park koji omogućuje planinarenje, bicikliranje, skijanje, jahanje kao i promatranje divljih životinja i predivnih slapova.

U parku su planinarske staze, sve s različitim duljinama, a jedne od najljepših su Ledges i Kendall Lake.

Ledges je kultna staza koja se može kombinirati s drugim stazama kako biste poboljšali svoje kilometre pješačenja. Staze Kendall Lake kombinacija su staza koje uključuju prekrasno planinarenje  jezerom i stazama za trčanje.

Drugim riječima, u parku ne nedostaje stvari za raditi. Ali, nije privlačno samo ono što se nalazi u parku. Regija koja okružuje park čini ga popularnim u bilo koje vrijeme. Ali, nije uvijek ovako bilo.

Prije samo 300 godina još su se mogli pronaći medvjedi i bizoni. Prije manje od 200 godina, kada je Cleveland bio na putu da postane peti grad u zemlji, industrija je stigla, a s njom i kemikalije. Počelo se s gradnjom, tjerajući životinje na jug, a veliko zagađenje onemogućilo je i lovljenje ribe za jelo.

Četiri sestre rukometašice: Mama nas nije mogla pohvatati pa nas je 'otjerala' u dvoranu
Četiri sestre rukometašice: Mama nas nije mogla pohvatati pa nas je 'otjerala' u dvoranu

Cleveland je shvatio da se promjene moraju dogoditi i one su započele 1970-ih. Lokalno stanovništvo se preplašilo da bi širenje obližnjih gradova moglo narušiti prirodne ljepote Cuyanoga Valley parka. Stoga je 1974. godine predsjednik Gerald Ford odlučio da se osnuje nacionalno rekreacijsko područje Cuyahoga Valley, a 2000. godine ovo područje postaje Nacionalni park.

Nešto više od 50 godina kasnije, nacionalni park Cuyahoga Valley predstavlja jedan od najuspješnijih pokušaja ponovnog divljanja u Ohiju. Ribu je ponovno sigurno jesti, rijeka ponovno teče slobodno, a medvjedi se polako vraćaju u to područje, piše Daily Beast.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'
BURNA RASPRAVA

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'

Muškarac je izazvao burnu raspravu nakon što je priznao da je radi nedostatka intimnosti sa suprugom odlučio potražiti nešto 'sa strane'. Kaže da mu je brak 'neodrživ', ali ne želi razvod
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje