Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Evo 10 biljaka koje imaju izniman utjecaj na zdravlje

Ovih 10 biljaka fantastične su za zdravlje - olakšavaju tegobe

Korijen đumbira je odličan lijek kod svih vrsta mučnine i povraćanja. Također, može ublažiti želučane probleme kod crijevne viroze, a preporučuje se i kod gripe

VIDEO

Kod nekih zdravstvenih problema biljni lijekovi mogu biti vrlo učinkovita pomoć uz redovnu terapiju, dok su kod nekih zapravo odlična potpora uz lijekove. Ponekad mogu biti korisni i za prevenciju određenih zdravstvenih problema. 

POGLEDAJTE VIDEO: Iskoristite sve ljekovite prednosti biljaka

Pokretanje videa...

00:37

Donosimo deset biljaka koje imaju izniman učinak na zdravlje i preporučuje se posegnuti za njima kad se pojave određene smetnje. Naravno, prije njihovog korištenja informirajte se o lijekovima na koje mogu djelovati, pa ograničite upotrebu lijekova, ili ih izbacite, ako je to moguće.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mačja metvica

Čaj od ove biljke odličan je za ljude koji imaju problema s nervozom želuca, kao i za one koje muče stres i nervoza, ili nesanica. Nisu poznate negativne nuspojave. 

Brusnica

Korisna je u prevenciji za ljude kod kojih se ponavljaju urinarne infekcije, kao i za ljude s kroničnim prostatitisom. Procjena je da već i pola ili tri četvrtine čaše soka od brusnice mogu biti učinkovita prevencija kod takvih problema. 

Češnjak

Dokazano je da ima snažna antimikrobna svojstva, zbog čega je koristan kao prevencija prehlade. Pomaže i kod upale sinusa. Koristan je i kod proljeva uslijed putne groznice. Jedan do dva režnja češnjaka svaki dan pomažu i protiv hipertenzije. 

Đumbir

Korijen đumbira je odličan lijek kod svih vrsta mučnine i povraćanja. Također, može ublažiti želučane probleme kod crijevne viroze, a preporučuje se i kod gripe. 

Najbolji prirodni lijekovi protiv suhe, masne i oštećene kose
Najbolji prirodni lijekovi protiv suhe, masne i oštećene kose

Kadulja

Već i jedna čajna žličica suhe biljke oparena u kipućoj vodi dat će čaj koji pomaže protiv grlobolje i kašlja  uslijed prehlade. Koristi se i kod prekomjernog znojenja, a istraživanja pokazuju da može pomoći kod prekomjernog znojenja kod žena u menopauzi. 

Timijan

Poznat je po sposobnosti da ublaži probleme vezane uz kašalj i prehladu. To je hlapljivo ulje s antispazmičkim i antimikrobnim djelovanjem. I u ovom slučaju, dovoljna je žličica osušene biljke u šalici vruće vode, pa da osjetite spomenute prednosti. 

Kurkuma

Poznata je po kurkuminu, tvari koja ima snažno protuupalno djelovanje, pa je vrlo korisna u liječenju artritisa, na primjer. No, kao sastojak čaja ili kao začin pomaže kod svih vrsta upala u tijelu. 

Cimet

Odličan je dodatak prehrani za dijabetičare i ljude s visokim krvnim tlakom. Naime, pomaže u regulaciji šećera u krvi, pa ga dijabetičari trebaju uzimati u slučaju previsoke razine šećera u krvi. U kombinaciji s medom djeluje protiv lošeg kolesterola. 

Ljekovite biljke za zdravlje: Top 20 recepata za domaće čajeve
Ljekovite biljke za zdravlje: Top 20 recepata za domaće čajeve

Aloe vera 

Poznata je kao lijek za manje opekline i posjekotine jer djeluje obnavljajuće na kožu. Također, vrlo je korisna kod raznih vrsta ekcema, donosi portal Steth News.  

Kamilica

Čaj od svježih ili suhih biljaka odličan je lijek protiv anksioznosti i nemira. Vrlo je koristan prije spavanja, kad će umiriti duh i tijelo i pomoći vam da brže zaspite. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi