Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Ovo su modne greške koje često radite s traperom - izbjegnite ih

Ovo su modne greške koje često radite s traperom - izbjegnite ih
2

Nije uvijek dobra ideja slijepo pratiti modne trendove. Trebali biste uzeti u obzir vlastito, jedinstveno tijelo, prije nego što odaberete par. Također, treba pripaziti na visinu struka, ali i obuću

VIDEO

Ove pogreške s traperom mogu pokvariti čak i moderan izgled. Levi Strauss je izumio traperice još 1871. godine - ovaj se odjevni predmet od tada dosta promijenio i postao sastavni dio ormara vjerojatno svakog pojedinca na planeti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

'Imam 60 godina i volim nositi minice, no nekima to smeta. Ali, zašto ne pokazati dobre noge' 00:45

Evo koje pogreške najčešće radite kada nosite traperice i kako ih ispraviti:

Široka jakna od kože paše uz traperice, ali i malu crnu haljinu
Široka jakna od kože paše uz traperice, ali i malu crnu haljinu

Dvostruki traper

Dvostruki traper ponovno je u trendu, pa traper košulje ili jakne lako možete kombinirati uz traperice. Ali nije potrebno pokušavati uskladiti nijanse trapera. Naprotiv, različite nijanse stvorit će kontrast i ublažiti vaš izgled.

Pogrešna duljina ravnih traperica

Traperice ravnih nogavica osnovni su odjevni predmet i to ih čini toliko popularnima. Klasična ravna nogavica lomi se točno na gležnju, dok preduge traperice mogu izazvati dodatnu masu oko ovog područja.

Neuredne nogavice

Zašivanje traperica dobar je trik ako su vam preduge ili ako želite isprobati drugačiji stil. Međutim, trebale bi biti ravne i uredne. Stručnjaci preporučuju korištenje pravila palca, što znači da palac možete koristiti kao improvizirano ravnalo. Prvo prislonite palac na porub, a zatim ih dvaput smotajte.

Pogrešna visina struka

Visina, odnosno dužina traperica od međunožja do struka, igra važnu ulogu u tome kako će vam hlače stajati. Trebali biste uzeti u obzir vlastito jedinstveno tijelo, s obzirom na duljinu torza itd., prije nego što odaberete par.

Bijele traperice savršeno pašu uz neutralne tonove i šiltericu
Bijele traperice savršeno pašu uz neutralne tonove i šiltericu

Čak i traperice s visokim strukom mogu imati struk koji nije dovoljno visok za visoku ženu s dugim torzom. A ako je visina pogrešna, to može dovesti do pogrešnog izgleda, pa je najbolje odlučiti se za drugi odgovarajući model.

Preuske čizme do koljena

Čizme do koljena najbolje je kombinirati samo s uskim trapericama jer će se široke hlače naborati oko koljena i narušiti siluetu. Umjesto toga, odlučite se za široke čizme. Tako ćete postići opušteniji izgled.

Traperice uvučene u čizme

Traperice koje se preklope preko gornjeg dijela gležnjača ne izgledaju baš elegantno. Najbolje je odabrati traperice ravnih nogavica ili skraćene uske hlače koje se zaustavljaju centimetar ili dva iznad vrha čizama kako bi izgled bio savršen.

Traperice srednje visine struka visoko podignute

Visoke traperice u modi su već nekoliko godina jer izgledaju elegantno i udobne su za nošenje. Međutim, ako imate omiljeni par traperica srednje visine struka, možete i njih nositi. Ali nije najbolja ideja pokušati ih navući do struka i tamo pričvrstiti remenom. Čak i ako je razlika između struka traperica i vašeg vlastitog struka vrlo mala, nemojte to činiti.

Traperice koje ne laskaju vašem tipu tijela

Nije uvijek dobra ideja slijepo pratiti modne trendove ne uzimajući u obzir svoj tip tijela. Na primjer, lepršave traperice trebale bi se početi širiti u razini koljena. Ali ako je proširenje vrlo široko i počinje iznad koljena, mogle bi vam noge učiniti kraćima.

Traperice spuštene do razine bokova

Ako malo spustite traperice srednje visine struka, mogli biste dobiti moderan opušteni izgled. Međutim, to nije baš dobra ideja jer ovaj trik može narušiti proporcije bilo koje figure tijela.

Uske traperice koje su preduge

Skraćene traperice sada su u modi, a uske traperice koje se gužvaju oko gležnjeva su veliko 'ne'. Kako biste traperice učinili malo kraćima, možete ih skratiti.

Traperice niskog struka u kombinaciji sa skraćenim topom

Najbolje je izbjegavati nošenje kratkih topova i traperica niskog struka zajedno jer ovaj komplet izgleda gotovo jednolično i loše. Ako ćete nositi top koji pokazuje trbuh, držite se suknji ili hlača visokog struka.

Lepršave traperice koje su prekratke ili preduge

Idealna duljina poruba je oko jednog centimetra od poda. Sve što je prekratko ili predugo narušit će dobar stil.

Prevelike traperice

Često se svi nađu u dilemi oko toga kupuju li traperice prave veličine. Ali stručnjaci preporučuju da odaberete manju veličinu između dvije koje vam pristaju.

Idu na sve vrste jakni: Traperice zagasite nijanse klasične sive
Idu na sve vrste jakni: Traperice zagasite nijanse klasične sive

Traper se rasteže tijekom nošenja, stoga traperice u većoj veličini će se prilično brzo rastegnuti oko struka.

Pogrešan oblik stražnjih džepova

Oblik i mjesto stražnjih džepova može značajno promijeniti izgled tijela. Džepovi koji su postavljeni na velikoj udaljenosti jedan od drugog učinit će da bokovi izgledaju šire. A visoko postavljeni džepovi učinit će noge vizualno dužima, a stražnjicu zaobljenijom.

Nošenje uskih traperica bez remena

Iako su skinny traperice naizgled izašle iz mode, to ne znači da ih ne možete nositi. Istina je da ova vrsta traperica nije toliko moderna kao prije nekoliko godina, ali svejedno ih možete nositi, pogotovo ako ih kombinirate s remenom. Pojasevi su sada vrlo popularni, a ovaj moderan dodatak odmah će izgled učiniti modernijim. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa