Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Pa kako neki uopće stignu disati pored tolikog brbljanja?!

Pa kako neki uopće stignu disati pored tolikog brbljanja?!
1

Ne glumite da ste zainteresirani za priče prijatelja koje vas ne zanimaju i ne ohrabrujte ga u monologu kimanjem ili s "aha". Objasnite mu da vas ne zanima

VIDEO

Jučer sam kupila haljinu, a po sebi ima..., cipele su crne s ..., a onda sam bila na kavi s ..., znaš što mi je rekla... Ili “e da sam samo taj par još pogodio...  ona ‘pila’ koju sam vozio... Dok slušate prijatelja kako svaki put govori o istom, poželite izvaditi znak “prestani pričati!”. Ako vam je stalo do prijateljstva, promijenite temu ili ga pitajte treba li mu stanka da dođe do zraka. Možete ga i zamoliti da prestane govoriti jer mu morate reći nešto bitno. Možda će se iznenaditi i prestati pričati. No ako i dalje nastavi po svom, ne glumite da ste zainteresirani za priče ispitujući ga, a pogotovo ga ne ohrabrujte u monologu kimanjem ili čestim “aha”. Djelujete li nezainteresirano te tu i tamo pogledate na sat, možda će napokon shvatiti da vam dosađuje i usredotočiti se na vas.

No vjerojatno je da će se ista priča ponoviti pa ga prihvatite takvoga kakav jest ili se počnite rjeđe družiti - jer nekog tko puno priča, lakše je podnijeti u manjim “dozama”. Ili se istodobno nalazite s njim i zajedničkim prijateljima jer u većem društvu njegova brbljavost ipak neće toliko doći do izražaja. 

Družite se s ljudima s kojima možete razgovarati

Odlučite li ipak prekinuti prijateljstvo, više njegujte odnose s ljudima s kojima možete kvalitetno i ravnopravno razgovarati.

Pričljivost često skriva druge razloge

Ljudi koji stalno govore ne moraju nužno biti ekstroverti, nego možda skrivaju da su nervozni u društvu. Boje se neugodne tišine ako prestanu pričati, ne žele ispasti stidljivi ili nedruštveni, a osobito ne žele ostaviti dojam neznalice.

Otvoreno kažite da vam to smeta

Ako ste dobri prijatelji, recite prijateljici iskreno, ali ljubazno, da se osjećate frustrirano svaki put kad se vidite. Kažite mu da vam nedostaje više ravnopravnosti u razgovorima. Ako je prijateljstvo čvrsto, prijatelj će uvidjeti svoju manu.

Odlučno “ne” brbljanju, ali bez vrijeđanja 

Ako optužite prijatelja da je usmjeren samo na sebe i da je sebičan, vjerojatno će se uvrijediti i početi braniti te sve može završiti i burnom svađom. No recite mu kako i vi imate problema ili mu kroz šalu objasnite   kako je smisao druženja zabava.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'
BURNA RASPRAVA

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'

Muškarac je izazvao burnu raspravu nakon što je priznao da je radi nedostatka intimnosti sa suprugom odlučio potražiti nešto 'sa strane'. Kaže da mu je brak 'neodrživ', ali ne želi razvod
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje