Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Pacijentica objavila fotografije s psihijatrije: Nema vješalica...

Pacijentica objavila fotografije s psihijatrije: Nema vješalica...

Anonimna žena iz Essexa podijelila je detalje života pacijenata u psihijatrijskoj bolnici i tvrdi da je morala crtati sliku očiju za koje je mislila da ju promatraju jer je patila od iluzija

VIDEO

Žena iz Essexa u anonimnom blogu podijelila je fotografije i detalje vezane uz život pacijenata psihijatrijske bolnice, s ciljem da razbije stigmu koja prati takve ustanove. Kaže kako joj je dijagnosticiran granični poremećaj osobnosti s visokim rizikom od samoubojstva, te da je pala u duboku depresiju i pati od iluzija.

Čim je zatražila pomoć liječnika, odmah su procijenili da bi si mogla oduzeti život, te je dobila krevet u zatvorenom odjelu bolnice u roku od nekoliko sati. Vrlo brzo oduzete su joj vezice za cipele, remenje i svi slični predmeti koje bi mogla iskoristiti za pokušaj samoubojstva.

Tonči Cecić: Zbog crohna sam pao na 68 kila i pio 20 tableta
Tonči Cecić: Zbog crohna sam pao na 68 kila i pio 20 tableta

- Trećeg dana sam imala sastanak s psihijatrom koji nije dobro prošao. Imala sam osjećaj da me ne sluša i preplavio me gnjev tako da sam na kraju izjurila iz sobe i ostatak poslijepodneva provela jecajući. Kad je medicinska sestra došla provjeriti kako sam, skinula mi je vezice sa cipela, jer je valjda mislila da ću se pokušati ubiti s njima.

Kasnije tog tjedna sam bila malo bolje, no nisu mi ih vratili - priča žena. Kaže kako je soba u koju je bila smještena vrlo ugodna, ali je vruće, a prozori se iz sigurnosnih razloga ne otvaraju više od dva centimetra.

U sobi na zatvorenom odjelu nema ni utičnica. Ne smije imati ni mobitel ni slične aparate koji se moraju puniti, jer bi i njihova žica mogla biti opasna ako se odluči ubiti. U ormarima nema vješalica, u toaletima nema klasičnih školjki, a ne može se ni do izlaza, a da prije toga ne prođete pored sobe u kojoj su liječnici i sestre koji vas mogu vidjeti, tako da je sve prilagođeno sigurnosti pacijenata.   

Zbog rijetke bolesti djevojčica je dvije godine 'trzala' glavom
Zbog rijetke bolesti djevojčica je dvije godine 'trzala' glavom

Ženama savjetuje da ponesu vlastite uloške i osnovnu kozmetiku, jer bolnica nema dovoljno novca da se takve stvari osiguraju za sve pacijente. Ne pretjerujte s kozmetikom, neće vam biti potrebni parfemi, već sapun i dezodorans. 

- S druge strane, bolnica je uredna, dobit ćete bolničku pidžamu, šampone, gel za tuširanje, loptu za stres i vrećicu lavande koju možete držati kraj sebe za opuštanje - kaže anonimna pacijentica. U bolnici su joj omogućili i da slika, pa je tako nastala slika s puno očiju bića iz neke druge dimenzije, koje je 'viđala' u situaciji kad je bila pod najvećim psihičkim pritiskom. 

Ističe da je je unatoč svemu sretna što je upala na ovaj odjel i da svoju priču dijeli s ciljem da ohrabri druge koji se bore sa sličnim problemima da potraže pomoć. U međuvremenu je otpuštena, jer se osjeća bolje, a najljepši dio sjećanja na bolnicu su ona vezana uz pacijente. Većina kontakata s njima bila je ugodna i međusobno su se podržavali. Isto vrijedi i za osoblje bolnice, iako su često jako opterećeni i umorni.  

- Važno je znati da ljude ovdje mogu zadržati i protiv njihove volje, ako procijene da je to dobro za njihovu sigurnost. Tek kad doista budete bolje i uspijete liječniku dokazati da više nemate suicidalnih sklonosti i niste opasni za druge, možete biti otpušteni - kaže. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća
Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda
PRONAŠLA I LJUBAV ŽIVOTA

Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda

Djevojčica s Tajlanda, koju su vršnjaci nekoć nazivali 'vučica' i 'majmunsko lice', vjerovala je da je njezino stanje neće spriječiti da pronađe sreću. Na kraju je otkrila ljubav svog života