Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Parovi koji zajedno rade ove stvari su najsretniji u vezama

Parovi koji zajedno rade ove stvari su najsretniji u vezama
4

Prakticiranje ovih sedam stvari ne samo da će dovesti do dobro integriranih i zdravih umova, već i do jačeg, zdravijeg odnosa. Pokušajte sve to uključiti u svakodnevni život

VIDEO

Parovi koji zajedno obavljaju ovih sedam aktivnosti imaju najzdravije i najispunjenije veze. Često se ljudi pitaju kako imati zdrav odnos i što to zapravo znači te koji su točno elementi zdrave veze.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Baka i dečko 01:20

Dvojica stručnjaka iz interpersonalne neurobiologije, David Rock i Daniel Siegel, razvili su model pod nazivom 'The Healthy Mind Platter'.

Što za vašu vezu znači ako se partneru i dalje sviđaju druge?
Što za vašu vezu znači ako se partneru i dalje sviđaju druge?

Iznijeli su 7 dnevnih vježbi svjesnosti za koje misle da su ključne za stvaranje dobrobiti i mentalnog zdravlja.

1. Fokus

Živimo u doba digitalne distrakcije. Često gledamo u telefon umjesto u partnerove oči dok razgovaramo. Fokus omogućuje da par bude stvarno prisutan, u trenutku, a to se prevodi kao briga i ljubav jedno za drugo. Svi želimo znati da smo važni jedni drugima. Fokusiranje na partnera, i obrnuto, šalje tu poruku.

2. Vrijeme za igru

Važno je igrati se sa svojim partnerom. Sastavljanje popisa obaveza, gašenje računala te spontanost i kreativnost uvelike doprinose stvaranju zdrave ravnoteže u životu. U vezi, zajedničko igranje - bilo da se radi o društvenoj igri ili nogometu - stvara nove veze u mozgu, kao i one međusobne. Istraživanja su pokazala da razigrano uživanje u novim iskustvima održava seksualnu privlačnost živom.

3. Vrijeme povezivanja

Kada se povežemo, istinski, jedni s drugima, pojačavamo zadovoljstvo u odnosu. Biti fizički prisutan - bilo da razgovarate, kuhate ili slažete rublje - aktivira i jača relacijski sklop. Ovo gradi međusobnu sigurnost i omogućuje nam da se opustimo i iskusimo radost. 

4. Fizičko vrijeme

Kada pokrećemo tijela, jačamo mozak, srca i sreću. Dakle, ustanite i pođite zajedno u šetnju, na ples ili na aerobik u krevetu. Dnevna doza tjelesne aktivnosti recept je za fizičko, mentalno, emocionalno zdravlje i zdravlje u odnosima

Žene s većim grudima najmanje varaju i vjernije su u vezama
Žene s većim grudima najmanje varaju i vjernije su u vezama

.

5. 'Unutarnje' vrijeme

Također, postoji velika korist od izdvajanja vremena za mirno sjedenje i unutarnje razmišljanje. Neki parovi sjede tiho jedno pored drugoga u meditaciji, tišini ili molitvi. Ne zaboravite se usredotočiti na osjete, slike, osjećaje i misli. Možda ćete se htjeti otvoriti i podijeliti nešto od ovog unutarnjeg lutanja s partnerom. Budite sigurni da ga pažljivo slušate, sa znatiželjom i bez prosuđivanja. To je sama bit emocionalne intimnosti.

6. Vrijeme za opuštanje

U redu je i s vremena na vrijeme opušteno gledati TV. Ponekad se naš mozak samo treba relaksirati. Kada nismo usredotočeni, kada nemamo nikakav cilj, potičemo opuštanje. Tako punimo baterije. Druženje, bez da radite nešto posebno, jedan je od načina opuštenog provođenja vremena s partnerom.

7. Vrijeme za spavanje

Zdrave odrasle osobe spavaju u prosjeku 6-8 sati po noći. Sigurno ste se katkad naljutili na partnera, a pravi krivac je zapravo taj što ste iscrpljeni i neispavani. Spavanje je potrebno kako bismo konsolidirali naučeno i oporavili se od iskustava dana.

Maženje noću dok spavate jedna je od najvećih životnih radosti. Neka spavaća soba bude utočište vaše veze, čista, uredna, lijepa. Instalirajte meku rasvjetu, glazbu i mekane jastuke. Držite prostor bez ometanja poput računala, TV-a i telefona, donosi YourTango.

Nije misionarska jedina poza... Proširite seksualne horizonte u 10 jednostavnih koraka
Nije misionarska jedina poza... Proširite seksualne horizonte u 10 jednostavnih koraka
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Recept za domaći pelinkovac
PRIPREMA JE JEDNOSTAVNA

Recept za domaći pelinkovac

Tri žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite