Lifestyle

Komentari 10

Pažanin, Rendić, Kočiš: Svi ovi chefovi kuhaju kod kuće za vas

Pažanin, Rendić, Kočiš: Svi ovi chefovi kuhaju kod kuće za vas

Na Facebook stranici "Chef kuha doma", dnevno će se moći pogledati nekoliko live-ova naših vrsnih kuhara koji će u vlastitim kuhinjama otkrivati čari svog posla. A vi ćete gledati i uživati...

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Chef objavljuje recepte za jela koja ne stoje više od 9 kuna

Dragi prijatelji, nismo mogli ni zamisliti tisuću lajkova već nakon deset sati naše nove stranice “Chef kuha doma”. Hvala vam! U ovim trenucima možemo vas oraspoložiti s onime što najbolje znamo, kuhanjem! Zato budite uz nas i kuhajmo zajedno, objavljeno je na Facebook stranici nove inicijative.

Desetak chefova koji trenutno ne rade ili rade smanjenim kapacitetom za dostavu udružili su snage s ciljem približavanja njihova rada, ali ovoga puta od kuće. Chef Bistro Apetita Marin Rendić na jednom je mjestu uspio okupiti plejadu velikih imena na gastro sceni od kojih ćemo moći učiti, ali i predlagati im ideje za nova jela, kaže. To su chef Laganinija Hrvoje Zirojević, chef Pelegrinija Rudolf Štefan, chef Agave Belizar Miloš, chef Noela Goran Kočiš, chef Mate Janković, chef Ivan Pažanin, Teo Fernetich iz San Rocca u Brtonigli, chef Ante Božikov iz kornatske konobe Opat i Pero Savanović koji je već objavio dva recepta - špageti aglio olio e peperoncino i rižoto od šparoga, dok je Marin Rendić za nedjeljni ručak napravio mediteranske polpete od junetine sa kremom od krumpira.

Njegov prvi video, prmjerice, imao je u prvih 1,5 h 3000 pregleda, pa smatra da je to dokaz da je ideja bila dobra. 

- Želimo ljudima približiti hranu, ideje i naposlijetku prenijeti emocije te tako odmaknuti od stresa. Svaki dan trudit ćemo se odati trikove ili odgovoriti na pitanje ako se s nečime mučite - kaže chef Rendić. Zapratit ih možete i na Instagramu. 

- Htjeli smo da ljudi vide da i mi kuhamo za svoje, za svoju obitelj, kad nam se pruži prilika, a sad je evo idealno vrijeme. Željeli smo da nas bolje upoznaju i da vide koliko zapravo uživamo u hrani - kazao nam je Splićanin Ivan Pažanin. Dodaje da ljude žele i educirati i dati im pregršt novih savjeta.

- Ne znam što ću kuhati. Kad sam doma, kuham kako mi dođe. Virnem u frižider pa od toga uvijek nešto složim. Evo sad mi je ostalo umaka od punjenih paprika, pa gledam da ga složim s fužima ili nekm drugom tjesteninom i eto za male novce dobije se odličan ručak - kaže Pažanin. Osim toga s gastro publikom će se dijeliti i recepti i savjeti, odgovarati na pitanja i pomagati im da usavrše svoje kulinarske vještine, za što je ova karantena u kojoj se nalazimo idealna prilika. 

POGLEDAJTE VIDEO s Ivanom Pažaninom #ZAJEDNO24SATA: