Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Pet opasnih kombinacija hrane, hamburger je bolje jesti bez krumpirića, slaninu bez jaja...

Pet opasnih kombinacija hrane, hamburger je bolje jesti bez krumpirića, slaninu bez jaja...

Voće je najzdravije kad se jede samo. Kad se pomiješa s drugom hranom poput jogurta, može izazvati kiseo i neprobavljiv osjećaj u želucu. Ako želite dodati slatkoću svom jogurtu - dodajte mu cimet

Jedenje prave hrane u pravo vrijeme ono je što nas održava zdravima. Međutim, postoje neke namirnice koje stvaraju loše kombinacije, čak i ako su obje podjednako zdrave. Ipak, preporučljivo je posavjetovati se sa svojim nutricionistom prije bilo kakvih promjena u prehrani.

POGLEDAJTE VIDEO: Špek bar

Pokretanje videa ...

Ovo je popis namirnica koje se loše slažu, a mogu uzrokovati nelagodu u probavnom sustavu.

1. Slanina i jaja

Većina ljudi voli jesti slaninu i jaja za doručak, ali nisu u potpunosti svjesni koliko je ta kombinacija loša za probavu i zdravlje. Zdravo ih je jesti odvojeno jer su obje namirnice bogate proteinima, ali kada se jedu zajedno, to može rezultirati problemima s probavom.

Nakon što pojedete 2 visokoproteinske namirnice odjednom, vašem tijelu treba duže vrijeme da ih sve probavi, zato što je organizmu ​​najteže razgraditi proteine. I ne samo to, nego jaja i slanina sadrže mnogo zasićenih masti, a slanina sadrži i puno natrija, pogotovo ako se jede u velikim porcijama. 

Pokušajte zamijeniti slaninu ugljikohidratima poput tosta od cjelovitih žitarica i voća s jajima ili zadržite slaninu i zamijenite jaja avokadom i rajčicama.

2. Jogurt i voće

Voće je najzdravije kad se jede samo. Kad se pomiješa s drugom hranom poput jogurta, može izazvati kiseo i neprobavljiv osjećaj u želucu.

Ako želite dodati slatkoću svom jogurtu, dodajte mu cimet, jer je on jako zdrav, snižava kolesterol i može ublažiti simptome infekcije mokraćnog sustava kod žena. Ako imate problema s probavom nakon obroka, pokušajte pomiješati četvrtinu šalice jogurta s 2 prstohvata đumbira i kumina u prahu u jednoj šalici vode.

Ovih pet namirnica snižavaju šećer u krvi i održavaju njegovu razinu uravnoteženom u tijelu
Ovih pet namirnica snižavaju šećer u krvi i održavaju njegovu razinu uravnoteženom u tijelu

3. Mlijeko i sok od naranče

Pijenje mlijeka i soka od naranče za doručak može uzrokovati želučane tegobe jer naranče imaju kiseline koje mogu zgrušati mlijeko, čineći ga sirastim. Ova nelagoda može trajati od 2 do 6 sati, ovisno o razini kiseline u organizmu.

Također može dovesti do nadutosti jer je potrebno više vremena da se mlijeko probavi, a miješanje s citrusima poput naranče može očvrsnuti mlijeko - što dovodi do žgaravice.

4. Hamburger s krumpirićima

Uobičajena kombinacija hamburgera s krumpirićima se ne smatra idealnim obrokom. Nutricionisti kažu da je puno zdravije naručiti 2 hamburgera umjesto jednog s krumpirićima.

Možete se dulje osjećati sitima jer unosite više proteina, možda ćete unijeti manje kalorija, a smanjit ćete i broj ugljikohidrata. Naručivanjem 2 hamburgera možete kontrolirati i razinu šećera u krvi.

Riješite se žgaravice uz domaće čajeve i snagu orašastog voća
Riješite se žgaravice uz domaće čajeve i snagu orašastog voća

5. Voda i hrana

Iako se može činiti normalnim imati šalicu vode za vrijeme obroka, pijenje vode tijekom jela može prouzročiti razne zdravstvene probleme. Prvo, može smanjiti količinu sline koju proizvodite, a koja je glavni čimbenik koji sudjeluje u probavi, piše Brightside.

Voda razrjeđuje slinu što može zaustaviti razgradnju hrane u ustima. Također može rezultirati debljanjem, uzrokovati kiselost organizma i povećati inzulin u vašem tijelu.