Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pet pitanja koje biste trebali postaviti na razgovoru za posao

Pet pitanja koje biste trebali postaviti na razgovoru za posao

Devedeset dana je obično probno razdoblje kada posloprimac utvrđuje je li zapošljavanje bila ispravna odluka. Stoga je dobro biti spreman i razumjeti kakva su očekivanja

Liza Kirkpatrick, direktorica Centar za upravljanje karijerom, je otkrila koja su to pitanja koja bi kandidati trebali imati petlje da ih postave tijekom razgovora za posao. Iako se neki od njih mogu činiti previše zastrašujućima ili neugodnima, oni ne samo da će impresionirati vašeg sugovornika, već će i vama pomoći da se nakon intervjua osjećate sigurnijim i bolje informiranim o položaju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

1. Koji su najveći izazovi s kojima ću se suočiti u prvih 90 dana i kako će se mjeriti uspjeh ?

Ako se prijavljujete za posao na nekoj visokoj poziciji, ovo je pitanje koje će vam možda biti postavljeno. Ali ako ne bude, onda ga vi trebate postaviti.

Ove namirnice trebali bi jesti svaki dan ako želite biti zdravi
Ove namirnice trebali bi jesti svaki dan ako želite biti zdravi

Devedeset dana je obično probno razdoblje kada posloprimac utvrđuje je li zapošljavanje bila ispravna odluka. Stoga je dobro biti spreman i razumjeti kakva su očekivanja i pokazuje li vaše iskustvo i vještine da ste pravi za tu ulogu.

2. Postoji li nešto u vezi s mojom pozadinom zbog čega oklijevate da prođem ovaj intervju ?

Voditelji zapošljavanja vole kad kandidati postavljaju ovo pitanje jer pokazuje osjećaj samosvijesti. Odgovor koji dobijete možda će biti teško probaviti, ali bolje ga je odmah saznati, tako da imate priliku promijeniti narativ.

Business. Office Business Woman and Business Man Leading Talks at the Light Office Sitting at the Table. Woman Dressed in Blue Blouse and Beige Skirt. Man Dressed in Blue Costume and White Shirt

3. Kako se moje vještine razlikuju od drugih kandidata s kojima razgovarate ? 

Ako posloprimac spominje područje u kojem izgledate slabije, možete objasniti kako vaše iskustvo pokazuje željene vještine. Ili možete koristiti suprotnu taktiku i razgovarati o jedinstvenim vještinama koje posjedujete, a koje drugi kandidati možda ne posjeduju.

4. Znam da je pandemija uzrokovala nenadane poteškoće za mnoge tvrtke. Kako se vi, kao menadžer, nosite sa situacijom ? 

Ovo pitanje donosi ljudski element, što je rijetko na razgovorima za posao. Odgovor dobrog menadžera bit će iskren i autentičan. Također će pokazati da imaju kvalitetne osobine poput empatije i emocionalne inteligencije.

Šok i nevjerica! Pogledajte što Jamie Oliver stavlja na pizzu i kune se da je okus savršen
Šok i nevjerica! Pogledajte što Jamie Oliver stavlja na pizzu i kune se da je okus savršen

5. Prema vašem iskustvu, kako tvrtka radi na promicanju raznolikosti, jednakosti i uključenosti ? 

Neki ljudi oklijevaju to pitati, ali ovo pitanje je apsolutno neophodno.

Cilj je dobiti osobnu perspektivu koja odražava predanost tvrtke različitosti, pravednosti i uključenosti. Je li tvrtka napravila neke promjene u posljednjih godinu dana? Postoji li tim posvećen unapređivanju jednakosti? Jesu li rezultati bili pozitivni?

Odgovor će vam pomoći da utvrdite kako je tvrtka usmjerena i jesu vaše potrebe usklađene, piše CNBC.