Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Pet savjeta kako da se bolje povežete s partnerom tijekom nadolazećih blagdana

Pet savjeta kako da se bolje povežete s partnerom tijekom nadolazećih blagdana

Svi znamo da stres raste tijekom blagdana pa kako ne bi došlo do tenzija između partnera odvojite vrijeme jedno za drugo - slušajte pažljivo što netko ima za reći, zagrlite se, poljubite, budite strpljivi

VIDEO

Zimska sezona i nadolazeći blagdani savršeni su za traženje bolje polovice ali i za održavanje odnosa. Budući da praznici često donose dugi niz obaveza i stresnih situacija, moglo bi se dogoditi da stavite vlastite potrebe u vezi na dno. Evo nekoliko načina da se povežete sa svojim partnerom usred užurbanosti nadolazećih blagdana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ljubavna priča Željka i Marija 01:37

1. Slušajte što imaju za reći

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pozorno slušanje jedan je od najboljih darova koje možemo dati našim partnerima. Na početku veze svaki partner će pažljivo slušati drugog, sve će ga zanimati i slušati će s interesom. Ipak, što ste duže u vezi, može se dogoditi da se neki partner isključni i da ne sluša sasvim pozorno, posebice ako je nezainteresiran za određenu temu ili radi više zadataka dok sluša. 

Tijekom zimske sezone i nadolazećih blagdana odvojite malo vremena i prostora za svog partnera. Ostavite sve druge zadatke po strani, pogledajte partnera u oči i slušajte ga sa zanimanjem - sve što vam ima za reći i ispričati. Cilj je učiniti da se vaš partner osjeća da ga čujete i vidite.

2. Budite znatiželjni

Baš kao i slušanje, zanimanje za život partnera može izblijedjeti kada prođe početna faza i kada veza već bude 'ozbiljnija'. Iako bi neki mogli tvrditi da znaju sve što treba znati o partneru, to je samo racionalizacija. Koliko god život neke osobe izgledao statičan, svi se svaki dan barem malo mijenjamo. Istina, neki se mijenjaju nešto više od drugih ovisno o osobnosti i okruženju, ali uvijek se može nešto novo naučiti o svom partneru.

Kako pronaći granicu između samostalnosti i bliskosti u vezi?
Kako pronaći granicu između samostalnosti i bliskosti u vezi?

Ako ste izgubili radoznalost u vezi, počnite s jednostavnim, otvorenim pitanjima poput: 'Što ti je danas bilo najbolje, a što najgore u danu', 'Kakav ti je danas bio dan? Sve mi ispričaj'. Što više znatiželju učinite dijelom svoje svakodnevice, više ćete učiti o svom partneru, a vaša će intimna veza biti jača.

3. Dodir

Bez obzira koliko smo mladi ili stari, svi vole dodire pune ljubavi i poštovanja. Međutim, kada život postane stresan, može biti lako zaboraviti važnost pauze da zagrlite ili primite zagrljaj, uhvatite se za ruke ili se povežete s poljupcem. Srećom, hladniji mjeseci daju nam savršenu priliku da se zagrlimo uz vatru, udobno se smjestimo u krevetu ili uživamo u toplini pjenušave kupke za dvoje.

Nikako nemojte zaboraviti na dodir - dajte svom partneru zagrljaj, poljubac, stisnite se uz njega ili držite za ruke. Prilagodite se međusobnim željama i potrebama kako bi se mogli bolje povezati.

4. Cijenite se 

Kada život postane pomalo stresan vrlo brzo stvari mogu eskalirati pa može doći do svađe s partnerom. Parovi koji cijene jedno drugo obično su najsretniji, stoga nemojte podcjenjivati ​​moć zahvalnosti za svog partnera. Budite zahvalni na svom partneru i na svemu što on radi - makar nekad i pogriješi. Bilo da se usredotočite na partnerovu ljubaznost, suosjećanje, razigranost ili tisuću drugih osobina, zapamtite da će svakodnevna zahvalnost poboljšati zdravlje vaše veze i partnerov osjećaj da je cijenjen.

Najčešće zablude samaca o vezi kao rješenju svojih problema
Najčešće zablude samaca o vezi kao rješenju svojih problema

Nastojte odvojiti nekoliko minuta svako jutro i navečer (pa čak i tijekom dana) kako biste svom partneru iskazali zahvalnosti.

5. Zabavite se

Zabava vas čeka iza svakog ugla. Čak i svakodnevni zadaci postaju užitak kada vi i vaš partner prihvatite moć povezivanja.

Bez obzira koliko je vaš raspored zauzet, svaki dan odvojite malo vremena za zabavu ​​s partnerom. Igrajte omiljene karte, pogledajte omiljeni božićni film, šetajte se, zajedno čistite kuću - zabava se krije u malim svakodnevnim trenutcima samo ju trebate prepoznati, piše Mind Body Green.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje