Lifestyle

Komentari 1

Pile pečeno u omotu od kosher soli i bjelanjaka topi se u ustima

Pile pečeno u omotu od kosher soli i bjelanjaka topi se u ustima

Želite li iznenaditi goste kulinarskim sposobnostima, napravite ručak po ovom receptu. Cijelo pile se polako peče u smjesi od sedam šalica kosher soli i deset bjelanjaka

U duboki lonac stavite 4 šalice vode, žlicu maslinovog ulja, žlicu soli, žlicu krupnije usitnjenog bibera, sok pola limuna (ubacite i ostatak od limuna), cijelu glavicu češnjaka (neočišćenu od ljuske), dvije žlice aceta balsamica, dva lovorova lista - prokuhajte i sklonite sa štednjaka. U to stavite cijelo pile, poklopite i ostavite da se marinira najmanje četiri sata.

U međuvremenu pripremite mješavinu sedam šalica kosher soli i deset bjelanjaka pa pola smjese ravnomjerno rasporedite po dnu protvana. Na to stavite pile pa u njega ugurajte pola limuna, dvije grančice zmijske trave (estragon) i dvije grančice timijana. 

Na kraju mu zavežite noge špagom, prekrijte ga ostatkom mješavine soli i bjelanjaka (utisnite rukama) te stavite peći - sat i deset minuta na 180 stupnjeva. Izvadite, ostavite par minuta da se ohladi pa razbijte i uklonite koru te poslužite.

Pogledajte kako to napraviti. U videu se nalaze 4 recepta, a ovaj počinje nakon druge minute: 

Najčitaniji članci