Lifestyle

Komentari 1

Pita od jabuka, badema i cimeta

Pita od jabuka, badema i cimeta

Ovaj kolač savršen je desert nakon ručka, no može se jesti i kao međuobrok, uz toplu kavu ili čaj. Umjesto badema možete dodati grubo nasjeckane orahe, odlično idu uz jabuke

Sastojci:

Apple peel

Postupak:

Svi sastojci za tijesto se umiješaju pa se se ostavi na hladnom sat vremena. Potom se podijeli u dva dijela i razvalja u veličinu protvana. Jabuke se ogule, izrežu na tanke ploške i izmiješaju sa šećerom, grožđicama, rumom, bademima i cimetom.

Prvi dio tijesta stavi se kratko peći pa se tek nakon toga stavlja nadjev, prekrije se drugim dijelom tijesta, premaže jajetom i stavi u pećnicu. Pecite oko pola sata na 180 do 200 stupnjeva, dok tijesto ne dobije lijepu, blago zlatnu boju. Na kraju pospite šećerom.

Prijedlog: Tijesto koje se stavlja na jabuke možete izrezati na trakice i ispreplesti, izgledat će predivno.

Najčitaniji članci