Lifestyle

Komentari 2

Pjegice se posvjetljuju sokom od krumpira i sjeckanim lukom

Pjegice se posvjetljuju sokom od krumpira i sjeckanim lukom

Ovi prirodni lijekovi mogu vam olakšati posvjetljivanje kože bez ikakvih nuspojava, a sigurni su i za višekratnu upotrebu. No nakon njih ne zaboravite nanijeti svoju kremu ili serum

Tamne mrlje ili pjege na koži mogu biti prilično frustrirajuće pogotovo ako vašoj koži daju neujednačen izgled. Možda ste nekad puno previše vremena proveli na suncu i izgorjeli, a možda su pjege nastale od ožiljaka nakon istiskivanja akni. Možda se radi i o divljanju hormona kojih uopće niste svjesni. Kako gdo bilo, ova pojava naziva se hiperpigmentacija i nastaje kada organizam proizvede više melanina nego što je potrebno i potamni kožu.

Iako ste do sad mislili da nema načina da ih prekrijete osim debljim slojem pudera, ipak postoji način kako ćete smanjiti broj tih tamnih mrlja. Evo nekoliko metoda koje biste mogli isprobati kod kuće. Ovi prirodni lijekovi mogu vam olakšati posvjetljivanje kože bez ikakvih nuspojava, a sigurni su i za višekratnu upotrebu.

Krumpir

Krumpir je prilično koristan kada se pokušavate riješiti tamnih mrlja na koži jer ima prirodna svojstva izbjeljivanja i ton kože lako se posvijetli za ton ili dva. Ogulite ga i naribajte pa iscijedite sok. Nanesite na tamne mrlje i ostavite nekoliko minuta. Nakon toga isperite vodom. 

Jabučni ocat

Drugi prirodni sastojak koji vam može pomoći u rješavanju problema s tamnim mrljama jest jabučni ocat. Kombinirajte jednake dijelove vode i jabučnog octa u maloj posudi, dobro izmiješajte pa vaticom lagano nanesite na kožu. Možete čak dodati i nekoliko kapi limunovog soka jer i on, kao i krumpir, ima svojstva izbjeljivanja. Nakon toga isperite mlakom vodom, a zatim nanesite hidratantnu kremu i serum.

Luk

Iznenadit ćete se kad otkrijete da luk nije samo baza mnogih vaših jela, već i da može pomoći u uklanjanju ovog prvenstveno estetskog problema s kože. To je zbog kiselina prisutnih u luku koji mogu smanjiti pigmentaciju. Nasjeckajte malo luka i utrljajte ga na zahvaćena područja kože.

Vodikov peroksid

Ako u svom domu imate malo vodikovog peroksida, pomiješajte čajnu žličicu mlijeka i vodikov peroksid u maloj posudi. Umočite pamučnu vaticu i stavite na područje gdje su mrlje. Ostavite oko 15 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Ne zaboravite nakon toga nanijeti svoj serum ili hidratantnu kremu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci