Lifestyle

Komentari 129

'Plakala sam, seks je uvijek bio kao da me probadaju nožem'

Pokušavali smo nekoliko puta i davala sam sve od sebe da se opustim. Uspio je nekako ući u mene, ali osjećala sam kao da me netko bode nožem, suze su mi curile niz lice, rekla je Katrin iz Kanade

Katrin Maslenkova (27) iz Toronta u Kanadi pokušala je izgubiti nevinost u dobi od 18 godina, ali to je bila nemoguća misija. Bila je očajna, posebno jer nije znala o čemu se radi. Penis njezinog tadašnjeg dečka kao da je 'udarao u zid', a sam pokušaj prodiranja u nju bio je previše bolan.

- Pokušavali smo još nekoliko puta i davala sam sve od sebe da se opustim. Uspio je nekako ući u mene, ali osjećala sam kao da me netko bode nožem, suze su mi curile niz lice. Poslije sam godinama izbjegavala seks - prisjetila se i dodala da su vrlo bolni bili i pokušaji umetanja tampona u rodnicu, a kada je jednom prilikom to uspjela, tampon se zaglavio i nije ga mogla izvaditi. Kaže da je vađenje bilo toliko bolno da se umalo onesvijestila.

Otišla je na pregled, a liječnici su je uvjeravali da je još mlada i nije spremna na seks, a znali su govoriti i da će biti lakše jednom kada dobije djecu.

Nekoliko godina kasnije napokon je naišla na seksualnog terapeuta koji joj je postavio pravu dijagnozu. Rekao joj je da ima vaginizam - nekontrolirano stezanje donjih mišića rodnice (kao odgovor na penetraciju) zbog čega penis ne može ući u rodnicu.

Dilatori i vježbe zdjelice su pomogli

Tada je konačno počela sa terapijom koja je uključivala dilatore, sprave koje pomažu raširiti rodnicu, i posebne vježbe za zdjelicu koje pomažu u opuštanju mišića. Ugodno vođenje ljubavi je prvi put iskusila 2016. godine. Godinu dana kasnije upoznala je ljubav svojeg života Dimitrija (33). Zaručili su se, a seksualni život im je, kaže, vrlo ispunjen.

Nedavno je promijenila posao i počela pomagati ženama sa sličnim problemima, prenosi Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci