Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pobijedite glad - zalogaje od pršuta i ražnjića zalijte pivom

Pobijedite glad - zalogaje od pršuta i ražnjića zalijte pivom
4

Tijekom utakmice grickajte uksune zalogaje pršuta i sira, uživajte u začinjenim ražnjićima ili pripremite hrskave zalogajčiće te ih zalijte sangrijom ili pivom

VIDEO

Glad izazvanu žestokim navijanjem najbolje će utažiti neizostavni pršut sa sirom, ukusni ražnjići s mesom i povrćem, a tu je i pizza, no ona u štruci. 

Slani zalogaji nekima ipak više odgovaraju od slatkih, pa za kućni navijački party svakako pripremite lagane, ali zasitne mesne zalogaje. 

Primjerice, začinjena pileća prsa omotajte tankim kriškama slanine ili pršuta, učvrstite čačkalicama te pecite na laganoj vatri oko 20 minuta. 

A žeđ, osim sangrijom i hladnim pivom, ugasite koktelima od piva. Izmiješajte šalicu malina, četiri boce Corone, po pola boce soka od limuna i maline te pola šalice votke. Koktel ukrasite kriškama limuna ili malinama i poslužite žednim gostima.

Vatrena sangria s voćem

Sastojci: 8 šalica suhoga crvenog vina, 8 čaša soka od jabuke, narezana jabuka, narezana kruška, narezan grejp, narezana naranča i narezan limun, zdjelica trešanja

Priprema: Izmiješajte vino, sok od jabuke i kriške grejpa u velik vrč pa izmiješajte, pokrijte i ostavite u hladnjaku tijekom noći. Sljedeći dan izvadite vrč iz hladnjaka te u njega dodajte narančin sok i kriške limuna. Vratite u hladnjak na još tri sata. Sat vremena prije posluživanja dodajte u smjesu trešnje, narezanu krušku te narezanu jabuku. Dobro izmiješajte pa poslužite s ledom u visokim čašama.

Rolice od pršuta

Sastojci: 225 g kriški pršuta, 225 g ricotte, 3 sjeckana češnja češnjaka, 155 g smrznutog špinata (otopljenog i nasjeckanog)

Priprema: Obložite kalupe za muffine kriškama pršuta. U zdjeli izmiješajte ricottu, špinat i češnjak pa žlicom nadjenite kalupe za muffine. Pecite 10-15 minuta na 180°C. Ostavite kalupe da se ohlade pa izvadite pršut s nadjevom i poslužite.

Pileći ražnjići

Sastojci: 500 g pilećih prsa, 20-ak minirajčica, 3 komada paprike, 3 luka, papar, sol, začini

Priprema: Nasjeckajte piletinu na kockice, začinite ih solju, paprom i mješavinom začina prema izboru. Ostavite ih da se mariniraju oko pola sata. Nakon toga uzmite štapiće za ražnjiće pa redom nižite rajčice, kockice piletine, papriku, komade luka i nastavite tako do kraja štapića. Ražnjiće pecite u običnoj ili grill-tavi sa svake strane dok ne porumene. 

Pršut i sir

Sastojci: 115 g kriški pršuta, dinja, limun ili limeta, 225 g kuglica mozzarelle, čačkalice

Priprema: Prerežite dinju napola i odstranite sjemenke. Vadite meso dinje u obliku kuglica. Stavite ih u zdjelu i pospite sokom limuna ili limete. Omotajte svaku kuglicu kriškom pršuta. Nabodite na čačkalicu, a prema želji dodajte i kuglicu mozzarelle. Poslažite u krug na tanjur i poslužite.

Hrskavi zalogaji

Sastojci: francuski kruh, 4 žlice maslinova ulja, 4 češnja češnjaka, 50 g maslaca, 4 žlice parmezana, sol, papar

Priprema: Narežite tanko kruh. Zgnječite češnjak. Stavite ulje, češnjak, maslac, sol i papar u posudu da zakuhaju pa maknite s vatre. Umočite svaku krišku kruha potpuno u smjesu, a jednu stranu zatim u naribani sir. Ispecite kriške kruha u grill-tavi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Jeste li ikad vidjeli nešto slično? Pokazala svoju novu manikuru i 'zgrozila' cijeli internet
ŠTO VI MISLITE?

Jeste li ikad vidjeli nešto slično? Pokazala svoju novu manikuru i 'zgrozila' cijeli internet

Umjesto lijepih uređenih varijanti sa sjajnim česticama ili nekom od proljetnih, pastelnih boja, ova se dama odlučila za mnogo 'opasniji' izgled noktiju