Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Pola sata od Zagreba: Jedite na Vuglec Bregu, kližite u Čatežu i istražujte lijepu Grgosovu špilju

Pola sata od Zagreba: Jedite na Vuglec Bregu, kližite u Čatežu i istražujte lijepu Grgosovu špilju
10

U Termama Čatež možete klizati, ali i kupati se u toploj termalnoj vodi. Ako ipak želite provesti vrijeme u prirodi, pored Samobora vas čeka šarmantna Grgosova špilja, a možete i do Vuglec Brega

VIDEO

Zimski izleti upotpunjeni adventskom ponudom puni su čarolije, a prekrasna mjesta možete naći i na samo 30-ak kilometara od Zagreba. 

Poznato izletište Vuglec Breg čeka vas s bogatom gastro ponudom, a kako ističu na službenim stranicama, možete osim u ljepotama prirode uživati i uz kamin s časom ukusnog kuhanog vina. Fini specijaliteti upotpunjeni su posjetom vinskom podrumu, uz smještaj u tradicionalnim kućicama koje također nude i wellness. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

MASAŽA 01:31

Vuglec Breg je od Zagreba udaljen nešto više od pola sata, a već vas očekuje prigodno blagdansko uređenje i raznolika ponuda restorana. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vuglec Breg (@vuglecbreg)

Odličan izlet na manje od pola sata od Zagreba je u Samobor, gdje vas čeka šarmantna Grgosova špilja, prirodna ljepotica duga 30-ak metara. Otkrio ju je slučajno Josip Grgos 1973. godine, koji se sam primio uređivanja špilje. U međuvremenu je 2007. godine otkrivena i nova špilja od 130 metara.

Grgosova špilja u Samoboru

Nakon posjete špilje, možete se prošetati i posjetiti Samobor, pojesti uvijek privlačnu kremšnitu i uživati u prekrasno uređenom gradu za Advent. 

Terme Čatež najpoznatije su kao ljetni raj za mališane i odrasle, s nepreglednim bazenima, toboganima i bogatom ponudom. Iako ponekad imamo osjećaj da je kupanje rezervirano samo za ljetne mjesece, Čatež nas je uspio uvjeriti da je to daleko od istine. Uz nezaboravni unutarnji vodeni park gdje se možete brčkati na 31-33 stupnjeva Celzijusa cijele godine, nova Wellness Rivijera mjesto je gdje ćete zbilja 'napuniti baterije'. 

Terme Čatež, wellness

Na samo 25 kilometara od Zagreba smjestila su se tri hotela koje čine Čatež, a dva od tri hodnicima su spojeni s Termalnom i Wellness Rivijerom, pa se od sobe ili s ručka možete lako prošetati do bazena, saune ili masaže. 

U Termalnoj Rivijeri uživat će sve generacije, a tamo možete otkriti tropsku klimu, ugodne valove, opuštajući whirlpool i neprekidne masirajuće mjehuriće dok će se vaši najmlađi igrati u plićaku.

Terme Čatež, wellness

Budući da je riječ o termalnoj rivijeru, temperatura vode je u većini bazena je ugodno topla, a želite li udahnuti zimu dok se kupate možete iz unutarnjih bazena doplivati do vanjskih. 

Terme Čatež, wellness

Uz velika zabavna prostranstva, novootvorena Wellness rivijera nudi vam mnoštvo sauna - solnu, tursku, ekstremnu i veliku finsku. Poseban dodatak je bio-biljna finska sauna na vanjskoj terasi koja je upotpunjena biljnim zen vrtom s prostorom za odmor. Uz saune, na ovom mjestu vam je na raspolaganju i whirlpool, bazen za hlađenje i veliki topli bazen za masažu/opuštanje, lounge kutke s vodenim krevetima, ledenom fontanom, ali i barom s čajevima i pilingom.

Terme Čatež, wellness

Uz opuštajuću oazu, u hotelima vas čekaju ugodne sobe i u restoran koji vam nudi bogati švedski stol, a želite li prilagoditi jelovnik svojim prehrambenim navikama - sve je moguće, kao i i koristiti određene dijelove hotelskog kompleksa kako biste pripremili obrok za bebe.

Seksualna wellness industrija 'vrti' milijarde: Briga o intimi je bitna za mentalno zdravlje žene
Seksualna wellness industrija 'vrti' milijarde: Briga o intimi je bitna za mentalno zdravlje žene

Čatež je idealno mjesto za vikend odmor ili uživanje na više dana, kao i samo za noćno kupanje, ako želite nešto drugačiju zabavu.

Terme Čatež, wellness

Možete uživati i u sportskim sadržajima poput klizanja, mini golfa ili šopinga u malim trgovinama koje su dio kompleksa hotela. Najslađi dio termi ipak nisu niti hoteli niti terme, već Čateška torta koju možete probati u slastičarnici Urška.

Terme Čatež, wellness

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju