Lifestyle

Komentari 0

Popis stvari koje trebate raditi kako bi imali Božić bez stresa!

Popis stvari koje trebate raditi kako bi imali Božić bez stresa!

Ako ste jedna od onih osoba koja sve radi u zadnji tren pa se previše stresirate jer mislite da sve nećete stići, vrijeme je da zavirite u popis stvari koje biste trebali napraviti prije Božića za mir u kući

Osjećate li se spremno za Božić i opušteno pri pomisli na nadolazeće blagdane? Ili čupate kosu, gledate kako se svi na internetu pripremaju za veliki dan dok vi još pokušavate shvatiti kako je već Božić kad smo tek nedavno imali Uskrs? Stvari mogu početi biti pomalo napete kad krenemo u najužurbanijih par tjedana u godini, pogotovo ako vam je prva godina da ste domaćin i ne znate kako sve pripremiti na vrijeme. Ali, stres vam svakako ne bi trebao pokvariti veliki dan.

POGLEDAJTE VIDEO: Okitila kuću zbog djece još u rujnu

Najbolji način da se zaštitite od pretjeranog Božićnog stresa je priprema. U nastavku slijedi popis stvari koje trebate učiniti za Božić bez stresa tako da ćete moći uživati ​​u čaroliji Božića i kraju 2020. godine.

1. Napravite zalihu hrane

Pregledajte hladnjak, zamrzivač i ormariće te vidite što sve imate tamo, tako da napravite mjesta za potrebnu božićnu hranu i ne kupujte duplikate. Tada možete planirati obrok za božićni dan i dane oko njega. Svakako ćete se oduševiti svom nevjerojatnom hranom koju ćete jesti, pa uživajte u procesu. Ako već niste, razmislite o narudžbi puretine i rezervaciji božićne dostave hrane za dan prije.

Fotolia

2. Organizirajte svoj auto

Provjerite je li vaš automobil u dobrom stanju ako putujete. Jesu li gume u redu, gorivo, ulje i voda, tekućina za brisače i slično. Posljednje što želite je da na Božić ne možete doći tamo gdje trebate biti.

3. Dogovorite se za isporuku darova kako bi ovaj neobični Božić bio poseban

Razmislite o onima koje nećete moći vidjeti zbog ograničenja i isplanirajte nešto posebno za njih - primjerice posebnu dostavu domaćih poslastica, deserata i ostale tradicionalne božićne hrane.

4. Napišite i pošaljite svoje božićne čestitke

Ne odgađajte - odmah napišite i pošaljite božićne čestitke kako ne biste imali onaj užasni trenutak na Božić kad shvatite da ste zaboravili pisati nekim daljim, ali dragim članovima obitelji.

Fotolia

5. Isplanirajte svoju odjeću

Planirajte svoju božićnu odjeću sada kako biste uštedjeli na vremenu i izbjegli stres. Kupite novu garderobu i uskladite outfite kako ne bi gubili vrijeme na to u zadnji čas.

6. Zahvalite vozačima dostave

Uoči Božića pokažite zahvalnost vozačima za dostavu i drugima koji su vrijedno radili ove godine. Neki mali paketići slatkiša na pragu ili boca nečeg lijepog sjajan su način da im zahvalite.

7. Rezervirajte događaj na otvorenom

Mnogo će stvari ove godine biti drugačije, ali svejedno Božić možemo učiniti posebnim. Posjet Djedu Božićnjaku zasigurno će podići božićno raspoloženje, pa rezervirajte posjet za svoju djecu ako već niste.

8. Započnite kuhanje ranije

Skuhajte kolutove kobasica, nadjeve i slično kako biste uštedjeli na vremenu. Na Božić ih jednostavno ubacite u pećnicu da se zagriju. Također je dobra ideja pripremiti krumpir i povrće dan ranije kako biste uštedjeli vrijeme na ljuštenju i sjeckanju. Spremite ih u posudu s vodom u hladnjak i uštedjet ćete sate na dan Božića.

9. Krenite s izradom

Napravite božićni vijenac ili vijenac s predmetima iz vrta ili šume. Poklonite ga starijem susjedu ili iskoristite kod kuće.

10. Isplanirajte svoj božićni filmski maraton

Razmislite o tome što želite gledati tijekom blagdana i ugodno se smjestite pod deku. Pazite samo da ne pretpostavite da se film nalazi na Netflixu. Iskoristite ovo vrijeme da dvaput provjerite gdje ćete gledati svaki film s popisa kako biste izbjegli razočaranje tog dana.

Shutterstock

11. Opskrbite se zalihama

Posljednje što želite da se dogodi u božićno vrijeme je da ostanete bez ljepljive trake. Provjerite imate li dovoljno zaliha stvari kao što su selotejp, aluminijska folija, baterije i ostalih potrepština.

12. Izradite svoj budžet

Izbjegavajte stres s novcem na Božić tako što ćete točno utvrditi na što ste potrošili i koliko je potrebno za sve vaše poklone, hranu, ukrase i ostalo. Kad ste to sredili, sada je najbolje vrijeme da napravite i proračun za sljedeći Božić. Uzmite pola sata da napišete na što ste potrošili novac i razradite svoj proračun za 2021. godinu. Tada to znanje možete iskoristiti za postavljanje budžeta za godinu koja slijedi, piše Metro.

Najčitaniji članci