Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Sukulente mogu rasti u vrtu kao meduze

Posadite 'meduze' u vrtu i dobit ćete mali 'akvarij' za opuštanje
1

Novi trend u vrtlarstvu je sadnja biljaka penjačica u visećim teglama koje mogu rasti u obliku meduze. Dobar izbor su sukulenti, s tim da treba birati dvije različite vrste i saditi ih - naopako

VIDEO

Ako vrt na trijemu, ili u dvorištu iza kuće pokušavate pretvoriti u bajkovito mjesto, sigurno ste razmatrali mogućnost sadnje biljaka iz porodice sukulenta. Vrlo su popularne, bez obzira na to je li riječ o otvorenom vanjskom prostoru, ili zimskom vrtu, pod krovom, a na sceni se pojavila i nova ideja: Sukulenti koji rastu kao - meduze. 

POGLEDAJTE VIDEO: Andreja već godinama sadi vrt na vrhu zgrade u gradu

Pokretanje videa...

01:44

Takav ćete efekt postići sadnjom biljaka u visećim teglama ili košarama, iz kojih one mogu visiti, tako da snop grana koje se spuštaju prema dolje podsjeća na krakove meduze.

Sukulente je inače vrlo lako njegovati, jer ne zahtijevaju puno pažnje i vode. Čini se kao da najbolje rastu kad ih ostavite na miru, pod uvjetom da ih zalijete kad vidite da je tlo suho. Zato su to zapravo savršene biljke za vrtlare početnike, čak i ako vam inače ništa od cvijeća ne uspijeva. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Holly LeBlanc (@myspanishdog)

Portal Hearty Soul prenosi da možete stvoriti cijelo malo more meduza, s tim da ih ipak treba oblikovati u tom obliku. Prije svega, morate izabrati dvije vrste sukulenata - one koje će pustiti cvijet i one koje će pustiti pipke.

Ovim cvijećem privucite pčele u vrt i povrće će bolje 'roditi'
Ovim cvijećem privucite pčele u vrt i povrće će bolje 'roditi'

Treba vam i mekana košarica, ona obložena mahovinom ili prućem, koja se može objesiti, tanka žica, igla za šivanje, spajalice za cvijeće i malo flisa. 

Posadite 4 do 6 sadnica biljke koja treba pustiti pipke i oko 20-ak onih koje će davati cvijet. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SJ & M by Carla Askew (@succulentjoy)

Nabavite košaricu, napunite ju zemljom za cvijeće i provjerite je li dovoljno kvalitetna, odnosno po potrebi dodajte gnojivo. U sredinu posadite sadnice visećih sukulenata. Prekrijte košaru filcom s rupom u sredini, tako da sukulenti vire van, pa ga 'zašijte' tankom žicom za košaricu.

I velike tegle za cvijeće mogu u stan ako želite poseban dojam
I velike tegle za cvijeće mogu u stan ako želite poseban dojam

Stvar je u tome da košaricu trebate okrenuti naopako, pa se treba zaštititi od mogućnosti da zemlja ispada van kad zalijevate biljku. 

Žicom prođite preko filca sa svih strana kako biste napravili 'mrežu' i na kraju ju vežite oko košarice. Tek tada okrenite teglu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Neata Bear (@wild_flower_seven)

Sad je vrijeme za sadnju sukulenta na gornjoj strani, koji će cvjetovima tvoriti glavu meduze. Očistite tlo s korijena biljke i uklonite mrtvo lišće, pa na vanjskoj strani košarice koja je prekrivena mahovinom, pričvrstite spajalicom 20-ak biljaka. 

Ulazna vrata će istaknuti dom: Osvježite ih uz cvijeće ili biljke
Ulazna vrata će istaknuti dom: Osvježite ih uz cvijeće ili biljke

Treba ostaviti nešto prostora između biljaka kako bi mogle rasti. Na kraju košaricu objesite i ostavite nekoliko dana, relativno brzo na njima bi se trebala početi formirati 'meduza', prenosi portal 12 Tomatoes.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu