Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Posvojila odraslog pacijenta s autizmom da dobije novo srce

Suosjećajna medicinska sestra spasila je život čovjeku kojeg je upoznala samo dva dana prije te pokazala što znači pomoći bližnjem u nevolji. Medijima je rekla da nije dvojila što učiniti

VIDEO

Lori Wood (57) medicinska je sestra i radi u Jedinici za intenzivnu njegu u bolnici Piedmont Newnan u Georgiji, piše Goodnewsnetwork.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:06

Jonathana Pinkarda (27) upoznala je prosincu 2018. godine kada je došao kao pacijent na njezin odjel. Očajnički je trebao transplantaciju srca, no baka mu je preminula prije nekoliko godina, a majka je bila na rehabilitaciji. Nije imao zakonskog skrbnika koji bi zatražio da ga stave na listu za transplantaciju.

Budući da na tisuće pacijenata tijekom godine čekaju transplantaciju, liječnici i sustav žele se osigurati kako će primatelji organa imati stabilan sustav potpore nakon operacije te kako će imati tko brinuti o takvim pacijentima.

Ima tri mame: Posvojila ga, a kad je oboljela, morala ga dati
Ima tri mame: Posvojila ga, a kad je oboljela, morala ga dati

Pinkarda su mjesecima u kritičnom stanju dovozili u bolnicu te ga otpuštali nakon što se stabilizirao, ali nije bilo šanse da će u skorije vrijeme dobiti novo srce. Usto, kako nije po izlasku iz bolnice imao kamo, često je spavao u prihvatilištu za beskućnike. Situacija se promijenila kad je upoznao medicinsku sestru Lori Wood.

Oboje vole nogomet, pa su se povezali razgovarajući o sportu. Lori je uskoro otkrila s kojim se životnim okolnostima bori njezin pacijent i tada je bila sigurna da mu mora nekako pomoći. Samo dva dana nakon što su se upoznali, ponudila se da će ga posvojiti i na taj mu način postati zakonska skrbnica kako bi mogao dospjeti na listu za transplantaciju. On je oduševljeno prihvatio njezinu ponudu. Pinkard je u kolovozu konačno dobio novo srce.

Operacija je bila uspješna, a Woodovu je počeo od milja nazivati majkom. Ona je ta koja je nakon operacije preuzela brigu o lijekovima koje mora piti, a čak ga je počela učiti i neke osnovne vještine kako bi jednog dana mogao samostalno živjeti. Kad su iz Piedmont Healthcarea pitali Woodovu zašto je odlučila posvojiti Pinkarta, odgovor je bio jednostavan.

- Kad ste medicinska sestra, želite pomoći ljudima i popraviti ih, no to je ponekad vrlo frustrirajuće. U nekom trenutku Bog postavlja u vaš život razne ljude i situacije, a vi imate mogućnost učiniti nešto u vezi toga. Čini mi se da u ovoj situaciji nije bilo mogućnosti izbora. Nisam se premišljala oko toga. On je jednostavno morao doći kući sa mnom, kazala je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:02

Pokrenula je i kampanju na GoFundMe platformi kako bi skupila novac za njegove medicinske troškove i lijekove.

Skupa ju odgajaju: Upoznale se u avionu i posvojila njenu bebu
Skupa ju odgajaju: Upoznale se u avionu i posvojila njenu bebu

- Htio bih vam prije svega u ime moje skrbnice i mame gđe. Lori, a zatim i u svoje ime zahvaliti na molitvama i potpori koju ste nam pružili, kao i na donacijama koje su do sad bile nalik Božjem čudu. Zahvalni smo vam na svemu, napisao je ispod njezina apela na GoFundMe.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:11
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...